Een Ninja met carnaval

Het is de moment van het jaar: carnaval is in het land. Dochterlief en ik vinden het altijd leuk om een ideetje te bedenken en dit dan zelf uit te voeren. Dit jaar koos dochterlief om een ninja te zijn, maar het moest wel met een kleedje want ze is wel een meisje hé, zo zei ze zelf. Ze speelt graag met Ninjago van lego en op school hebben ze hier ook een speelplaats-spel bij bedacht. Een ninja-verkleedpakje moest het dus worden!

img_1433-768x1024 Een Ninja met carnaval

Een ninja verkleedpak

Voor een verkleedpakje wou ik geen nieuwe stof kopen en ook geen dure stof gebruiken. Ik koos voor een heel goedkope bordeaux tricot waarvan ik jaren geleden een aantal meter kocht. Ideaal voor verkleedkledij!

img_1447-768x1024 Een Ninja met carnaval

Hoe ziet een ninja-meisje eruit? Volgens mij heeft ze een soort van kimono aan. Ik nam een kleedje uit dochterliefs kast en tekende op basis hiervan een voorpand met overslag, een rugpand en mouwen. Ik zorgde voor een obi of Japanse ceintuur in een restje contrasterende tricot, en ook de halsboord maakte ik in deze stof. De obi is vastgestikt, want een verkleedpakje moet niet teveel losse stukken hebben, voor het gemak. Bovenop de obi stikte ik nog een striklint uit de bordeaux tricot. Het kleedje sluit binnenin met een knoop en een stuk velcro.

img_1449 Een Ninja met carnaval

De afwerking heb ik heel, héél basic gehouden! Het kleedje is niet omgezoomd en ik heb ook niet alle naden netjes gezigzagd. Tja, het is verkleedkledij uit een goedkoop stofje 😉 al ben ik uiteindelijk wel heel tevreden van het resultaat, en dochterlief ook!

img_1436-1024x768 Een Ninja met carnaval

Extraatjes: de details maken het af

Ninja’s zijn gemaskerde sluipers! Ik maakte een bivakmuts van de bordeaux tricot. Ik stikte een buis stof die ik bovenaan afgerond toestikte, en knipte simpelweg een gat voor het gezicht 🙂 dochterlief kan kiezen voor full ninja: met enkel de ogen vrij, of half ninja: met het gezicht vrij. En het mutsje kan ook helemaal af en dan is het een soort halswarmer.

Ninja’s zijn ook gewapend… we gaan hier niet ver in want vechten is nu ook niet wat we willen promoten. Maar die shuriken van duct tape die ik op Pinterest zag, die was wel heel cool! Hier zorgde manlief voor 🙂

img_1455-1024x781 Een Ninja met carnaval

Echte ninja’s zijn anoniem maar deze niet echt. Ik printte met mijn Bobbinhoodset het woord Ninja op de rug en de rok van het kleedje. De letters zijn net penseelstreken en de J is zelfs een Oosterse draak.

img_1454 Een Ninja met carnaval
Delen:

2 Comments on Een Ninja met carnaval

 1. zwartraafje
  22 februari 2020 at 23:24 (4 jaar ago)

  Ik zag haar prachtige outfit eerder al op Instagram verschijnen maar zo leuk om hier nog meer foto’s te kunnen bewonderen. De ninjaster vond ik meteen een heel fijn detail en eigenlijk vind ik de kleurencombinatie ook super mooi. Dat goedkope stofje kwam dus perfect van pas voor dit Carnaval-project. Moeke maakte onze Carnaval-outfits vroeger ook zelf. We hebben daar nog steeds een aantal foto’s van.

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   24 februari 2020 at 09:11 (4 jaar ago)

   Het was een leuk project en ze was er zelf ook heel blij mee!

   Beantwoorden

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here