Goodreads 2019 Challenge

Fantastisch nieuws dit jaar: ik heb mijn Goodreads 2019 challenge succesvol beëindigd! Dat wil niet gigantisch veel zeggen want je stelt in het begin van het jaar zelf je doel in. Maar ik heb mezelf dan toch goed ingeschat! Ik las dit jaar 22 boeken en dat is 2 meer dan ik vooropgesteld had.

Alles wat ik in 2019 las

Zoals elk jaar las ik weer vooral boeken om bij weg te dromen. Fantasy, science fiction,… Hier en daar ook een non-fictie- of kinderboek. Dit jaar heb ik gelukkig vooral boeken gelezen die ik achteraf goed bleek te vinden. Dat is een meevaller 🙂 Hier is een fijn overzichtje dat Goodreads zelf maakt!

goodreads-challenge-1 Goodreads 2019 Challenge
goodreads-challenge-2 Goodreads 2019 Challenge
goodreads-challenge-3 Goodreads 2019 Challenge
goodreads-challenge-4 Goodreads 2019 Challenge
goodreads-challenge-5 Goodreads 2019 Challenge

De beste 5 boeken van mijn Goodreads 2019 Challenge

Als ik een top 5 moet samenstellen uit deze 22 titels van mijn Goodreads 2019 Challenge, dan ga ik voor deze titels die ik echt aanraders vind:

  1. Margaret Atwood – The Testaments: het vervolg op The Handmaid’s tale, waarin we veel meer leren over hoe Gideon ontstond en wat er met June gebeurt. Goed geschreven maar hoe kan het ook anders, van een Man Booker Prize winnares verwachten we niets anders. Ik kijk ook uit naar het derde seizoen van The Handmaid’s Tale, morgen op Canvas!
  2. Brandon Sanderson – Skyward: echte scifi, met pratende ruimteschepen en kwaadaardige aliens en een sterk meisje in de hoofdrol. Wacht, is dat al het tweede boek met een belangrijke rol voor een vrouw?
  3. Neal Shusterman – Scythe: een utopische toekomst – geen dystopie deze keer! Ziekte, armoede en zelfs de dood zijn overwonnen en de 100% goede, goddelijke Thunderhead (onze cloud maar dan wat groter) zorgt voor de mensen. Maar als niemand ooit sterft, dan zijn er teveel mensen. Enter the scythes: deze ‘Pietjes de Dood’ zorgen dat het evenwicht bewaard blijft. Interessant beroep – en een boek waarin duidelijk gemaakt wordt dat de menselijke aard toch altijd bovendrijft, ook in een utopische maatschappij. Voor de derde keer met een belangrijke rol voor de vrouw.
  4. Stephen Fry – Mythos: Griekse mythen herschreven met de vlotte pen van Stephen Fry.
  5. Steve Brusatte – The rise and fall of the dinosaurs: de paleontologische toer op! Een geweldig boek over de dinosaurus en over de recentere ontwikkelingen in het onderzoek naar deze wonderlijke dieren.

Voor meer informatie kan je naar mijn Goodreads pagina gaan. Ik lees trouwens zo goed als alles in het Engels. Een deel van deze boeken is ook wel in het Nederlands te krijgen. Dasenka of Dasja is zo’n boekje, instagram van 100 jaar geleden: het leven van een pupje! Klein pareltje, dat boekje.

Ik blijf Goodreads een fantastische manier vinden om bij te houden wat je leest, wat je wil lezen, of je wel zou beginnen aan iets,… en dat vinden nog veel mensen blijkbaar: een kleine 4,5 miljoen mensen heeft begin 2019 zichzelf als doel opgelegd om samen 280 miljoen boeken te lezen! Zotjes zeg.

goodreads-challenge-6 Goodreads 2019 Challenge

Ik kijk alvast uit naar 2020 🙂

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here