Once upon a party: een kleedje met opties

Once upon a party is een patroon voor een feestelijk meisjeskleedje, met verschillende opties: verschillende bovenlijfjes en rokken, dus heel wat mogelijke combinaties. Het is een mix-en-match patroontje voor een mini-feestcollectie, van maat 92 tot 164. Het patroontje is oorspronkelijk van IeneMiene Handgemaakt en bestaat al een paar jaar maar wordt nu nieuw leven ingeblazen door Veerle van Framalo. Zij heeft een aantal naaisters gevraagd om het patroon te testen en op die manier nog verbeteringen doorgevoerd aan het patroon.

detail-stof Once upon a party: een kleedje met opties

Once upon a party

Welke opties en welke stof?

Er zijn zoveel opties bij Once upon a party! Strokenrok, klokrok, cirkelrok, rimpelrok en tulpenrok, geplooid of simpel bovenlijfje, spaghettibandjes, gewoon rugpand of met een V-uitsnijding: dat is heel wat hé. Ik koos voor een simpel bovenlijfje met een rugpand met V-uitsnijding, en de tulpenrok.

Voor de stof dook ik in mijn voorraad, samen met dochterlief, die uit mijn ruimere selectie de definitieve keuze maakte. Een pastelkleurige gebloemde jacquard-stof die ik eerder al gebruikte, werd gekozen voor het bovendeel. Die stof kwam van Stoffenboetiek Anneke (nu met pensioen). Deze jacquard is wel kwetsbaar voor haakjes en draadjes, daarom werd de rok uit een andere stof gemaakt: een lichtblauwe canvas die ik ooit in enkele varianten bij Bambiblauw kocht, en hier en hier al voor tassen gebruikte. De plooien van de tulpenrok blijven mooi staan in de canvas en zorgen voor het tulp-effect. Ook de effen katoenen voering van het bovendeel komt van Bambiblauw.

Welke maat?

Ik mat dochterlief op en op basis daarvan koos ik voor maat 128 en verlengde ik het bovenstuk en de rok tot 134.

Het maken van Once upon a party

Het knippen van de patroondelen uit stof en het in elkaar zetten van het kleedje gingen vlot, de uitgebreide handleiding is duidelijk. Geen problemen dus, en na enkele uurtjes was het kleedje klaar! Het enige wat ik zelf toevoegde, was een lichtroze paspel aan de hals. Ik zie dat graag, net dat beetje extra.

Dochterlief droeg het op 1 januari met een T-shirt en kousenbroek, ook al is het wel eerder een zomerpatroontje. Ook de foto’s zijn onder een winterse hemel gemaakt… Ze heeft er heel de dag mee gespeeld en feest gevierd dus het kleedje is absoluut goedgekeurd!

once-upon-a-party-kleedje-op-de-trap-2 Once upon a party: een kleedje met opties
once-upon-a-party-kleedje-zittend-op-de-trap-2 Once upon a party: een kleedje met opties
once-upon-a-party-zittend-op-de-draaistoel-2 Once upon a party: een kleedje met opties
Once-upon-a-party-kleedje-staand-kussens-2 Once upon a party: een kleedje met opties
Once-upon-a-party-kleedje-V-rug-2 Once upon a party: een kleedje met opties
portretje-once-upon-a-party-2 Once upon a party: een kleedje met opties

Een fijn patroontje! Zeker nu Veerle het nog verder op punt gesteld heeft, is het een heel betrouwbaar patroon geworden waar je veel kanten mee uit kan. Wil je ook graag een (feest)kleedje maken? Hier kan je het patroon aankopen!

Benieuwd wie er nog mee aan de slag gegaan is? Check dan zeker op instagram de hashtag #onceuponapartydress!

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here