Let’s sti(c)k together in augustus: Gepakt en gezakt

Na mijn eerste deelname aan de blogtour Let’s sti(c)k together, keek ik natuurlijk uit naar de volgende uitdaging! We mochten zelf thema’s voorstellen en stemmen. Er kwamen twee thema’s uit de bus: Gepakt en gezakt & Terug naar school. We mochten kiezen wat we uitwerkten, beiden of eentje van de twee. Ik koos voor Gepakt en gezakt!

Let’s sti(c)k together in de woorden van Marjolein van Flaflinko

Let’s Sti(c)k Together is een maandelijkse uitdaging die ontstaan is uit de Sew Challenge van Woohoo by Davina. (…) Maandelijks kiezen we door middel van een poll 3 criteria of een thema waarmee we tegen een vooraf bepaalde datum aan de slag gaan. Aan het einde van de uitdaging kunnen we terugkoppelen door onze creaties te delen. In eerste instantie is dit een blogchallenge, waarbij de bloggers op afgesproken datum hun creatie bloggen.

lets-stick-together Let's sti(c)k together in augustus: Gepakt en gezakt

Gepakt en gezakt

Twee thema’s dus die wel heel goed bij elkaar passen. Ik wist al onmiddellijk dat ik nog eens een tas wilde maken dus mijn keuze ging naar Gepakt en gezakt.

Zelf bedrukte stof met Bobbinhood

Ik heb thuis stof bedrukt met de zeefdruktechniek van Bobbinhood. Dat is een heel leuke en makkelijke manier om stof te bedrukken met zelf ontworpen motieven. Dat klinkt al leuk, maar het echt magische is het drukken zelf! Het gevoel wanneer je het zeefraam optilt en je je verse printje ziet, dat is top. Heel artisanaal en ambachtelijk en godzijdank ook makkelijk en snel. Ik ben er dol op! Op de workshop (klik voor verslagje) had ik zelf pauwenveren getekend en in sjablonen omgezet. Thuis heb ik dan een groter stuk lichtblauwe stof bedrukt met dit motief, in koper, paars en petrol.

close-up-dorothy Let's sti(c)k together in augustus: Gepakt en gezakt

Materialen combineren

Ik ben dol op stofjes combineren en ik had in de lente bij Bambiblauw leuke canvas gekocht, in verschillende variëteiten. Het koele lichtroze paste mooi bij het blauw en de pauwenveren, en het witte geometrische motief vind ik een fijn contrast met de romantische pluimen.

Patroon kiezen: Dorothy Day Tripper

Ik koos voor de  Dorothy Day Tripper-tas die ik al eens met de Femmadammen maakte. Ik had nog een deel van de speciale versteviging over van toen, en kon ook wat overnemen van Wendy! De Dorothy is een flinke uitdaging, vooral de zwaar verstevigde buitenkant assembleren is wel wat zwoegen. Ik heb er heel wat van mijn speldjes op verbogen en enkele kopjes kapotgemaakt. Mijn naaimachine en naald hadden er gelukkig geen problemen mee.

Ik had niet zoveel pauwenveren gedrukt en ze zijn redelijk groot. Om ze het meeste tot hun recht te laten komen maakte ik van deze stof de buitenzakken. Dan komen de oren van de tas achter de zak terecht. De rest van de buitenkant maakte ik van de roze canvas, en de binnenkant van de onbedrukte blauwe stof. De oren maakte ik ook van de stof, ik vind het zo moeilijk om in tassenband het perfecte kleurtje te vinden.

Dorothy-aan-de-muur Let's sti(c)k together in augustus: Gepakt en gezakt dorothy-opzij Let's sti(c)k together in augustus: Gepakt en gezaktdetail-dorothy-zijkant Let's sti(c)k together in augustus: Gepakt en gezaktDorothy-in-actie Let's sti(c)k together in augustus: Gepakt en gezakt

Bonus 1: een klein tasje

Het zou natuurlijk niet de challengde Gepakt en gezakt zijn als ik het nu bij deze ene tas hield. Ik had nog 1 klein stukje stof met een pauwenveer over en moest even nadenken wat ik hiermee kon doen.

