Emily van Veritas

Een tijdje geleden mocht dochterlief zelf wol kiezen voor een trui. Ik had namelijk zalig zachte alpacawol van Annell op het oog! Ze koos citroengeel en turquoise. Een tamelijk heftige combinatie! Ze mocht ook zelf kiezen hoe ik de kleuren zou verwerken en koos voor smalle streepjes. Mij restte nog enkel de taak om een patroon te kiezen en aan het breien te slaan.

Emily cardigan van Veritas

Ik koos voor het patroontje Emily, een cardigan uit het breiboekje van Veritas van najaar 2019. Het is een rondgebreide cardigan, top down gemaakt. Ik maakte eerst een klein proeflapje met drie draden van de alpacawol samen. Superzacht en donzig, een licht breisel! Op basis van het proeflapje berekende ik hoeveel steken ik moest breien om maat 8 jaar te maken.

Het breien ging vlotjes vooruit voor het lijf van de trui. De mouwen waren – ja, een ander paar mouwen 🙂 telkens na 2 rondjes wisselen van kleur en tegelijk de spanning van de fijne alpacawol aanhouden bij het rondbreien is niet makkelijk. Ik slabakte dus en moest doorbijten om de mouw af te werken. De andere mouw werd dus op een andere manier gebreid: ik breide recht en naaide nadien de mouw netjes dicht. Veel makkelijker! En het ziet er niet slechter uit dan de andere mouw. Ik ben tevreden met het resultaat en dochterlief ook. Die 2 felle kleuren samen zien er toch goed uit!

Het is een gezellig, licht maar warm giletje geworden, ideale homewear in deze rare quarantaine-tijden. Stay safe, lieve lezers, en blijf in uw kot ❤️

img_1786 Emily van Veritas
img_1795-768x1024 Emily van Veritas
img_1790 Emily van Veritas
Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here