Let’s sti(c)k together in juli: Zon, zee en strand

Ik zag bij Flaflinko een superleuke blog-uitdaging waar ik (met wat vertraging) heel graag aan meedoe. Let’s sti(c)k together!

Let’s sti(c)k together in de woorden van Marjolein van Flaflinko:

Let’s Sti(c)k Together is een maandelijkse uitdaging die ontstaan is uit de Sew Challenge van Woohoo by Davina. Miranda en ik besloten in de tweede editie een kleine twist te geven en gingen met dezelfde criteria aan de slag. Ik vond dat toen zo leuk, dat ik op mijn blog opperde om dat wat meer te doen. Al snel sprongen er heel wat geïnteresseerden op de kar en werd het idee van een sporadische uitdaging een stuk ‘groter’ dan voorzien. Mét een heerlijk resultaat. Bij onze eerste challenge gingen er maar liefst 16 blogsters aan de slag met de criteria.

Maandelijks kiezen we door middel van een poll 3 criteria of een thema waarmee we tegen een vooraf bepaalde datum aan de slag gaan. Aan het einde van de uitdaging kunnen we terugkoppelen door onze creaties te delen. In eerste instantie is dit een blogchallenge, waarbij de bloggers op afgesproken datum hun creatie bloggen.

lets-stick-together Let's sti(c)k together in juli: Zon, zee en strand

De let’s sti(c)k together-challenge voor juli

Dus toen ik bij de tweede challenge al een heleboel fantastische blogposts zag passeren, kriebelde het om mee te doen! Ik schreef me meteen in. Het Let’s sti(c)k together-thema voor 3 juli is Zon, zee en strand. Daar moest ik even mijn denkhoedje voor opzetten… Wij gingen een weekendje naar zee en daar kreeg ik inspiratie! Jammer genoeg dus geen foto’s van mijn afgewerkt project aan zee, maar wel sfeerbeelden 🙂

duinen Let's sti(c)k together in juli: Zon, zee en strand strand Let's sti(c)k together in juli: Zon, zee en strand

Hmmm, een zonnehoedje, dat is wel nog een ideetje! Dochterlief houdt van hoedjes (ik ook!). Ik vond een patroontje voor een omkeerbaar zonnehoedje bij Oliver and S. Bij een hoedje hoort ook een zonnejurkje. Misschien is het eerder omgekeerd maar ik was nu eenmaal dit plan begonnen met het hoedje hé! En wat is er zomerser dan een open rug? Compagnie M. bracht recent een gratis patroontje uit: de Judith dress. Ik maakte al vaker met succes Compagnie M.-patroontjes dus deze wilde ik zeker ook proberen.

Toen ik wist wat ik wou maken, kon ik thuis op zoek gaan naar stofjes. Ik koos een grafisch Art Gallery-couponnetje dat ik al lang in de kast had liggen en een stofje met Liberty-bloemetjes en kittens. Zo schattig en grappig 🙂 De kleuren van deze twee stofjes passen echt precies bij elkaar: petrol, lichtroze, lichtblauw en geel. Ik koos er ook een zacht-zalmroze paspel bij.

stofjes-Judith-en-hoedje Let's sti(c)k together in juli: Zon, zee en strand

Judith Dress

Nu ik de stofjes had, kon ik bepalen welke elementen ik in welke stof zou gaan doen. Daar moet ik altijd even over nadenken. Ik werk graag met twee stofjes, maar ik wil wel dat het wat uitgebalanceerd is! Ik besloot het lijfje en rokje in de bloemetjes-en-poesjesstof te maken, en de details in de grafische stof.

De details, dat zijn een strikje, mouwtjes en een streepje op het voorpand. Dat laatste is een fantasieke van mezelf 🙂 Het strikje hoort bij Judith, en de mouwtjes zijn vlindermouwtjes van de Mara-dress die ik al eerder maakte, ook van Compagnie M. De mouwtjes waren precies een beetje te groot voor de mouwinzet, maar ik heb dat opgelost door ze bovenaan wat te rimpelen. Problem solved! Ook de rok heb ik aangepast: normaal is dit een plooirok, maar omdat ik niet zoveel stof wou gebruiken heb ik de twee rokdelen in het midden gerimpeld. De paspel verwerkte ik langs de halslijn, die achteraan doorloopt naar de open rug. Tussen de rok en het lijfje zette ik ook paspel. Ik heb me dus een paar beperkte vrijheden gepermitteerd met dit kleedje 🙂 Een echte hack kunnen we het niet noemen maar het is toch ook niet klakkeloos overgenomen he.

Ik maakte maatje 5 jaar voor mijn flinke vierjarige, en het past perfect. Met de hete dagen in juni had dochterlief meteen een nieuw zomers kleedje in haar garderobe. Want het kind heeft geen kleren hé, ah nee…

flatlay-Judith Let's sti(c)k together in juli: Zon, zee en strandJudith-dress-Compagnie-M-in-de-tuin Let's sti(c)k together in juli: Zon, zee en strandopen-rug-Judith-dress-Compagnie-M Let's sti(c)k together in juli: Zon, zee en strand

Zonnehoedje van Oliver and S.

