De zomer van de Bobbieshort

Aan het eind van vorige zomer mocht ik voor Iris May Patterns, toen nog Oekeboeleke, tester zijn voor haar gratis patroontje: de Bobbieshort. Ik maakte er toen twee: één in katoen en één in vintage babyribfluweel. In de winter maakte ik er nog eentje in katoen. En toen bleken we deze zomer overspoeld te worden door hittegolf na hittegolf! Nog een Bobbieshortje erbij dus 🙂 of twee zelfs!

Bobbieshort, hetzelfde maar toch anders

Katoen

De eerste nieuwe Bobbieshort is er eentje uit een fleurig katoentje met een patroontje van kleine zeshoekjes. Het was een couponnetje dat ik al lang geleden kocht. Ik koos voor roze paspel, gele zakjes en een ruffle aan de zak. De broekspijpjes werkte ik af met een stolpplooitje, dat was de eerste keer dat ik niet met een beenband werkte.

F6AA44B1-31E3-4932-889C-412AAB43A0F5 De zomer van de Bobbieshort7C9029A5-F93D-4B92-BCDF-D14AFB4A7C31 De zomer van de BobbieshortB67F814F-DBA7-4A6A-8461-CFE6E23C8A8D De zomer van de Bobbieshort

Mantelstof

Ik maakte ook nog een winterse Bobbieshort uit een couponnetje mantelstof van La Maison Victor. De stof heeft geometrische motiefjes in wit, donkerblauw en koper. Ik koos voor een koperen paspel als detail aan de zakjes. Bij deze versie koos ik wel voor de beenband. Foto’s volgen als de temperaturen dalen! Met een kousenbroek of legging eronder wordt dat erg leuk, en de metaaldraad kan ook niet krabben ?

Echt een leuk patroontje 🙂 ik blijf ervan houden! Ik maakte nu maat 122, maar aangezien het een shortje is denk ik dat dat wel een paar jaar zal blijven passen. Het is niet alsof dochterlief water in de kelder zal krijgen he!

 

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here