Een beestig kussen: alpaca met pompons

Dochterlief is gestart op een nieuwe school: ze gaat nu naar een Freinet-school. Er wordt hier veel meer aan haar leergierigheid tegemoetgekomen omdat heel veel van de leerstof voortkomt uit wat de kinderen in hun omgeving tegenkomen. Zo waren ze deze week gaan wandelen in het dorp en kwamen ze voorbij een weide met dieren. Ze wisten niet zeker of het een lama of alpaca was. Dat hebben ze dan in de klas onderzocht en zo zijn ze erachter gekomen dat het een alpaca was, want het dier had wollige poten. Now you know!

Een lama- of alpaca kussen?

Reden voor mij om een projectje uit het tijdschrift Mollie Makes te maken.! Daar heb ik al een tijdje een abonnement op en er staan vaak leuke patronen en ideeën in. Mollie Makes is altijd mee met de laatste trends in het land der creatieve zielen.

In een ouder nummer staat een leuk kussen: we zien de poten niet maar zelf zeggen ze dat het een alpaca-kussen is, dus daar gaan we vanaf nu vanuit! Ik had nog een stukje teddy-stof en vilt heb ik in alle kleuren. Ik vind vilt zo’n leuk materiaal om mee te werken! Wolletjes voor een pompon-haarband heb ik natuurlijk ook. Alles voorhanden voor een klein tussendoor-projectje! Het enige wat ik veranderde was nog een heel klein stukje witte vilt in de oogjes toevoegen, voor wat meer diepte en karakter.

En al zeg ik het zelf, het alpaca-kussen is gewoon fantastisch geworden 🙂

alpaca-in-de-zetel Een beestig kussen: alpaca met pompons
Alpaca-kussen Een beestig kussen: alpaca met pompons
lama-met-pompoms Een beestig kussen: alpaca met pompons

Zie nu, is die alpaca niet cute met zijn pomponnetjes op zijn hoofdje! Ha, dat is smelten, elke keer als je in de zetel gaat zitten!

Delen:

2 Comments on Een beestig kussen: alpaca met pompons

  • johannaowlette
   30 september 2019 at 16:01 (5 jaar ago)

   dankjewel 🙂

   Beantwoorden

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here