Dit is een leuk zonnehoedje met een goede pasvorm. Ik mat dochterliefs hoofdomtrek en de bijbehorende maat past ook echt. Dat is altijd wat spannend, ik brei wel eens een muts die te groot of te klein uitvalt. Dat zal dan wel met mijn breitechniek te maken hebben veronderstel ik, stof wordt niet kleiner omdat je sneller stikt of harder aan de draad trekt 🙂

Ik verwerkte langs de rand dezelfde paspel als bij het kleedje. De rand is verstevigd met vlieseline en doorstikte ik voor extra stevigheid, waardoor je de rand ook wat kan opzetten. Ik had ook nog zelfgemaakte poesjes-biais maar aangezien het een omkeerbaar hoedje is, kon ik er geen striklint in verwerken. Maar het hoedje zit vast genoeg op haar hoofd om niet weg te waaien denk ik. Wat ik wel deed, op speciaal verzoek van dochterlief, is een strikje erop zetten. Op elke kant een plat strikje in de contrasterende stof. Een fijn ideetje van haar!

En net toen het hoedje klaar was, eindigde ook de hittegolf en dus moeten we het even doen met foto’s van een struik met een hoedje. Hoe graag dochterlief ook een hoedje draagt, zonder zonneschijn was ze eventjes niet te overtuigen. Ook al is het onderwerp van deze let’s sti(c)k together Zon, zee en strand…

Hoedje-Oliver-and-S-kant-grafisch-motief Let's sti(c)k together in juli: Zon, zee en strand Hoedje-Oliver-and-S-kant-liberty-kittens Let's sti(c)k together in juli: Zon, zee en strand

Als uitsmijter nog een vrolijke strandfoto 🙂

naar-de-zee Let's sti(c)k together in juli: Zon, zee en strand

Let’s sti(c)k together – Zon, zee en strand blogtour

Kijken jullie graag wat de andere bloggers deden in het thema Zon, zee en strand? Hier is het te doen!

FlaflinkoMa’am MusketierTwo OwlettesStokstaartje doet het zoMiel de fleurBlogliesjeWoohoo by DavinaNathalienaaiselsMadame StofWollebolLarthGirls in uniformFrullemiekeJust Just10StoffenspulletjesJust DelphineYabelle & CoTante FeeMamadammekeVoor MiloWilwarin made with loveNoxeema NaaizSewing à la carteLilliepawillieViTess

En nu is het uitkijken naar de volgende Let’s sti(c)k together-challenge!

 

 

 

Delen:

46 Comments on Let’s sti(c)k together in juli: Zon, zee en strand

 1. Barbara
  3 juli 2017 at 06:34 (7 jaar ago)

  oooh, dat is echt supermooi!! prachtige stofjes en echt heel goed gecombineerd!! Wat een mooie jurk! en dat hoedje, met die strik er ook bij, zo tof gevonden! Ik vind het echt de max, en perfect tot in de details!

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   3 juli 2017 at 07:58 (7 jaar ago)

   dankjewel!

   Beantwoorden
 2. Lieve
  3 juli 2017 at 07:25 (7 jaar ago)

  Het zonnehoedje is superleuk, maar ik ben echt fan van de jurk!

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   3 juli 2017 at 07:57 (7 jaar ago)

   dankjewel!

   Beantwoorden
 3. Ma'am Musketier
  3 juli 2017 at 08:11 (7 jaar ago)

  wat een superleuk zonnehoedje… dat staat ook nog op mijn to do – list 🙂

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   3 juli 2017 at 08:40 (7 jaar ago)

   t is echt een betrouwbaar patroontje qua maat, daar had ik wel schrik voor. een aanradertje!

   Beantwoorden
  • johannaowlette
   3 juli 2017 at 08:39 (7 jaar ago)

   leuk hé, echt een idee van mijn dochter!

   Beantwoorden
 4. Anske
  3 juli 2017 at 09:31 (7 jaar ago)

  Heel tof! Leuk met de stofjes gespeeld! Geeft heel leuk resultaat! ?

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   3 juli 2017 at 09:33 (7 jaar ago)

   dankjewel! leve de stash!

   Beantwoorden
  • johannaowlette
   3 juli 2017 at 10:13 (7 jaar ago)

   dankjewel!

   Beantwoorden
 5. Stephanie Nelissen
  3 juli 2017 at 10:04 (7 jaar ago)

  Wat een toffe combi! Heel knap! Dat zonnehoedje, daar zou ik toch schrik voor hebben om te naaien, maar mss moet ik die angst toch aan de kant schuiven. Ik geloof je op je woord dat het past ;-).

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   3 juli 2017 at 10:13 (7 jaar ago)

   het is echt een goed patroontje vind ik! niet supersupermakkelijk (het aan elkaar zetten van hoed en rand is wat tricky) maar heel goed doenbaar. hopelijk met wat meer zon ook gauw een mooie foto met hoedje, dan voeg ik die nog wel toe 🙂

   Beantwoorden
  • johannaowlette
   3 juli 2017 at 12:28 (7 jaar ago)

   dankjewel! ik hou van paspel 🙂

   Beantwoorden
 6. Sonja
  3 juli 2017 at 11:14 (7 jaar ago)

  Heel mooi, leuk en girly zomersetje. Het rugdetail van de jurk is echt prachtig en dan de piping: TOP. Het zonnehoedje met de strik erop is super.

