Bobbie short van Iris May Patterns

Tijdens de laatste dagen van de vakantie mocht ik voor de eerste keer een patroon testen: de Bobbie short van Iris May Patterns, vroeger Oekeboeleke. Ik was superblij dat ik bij de testgroep zat! Ik zag namelijk al eerder op Iris’ blog en instagram een paar foto’s van dit shortje en was er meteen weg van.

Bobbie short

De Bobbie short is een leuk, net shortje dat kan gemaakt worden in verschillende stoffen. Ondertussen zal het hier wel al duidelijk zijn dat ik niet zo’n tricot-fan ben. Dat heeft niet te maken met de stof zelf, maar wel met de prints. Ik vind veel vaker mijn zin in geweven stoffen. Al kocht ik onlangs wel de befaamde Vintage Kitten-stof in tricot (en ook in katoen) van Bambiblauw 🙂 Voor mijn testversie liet ik dochterlief uit een aantal katoentjes kiezen. Ze koos een rest blauw katoen met witte vinkjes erop. Ik gebruikte deze stof al tweemaal voor accenten aan een kleedje en nu is het toch echt bijna op. Je hebt niet zoveel stof nodig voor deze short dus dat was prima restjesverwerking. Ik maakte maat 116 voor mijn meisje dat ongeveer 110 cm groot is. Het patroon is beschikbaar van maat 80 tot 122.

Bobbie-short-detail Bobbie short van Iris May Patterns

Er zijn meerdere opties voor de afwerking van de short. Je kan ruffles toevoegen aan de zakken – jullie begrijpen dat dit me al voor driekwart over de streep trok 🙂 Je kan de broekspijpjes afwerken met een rekker in de beenband, met een gerimpeld broekspijpje of met een stolpplooi. Ik koos voor ruffles en een gerimpeld broekspijpje. Iris’ handleiding is voortreffelijk: zelden zag ik zo’n duidelijke afbeeldingen in een tutorial. Enkel La Maison Victor vind ik even goed wat dat betreft. Het volgen van de stappen was dus heel goed te doen.

Aanpassingen

De stofreep voor de ruffles plooide ik dubbel, waardoor het strookje overeind blijft staan aan de zak – wel leuk vind ik. Ik vond het eindresultaat echt schattig en wat hadden we geluk: de laatste hete dag van augustus diende zich net aan. Dochterlief vond de Bobbie short ook heel leuk dus trok naar de vakantie-opvang voor een dagje spelen. Daar kwam een klein gebrekje naar boven van de testversie. De beenband past, maar bij het spelen en bewegen durft het naar boven komen en daar blijven steken. Die avond maakte ik de beenband dus een deeltje los, liet wat rimpels van de broekspijp los en zette 4 centimeter gouden elastiek tussen de beenband. Ook schattig en een betere pasvorm. Iris noteerde mijn opmerking, een andere tester die een grotere maat testte had dit trouwens ook vastgesteld. In de definitieve versie is dit dus aangepast!

De bewijzen: de Bobbie short is een cool shortje!

Bobbie-in-de-tuin Bobbie short van Iris May Patterns Bobbie-short-spelen Bobbie short van Iris May Patterns Bobbie-short-staand Bobbie short van Iris May Patterns

Hier zie je de aanpassing die ik deed aan de beenband – geen aan-foto helaas want het is nu niet warm genoeg meer om dochterlief tot het dragen van een short te overhalen.  aanpassing-beenband-bobbie-short Bobbie short van Iris May Patterns

Blogtour en patroon van de Bobbie short

Benieuwd naar nog meer Bobbie shortjes? Ga zeker eens kijken bij deze bloggers:

Zaterdag 9 september
 Smospotten&snoesjes ♥ Two Owlettes

Zondag 10 september

 

Dinsdag 12 september

Zin om zelf aan de slag te gaan? Klik hier om het patroontje te downloaden!

Ondertussen maakte ik nog Bobbie’tjes 🙂 Hier lees je over de herfst-versie. En er rolde ook nog een vrolijke zomer-versie vanonder mijn naaimachine!

Delen:

8 Comments on Bobbie short van Iris May Patterns

    • johannaowlette
      11 september 2017 at 11:58 (7 jaar ago)

      Oplossingen zoeken he 😉

      Beantwoorden
  1. Iris
    9 september 2017 at 12:03 (7 jaar ago)

    Dankjewel om het patroontje mee uit te testen ;-)!!

    Beantwoorden
    • johannaowlette
      11 september 2017 at 11:58 (7 jaar ago)

      Het was een leuke ervaring!

      Beantwoorden
  2. Neeltje
    9 september 2017 at 16:50 (7 jaar ago)

    Leuk gedaan mede-blogtourder 😉

    Beantwoorden
    • johannaowlette
      11 september 2017 at 11:58 (7 jaar ago)

      Dankjewel!

      Beantwoorden
  3. Daisy
    10 september 2017 at 11:56 (7 jaar ago)

    Heel mooie en stoere versie!

    Beantwoorden
    • johannaowlette
      11 september 2017 at 11:57 (7 jaar ago)

      Dankjewel!

      Beantwoorden

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here