Dat deed ik op de naaidag van Marjolein’s naaiclub Stik nie Nau²Wendy en ik hadden ons ingeschreven, nadat Marjolein een berichtje had geplaatst op de facebookpagina van Let’s sti(c)k together. We hadden een fijne, productieve dag! Mijn eerste projectje was het tasje met de pluim. In mijn voorraadje fournituren had ik nog een rits met een geschulpt randje in precies hetzelfde turquoise als het hartje van mijn pauwenveren. Ik knipte een nette rechthoek rond de pluim, zo groot mogelijk. Die gebruikte ik als basis voor een zelfgetekend patroontje voor een klein tasje. De achterkant werd dezelfde rechthoek en voor de zijkanten en onderkant knipte ik 1 lange spie uit de roze canvas. Mijn leuk ritsje stikte ik bovenop de goede kant van de rechthoeken. Het is best een leuk tasje geworden, alleen had de rits wat langer gemogen, de opening van het tasje is wat klein ten opzichte van de diepte. Maar ja, alles voor de pluim he!

bonustasje-met-pauwenveer Let's sti(c)k together in augustus: Gepakt en gezakt

Mijn grote stofschaar past er trouwens goed in dus het is nu een tasje voor scharen geworden 🙂

Blogtour

Benieuwd wat de andere deelnemers aan Let’s sti(c)k together maakten voor Gepakt en gezakt en/of Terug naar school? Hier kan je doorklikken!

FlaflinkoUnique MariekeGirls in UniformYjonisTwo OwlettesJust Just10Nathalie’s NaaiselsWoohoo by DavinaLarthMimalokiNaaizWollebolViTessBlogliesjeTante Fee196Sewing à la carteHutseprutsQueridaBlogrevolutionBij OogappelsienLunatiekCrealiefjesMiss PixieStokstaartje doet het zoJust DelphineMamadammekeMiel de Fleur Noxeema

Bonus 2: een pauwenveer-kleedje

Ik had in Londen prachtige stof met pauwenveren gekocht bij Liberty. Meteen wist ik wat ik wou maken: een zomerse Ditte van La Maison Victor. Vorig jaar maakte ik een jeansversie die ik vaak draag. Begin juli maakte ik op de Naait Club dus Ditte nummer 2. Pauwenveren-tas en pauwenveren-kleedje 🙂

Ik deed één aanpassing aan deze Ditte: de lichte katoenen stof vraagt niet om driekwart mouwen vind ik, dus ik tekende korte mouwtjes. Het is een zalig luchtig kleedje geworden, ideaal voor een warme dag. En zeg nu zelf, met de pauwenveren op de tas kon ik niet anders dan dit kleedje hier ook even tonen.

DSC_0048 Let's sti(c)k together in augustus: Gepakt en gezakt

En omdat ik het niet kan laten en eigenlijk past het ook wel bij Gepakt en gezakt… Ik heb ook een prachtige pauwenveren-ringsling van Oscha om dochterlief te dragen! Heel af en toe gebruik ik die nog een keer, al denk ik elke keer dat het nu wel de laatste keer geweest zal zijn.

Delen:

60 Comments on Let’s sti(c)k together in augustus: Gepakt en gezakt

 1. Lieve
  16 augustus 2017 at 06:43 (7 jaar ago)

  Wat leuk, die zakjes. Ooit leer ik ook stof bedrukken!

  • johannaowlette
   17 augustus 2017 at 08:13 (7 jaar ago)

   doen, het is echt niet moeilijk en zo magisch, het moment dat je de zeef optilt en je printje ziet 🙂

 2. Delphine
  16 augustus 2017 at 07:13 (7 jaar ago)

  wauw zeg! Drie stuks. Die dorothee daytripper moet ik ook dringend eens gaan maken en die ditte staat ook al veel te lang op de planning

  • johannaowlette
   17 augustus 2017 at 08:11 (7 jaar ago)

   dankjewel! Het plan voor de Ditte had ik al in april toen ik de stof kocht 🙂 maar het paste er gewoon zo mooi bij dat ik het ook aan deze challenge koppelde. Ditte is een echte aanrader!

 3. Femke
  16 augustus 2017 at 07:18 (7 jaar ago)

  Amai dat is prachtig ? Helemaal mijn ding!

  • johannaowlette
   17 augustus 2017 at 08:10 (7 jaar ago)

   dankjewel!

 4. Hutse Pruts
  16 augustus 2017 at 07:21 (7 jaar ago)

  Wauw dat is ook een hele challenge. Kei mooi gedaan!

  • johannaowlette
   17 augustus 2017 at 08:10 (7 jaar ago)

   dankjewel!

 5. Runa Popje
  16 augustus 2017 at 07:48 (7 jaar ago)

  Wauw, die bedrukking maakt het geheel helemaal af.

  • johannaowlette
   17 augustus 2017 at 08:09 (7 jaar ago)

   dankjewel!

 6. Justine
  16 augustus 2017 at 08:26 (7 jaar ago)

  Super productief geweest … en allemaal toppertjes!