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   3 juli 2017 at 12:28 (7 jaar ago)

   dankjewel! Ja, de rug maakt het een extra mooi patroontje vind ik.

   Beantwoorden
 7. Marjolein@flaflinko
  3 juli 2017 at 11:39 (7 jaar ago)

  Wat een leuke naaisels! Ik zie de link naar je inspiratiebron helemaal. Mooie combinatie van de stofjes ook!

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   3 juli 2017 at 12:27 (7 jaar ago)

   dankjewel 🙂 superleuke blogtour, ik ben al aan het denken over het volgende thema!

   Beantwoorden
  • johannaowlette
   3 juli 2017 at 13:10 (7 jaar ago)

   dankjewel! ja, ik vind het ook echt iets voor haar 🙂

   Beantwoorden
  • johannaowlette
   3 juli 2017 at 15:20 (7 jaar ago)

   dankjewel!

   Beantwoorden
 8. ViTess_Tine
  3 juli 2017 at 15:27 (7 jaar ago)

  Wat een prachtige Judith, die rug!! Het hoedje maakt het helemaal af!

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   3 juli 2017 at 18:24 (7 jaar ago)

   Dankjewel!

   Beantwoorden
 9. Eefje
  3 juli 2017 at 19:29 (7 jaar ago)

  Heel mooi gecombineerd, daar ben ik jaloers op, op mensen die dat kunnen!

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   3 juli 2017 at 19:59 (7 jaar ago)

   Ik heb er ook een beetje over moeten nadenken 😉

   Beantwoorden
 10. Nathalie V
  3 juli 2017 at 19:42 (7 jaar ago)

  Dat hoedje is echt af met dat strikje: een kleine aanpassing en toch zo anders. Goed idee van jouw dochter 🙂

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   3 juli 2017 at 19:58 (7 jaar ago)

   Leuk he 🙂

   Beantwoorden
 11. Runa Popje
  3 juli 2017 at 20:10 (7 jaar ago)

  Bikini super, maar het kleedje waauw, vooral de rug. Heel knap. Het hoedje maakt het volledig af. Heel knap gedaan.

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   3 juli 2017 at 20:39 (7 jaar ago)

   Dankjewel! Toppatroontje van Compagnie M 🙂

   Beantwoorden
 12. Tante Fee
  3 juli 2017 at 21:31 (7 jaar ago)

  Super gecombineerd! En zelfs een omkeerbaar zonnehoedje, wauw! Ik maakte pas een zonnehoedje voor mezelf en vond het al een heel gedoe om het langs de buitenkant mooi afgewerkt te krijgen, chapeau dus ?

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   3 juli 2017 at 21:38 (7 jaar ago)

   Nee t was niet zo heel makkelijk en het is dus ook niet perfect, dit hoedje 🙂 maar ik ben er toch tevreden mee.

   Beantwoorden
  • johannaowlette
   3 juli 2017 at 22:19 (7 jaar ago)

   Dankjewel!

   Beantwoorden
  • johannaowlette
   4 juli 2017 at 08:00 (7 jaar ago)

   dankjewel!

   Beantwoorden
 13. Frullemieke (Lesley De Winter)
  4 juli 2017 at 21:35 (7 jaar ago)

  Kei-mooi jurkje en hoedje!
  Het jurkje is hier ook een enorm succes, de hoedjes staan hoog op mijn to do lijstje want de vorige die ik maakte (was toen met het patroontje van By Miekk) zijn ondertussen te klein geworden

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   5 juli 2017 at 06:53 (7 jaar ago)

   Dankjewel 🙂 dit is een goed hoedjespatroon!

   Beantwoorden
 14. zwartraafje
  6 juli 2017 at 12:00 (7 jaar ago)

  Dit jurkje vind ik echt heel leuk. Zowel qua stof als model. Jouw dochtertje heeft geluk dat ze zo’n creatieve mama heeft.

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   6 juli 2017 at 19:45 (7 jaar ago)

   Dankjewel 🙂

   Beantwoorden
 15. Lisette
  5 juli 2017 at 21:54 (7 jaar ago)

  Wat een Superleuk setje! Prachtige stoffencombinatie.

  Beantwoorden
 16. johannaowlette
  6 juli 2017 at 08:10 (7 jaar ago)

  dankjewel!

  Beantwoorden

2Pingbacks & Trackbacks on Let’s sti(c)k together in juli: Zon, zee en strand

 1. […] Noxeema – Sewingalacarte – Stoffenspulletjes – Stokstaartjedoethetzo – Twoowletters – Tantefee – ViTess – VoorMilo – Wollebol – Woohoo by […]

 2. […] Noxeema – Sewingalacarte – Stoffenspulletjes – Stokstaartjedoethetzo – Twoowletters – Tantefee – ViTess – VoorMilo – Wollebol – Woohoo by […]

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here