Gekke kapsels

De laatste week van het schooljaar was bij dochterlief de foute week. Met de hittegolf vonden wij verkleden niet zo makkelijk, maar gekke kapsels kunnen altijd! Dochterlief laat graag vlechtjes en staartjes maken in haar haar en ze vond het ook heel leuk dat ik de trukendoos eens bovenhaalde en me uitleefde om gekke kapsels te maken. We waren samen blij met het resultaat!

Gekke kapsels

Van waar kan inspiratie over gekke kapsels komen? Natuurlijk, dat kan alleen Pinterest zijn! Ik heb een prikbord met kapsels.

Cupcakes in je haar leek me een makkelijke om te beginnen: twee dotjes in het haar met papieren cupcake liners errond. Grappig!

cupcakes-819x1024 Gekke kapsels
cupcakes-crazy-hair-768x1024 Gekke kapsels

Vervolgens gingen we een stapje verder: een dikke donut in dochterliefs haar en dan een gek kapsel vol bloemen en vlinders! Een donut kan ook wel in kortere haren, in feite is er niet zoveel haar nodig om de mousse te bedekken.

Bloemen-en-vlinders Gekke kapsels
Bloemen-en-vlinders-crazy-hair-768x1024 Gekke kapsels

We eindigden met het favoriete fabeldier van het moment: de unicorn of eenhoorn. Ik maakte een hoorntje uit karton met zilverpapier en pijpenragers errond, dat kan vastgezet worden met speldjes. Vervolgens een rij in elkaar overlopende staartjes met een dégradé van elastiekjes, en daar is de eenhoorn! Makkelijk en ook voor korte kapseltjes nog te doen denk ik?

Eenhoorn-crazy-hair-1024x1024 Gekke kapsels

Als er op dochterliefs nieuwe school (we veranderen! Naar een Freinet-school – we zijn ontzettend benieuwd!) ook gekke kapsels gevraagd worden, dan heb ik nieuwe inspiratie nodig natuurlijk. Hebben jullie nog ideetjes?

Delen:

5 Comments on Gekke kapsels

 1. Katrijn
  5 juli 2019 at 11:18 (5 jaar ago)

  Die vlindertjes zijn mooi!
  Ik mag amper met een kam in de buurt van dochter komen…

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   5 juli 2019 at 12:21 (5 jaar ago)

   dat komt nog wel in orde denk ik. En anders nog een tip van flip: zo’n antiklitspray helpt echt! Van Schwarzkopf of Elsève vb, er zijn er vast nog.

   Beantwoorden
 2. zwartraafje
  13 juli 2019 at 19:19 (5 jaar ago)

  Je kan een keer proberen om haar haar te strikken. Dat zag ik ook een keer op Pinterest en het zag er heel leuk uit. Of als je een manier kan vinden om die haar-donuts rechtop te houden dan zou je haar kunnen omtoveren in Minnie Mouse. Of je kan met zo’n loop (die ziet er uit als een grote naald) aan de slag gaan. Daar kan je op Pinterest ook heel leuke ideetjes van terugvinden. Ze verkopen het ondermeer bij Kruidvat.

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   19 juli 2019 at 18:39 (5 jaar ago)

   De donuts rechtop is ook een heel goed idee! En de loop heb ik hier nog ergens liggen van vroeger denk ik 🙂 zal ik eens zoeken.

   Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Gekke kapsels

 1. […] Jaarproject – De twee zonnen : booksleeves voor het goede doel – The confession of a Booknerd Recept – Overheerlijke (salted) karamelsaus – Tussen Mars en Jupiter Gekke kapsels – Two Owlettes […]

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here