  • johannaowlette
   17 augustus 2017 at 08:09 (7 jaar ago)

   dankjewel!

 7. Marjolein@flaflinko
  16 augustus 2017 at 08:48 (7 jaar ago)

  Wauw! De verrassingen bleven maar komen! Keimooi gedaan Johanna! ’t Was ook superleuk om jou en Wendy er zondag bij te hebben!

  • johannaowlette
   16 augustus 2017 at 09:55 (7 jaar ago)

   Ik vond het ook heel leuk 🙂

 8. Tante Fee
  16 augustus 2017 at 08:49 (7 jaar ago)

  Wauwie! Over een unieke tas gesproken! Knap gedaan!

  • johannaowlette
   17 augustus 2017 at 08:09 (7 jaar ago)

   dankjewel!

 9. Lisette
  16 augustus 2017 at 08:52 (7 jaar ago)

  Heel leuk geworden! En wat is die pauwenveer mooi gelukt zeg!

  • johannaowlette
   17 augustus 2017 at 08:08 (7 jaar ago)

   dankjewel!

 10. Sonja
  16 augustus 2017 at 08:53 (7 jaar ago)

  Wat een prachtige en unieke tassen. Vooral je eigen design maken op de stof maakt het helemaal af. De bijpassende jurk is de kers op de taart.

  • johannaowlette
   17 augustus 2017 at 08:08 (7 jaar ago)

   zelf printen maakt alles uniek 🙂

 11. Unique Marieke
  16 augustus 2017 at 09:16 (7 jaar ago)

  Wow amai! Dat is niet niets! Super mooi!

  • johannaowlette
   17 augustus 2017 at 08:07 (7 jaar ago)

   dankjewel!

  • johannaowlette
   17 augustus 2017 at 08:07 (7 jaar ago)

   dankjewel!

 12. Vitess_Tine
  16 augustus 2017 at 09:32 (7 jaar ago)

  Wauw, wat een prachtige print maakte je, het maakt de tas helemaal af!

  • johannaowlette
   17 augustus 2017 at 08:07 (7 jaar ago)

   dankjewel!

 13. Tamara
  16 augustus 2017 at 09:54 (7 jaar ago)

  Zo mooi allemaal!! En die print is supermooi!!

  • johannaowlette
   17 augustus 2017 at 08:06 (7 jaar ago)

   dankjewel!

 14. Eefje
  16 augustus 2017 at 13:19 (7 jaar ago)

  Mooi geprint. Ik wil me er niet aan overgeven, teveel hobby’s en materialen, maar het wordt steeds moeilijk te weerstaan met de leuke creaties!

  • johannaowlette
   17 augustus 2017 at 08:06 (7 jaar ago)

   Dit stond al zoooo lang op mijn verlanglijstje 🙂

 15. Anja wouters
  16 augustus 2017 at 14:10 (7 jaar ago)

  o prachtige tas … echt mooi en ziet er een leuk patroon uit . mooie pauwenprint ook.

  • johannaowlette
   17 augustus 2017 at 08:06 (7 jaar ago)

   dankjewel!

 16. Tine Van Oevelen
  16 augustus 2017 at 14:13 (7 jaar ago)

  Wow, jij ging echt wel all the way!
  Mooi!

  • johannaowlette
   17 augustus 2017 at 08:05 (7 jaar ago)

   dankjewel!

 17. Noxeema
  16 augustus 2017 at 14:53 (7 jaar ago)

  Die pauwenveren zijn zooooooo schoon he!!!! En de tasjes zijn gewoon de ideale projecten om ze tot hun recht te laten komen. Ik was zondag al onder de indruk dat je dat tasje, het patroon dan, gewoon uit je pols schudde en als je het zo samen ziet <3 wauw!!!!!

  • johannaowlette
   17 augustus 2017 at 08:05 (7 jaar ago)

   dankjewel Wendy! het patroontje viel best wel mee al zie ik nu zeker in dat, als je echt een goed patroontje wil ontwerpen, je verschillende test-versies moet maken…

 18. Sara
  16 augustus 2017 at 15:53 (7 jaar ago)

  Mooi, mooi en mooi! De pauwenveren zijn prachtig gedrukt, de stoffencombinatie is top. De grote tas is een pareltje, de kleine een mooie aanvulling… en de jurk is super! Ik zou er zelf niet aan durven beginnen!

  • johannaowlette
   17 augustus 2017 at 08:04 (7 jaar ago)

   dankjewel!

