Pindakaas Banaan Muffins

Ik hou van pindakaas, ik heb dat al eerder geschreven (Reeses anyone?). Dit kookboek moest ik dan ook hebben: Pindakaas! Het bevat zoete en hartige recepten, en heel veel inspiratie voor een pindakaaslover als ik. Ik hou trouwens veel meer van het woord peanut butter. Klinkt smakelijker toch? Ik maakte als eerste recept de Pindakaas Banaan Muffins.

Superleuk boek trouwens: niet alleen zien die ijsjes van de cover er al zalig uit, de layout binnenin is ook super. Op grote bladen heb je de foto’s, en daartussen heb je katernen bruin papier met de recepten erop. Een heel leuk vormgegeven boek!

pindakaas-banaan-muffins-cover Pindakaas Banaan Muffinspindakaas-banaan-muffins-recept Pindakaas Banaan Muffins

Maar looks zijn niet alles. Ah nee, de inhoud telt! Ik testte de Pindakaas Banaan Muffins, want ik had alweer bruine bananen in huis. En ik kan zo moeilijk tegen weggooien!

Aan de slag: Pindakaas Banaan Muffins

Wat hebben we nodig? Ik deed trouwens alles maal 2 – ik had 2 bruine bananen 🙂

  • 70 gram boter (best kamertemperatuur of net gesmolten)
  • 100 gram suiker
  • 180 ml zure room (ik gebruikte Griekse yoghurt)
  • 1 ei
  • 1 geprakte banaan
  • 85 gram pindakaas
  • 195 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpeder
  • Zout
  • Chocoladedruppels

Ik heb eerst de bananen geplet met een vork en daarna al de rest er hupsakee bijgedaan en met de deeghaken van mijn handmixer gemengd. De chocoladedruppels heb ik helemaal op het einde toegevoegd. Het doet er niet zo toe of het beslag superglad is. Ondertussen heeft dochterlief de papiertjes in de muffinvormpjes gestoken, en warmde de oven voor op 180 graden. Om 2 muffinplaten te bakken in mijn oven (hetelucht maar toch gaat het bovenaan altijd sneller dan onderaan), stak ik de onderste plaat er 10 minuutjes op voorhand in. Daarna de bovenste erbij voor nog 25 minuten, en toen waren ze klaar!

pindakaas-banaan-muffins-klaar Pindakaas Banaan Muffins goudbruine-pindakaas-banaan-muffins Pindakaas Banaan Muffins

En zijn ze lekker? Ja absoluut! Door de banaan zijn ze zeker niet droog. Ik vind ze nog lekkerder als ik ze een paar seconden opwarm in de micogolfoven. De pindakaas smaakt echter totaal niet door. Banaan heeft nogal een sterk aroma en overtroeft dus de pindakaas. Ik ga dus zeker nog iets meer pinda-achtig maken uit dit boek. Stay tuned!

 

 

Delen:

2 Comments on Pindakaas Banaan Muffins

  1. zwartraafje
    16 augustus 2017 at 22:21 (7 jaar ago)

    haha, ik moest onlangs nog aan jouw zwak voor Reese denken toen ik een nieuw koekjesrecept aan het bedenken was op basis van pindakaas -en chocolade. Het bleek uiteindelijk ook nog eens lekker te zijn want dat is natuurlijk steeds even af te wachten bij zo’n nieuw receptje.

    Beantwoorden
    • johannaowlette
      17 augustus 2017 at 08:04 (7 jaar ago)

      pindakaas en chocolade – dat kan niet verkeerd gaan!

      Beantwoorden

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here