 19. Stephanie Nelissen
  16 augustus 2017 at 20:06 (7 jaar ago)

  Wat een werk! Maar alle tassen passen perfect bij elkaar, en da’s mooi om te zien! Zeefdrukken is voor mij nog onbekend terrein, maar jouw creaties zien er heel netjes uit! Zou het je niet kunnen nadoen ;-)!

  • johannaowlette
   16 augustus 2017 at 21:00 (7 jaar ago)

   Dat is eigenlijk echt behoorlijk makkelijk dus je zou het vast ook kunnen 😉

 20. anske
  16 augustus 2017 at 20:49 (7 jaar ago)

  supertof allemaal! Enorm mooie tas geworden. Ik heb onlangs ook een pauwen motief gemaakt met de bobbin hood set 🙂 Enkel nog geen tijd gehad om de stof te verwerken. 🙂 Je tas geeft me zin om er ook een handtas van te maken!

  • johannaowlette
   16 augustus 2017 at 21:00 (7 jaar ago)

   Leuk he, dat zeefdrukken! Staat het ook op je blog? Ik kom eens piepen 🙂

 21. Nathalie
  16 augustus 2017 at 21:38 (7 jaar ago)

  Geweldig dat zelfgedrukte stofje! Dat maakt het extra persoonlijk.

  • johannaowlette
   17 augustus 2017 at 08:04 (7 jaar ago)

   dankjewel!

 22. Miss Pixie
  16 augustus 2017 at 23:01 (7 jaar ago)

  Goed je best gedaan! Ik maakte ook al enkele Dorothy’s en dat is idd pittig. Op de 1e maakte ik mijn machine stuk zelfs ?
  Heel erg fan van de stoffencombi en de zelfbedrukte stof. Echt top!

  • johannaowlette
   17 augustus 2017 at 08:03 (7 jaar ago)

   dankjewel 🙂 oei, echt je naaimachine stuk? dat is echt wel vreselijk…

 23. Nathalie V
  17 augustus 2017 at 09:17 (7 jaar ago)

  Deze tas is gewoon prachtig. Proficiat met de geweldige uitvoering van de pauwenveren. Dat moet je toch maar uit je koken krijgen. Zeker geslaagd voor de challenge!

  • johannaowlette
   17 augustus 2017 at 13:34 (7 jaar ago)

   dankjewel 🙂

 24. 196.be|Veerle
  17 augustus 2017 at 22:14 (7 jaar ago)

  Zo’n mooie print! En wat een knap totaalresultaat, wauw…

  • johannaowlette
   18 augustus 2017 at 10:34 (7 jaar ago)

   dankjewel!

10Pingbacks & Trackbacks on Let’s sti(c)k together in augustus: Gepakt en gezakt

 1. […] – Unique Marieke – Girls in Uniform – Yjonis – Two Owlettes – Just Just10 – Nathalie’s Naaisels – Woohoo by Davina – Larth […]

 2. […] // Unique Marieke//Girls in Uniform // Two Owlettes // Just Just10 // Nathalie’s Naaisels // Woohoo by Davina // Larth // Mimaloki // Naaiz // […]

 3. […] – Unique Marieke – Girls in Uniform – Yjonis – Two Owlettes – Just Just10 – Nathalie’s Naaisels – Woohoo by Davina – Larth […]

 4. […] – Unique Marieke – Girls in Uniform – Yjonis – Two Owlettes – Just Just10 – Nathalie’s Naaisels – Woohoo by Davina – Larth […]

 5. […] vind je hier: Flaflinko – Unique Marieke – Girls in Uniform – Yjonis – Two Owlettes – Just Just10 – Nathalie’s Naaisels – Woohoo by Davina – Larth […]

 6. […] – Unique Marieke – Girls in Uniform – Yjonis – Two Owlettes – Just Just10 – Nathalie’s Naaisels – Woohoo by Davina – Larth […]

 7. […] – Unique Marieke – Girls in Uniform – Yjonis – Two Owlettes – Just Just10 – Nathalie's Naaisels – Woohoo by Davina – Larth – Mimaloki – Naaiz – Wollebol – […]

 8. […] creaties gaan bewonderen! Flaflinko – Unique Marieke – Girls in Uniform – Yjonis – Two Owlettes – Just Just10 – Nathalie’s Naaisels – Woohoo by […]

 9. […] * Unique Marieke * Girls in Uniform * Yjonis * Two Owlettes * Just Just10 * Nathalie’s Naaisels * Woohoo by Davina * Larth * Mimaloki * Naaiz * Wollebol […]

 10. […] Marieke, Girls in Uniform, Yjonis, Two Owlettes, Just Just10. Nathalie’s Naaisels, Woohoo by […]