Sew Challenge februari: 3 uitdagingen van Naadjes en Draadjes

Zo leuk dat je bij een blogtour of challenge ook na de start nog mag inspringen! Vanaf nu wil ik graag meedoen met de Sew Challenge van Davina. Davina koppelt de ingeschreven bloggers aan elkaar. Je bestudeert even elkaars blog en sociale media en dan verras je elkaar met een uitdaging! Drie criteria die je moet verwerken in een naaiproject, dat dan op een vooraf bepaalde datum op het web losgelaten wordt in een blogpost.
Sew-Challenge-logo-300x281 Sew Challenge februari: 3 uitdagingen van Naadjes en Draadjes

Drie criteria voor de Sew Challenge

Hanne van Naadjes en Draadjes werd mijn partner-in-crime en ze had drie uitdagingen voor mij:
een naaisel voor een mannelijk persoon
– casual chic
– een leuk accentje (blingbling of fluo of vrij in te vullen)
Hoe zou ik deze Sew Challenge invullen? De man, dan is mijn eerste gedacht natuurlijk manlief. Het was immers één van mijn goede voornemens om meer voor hem te maken. Casual chique kan je heel breed interpreteren 🙂 En dan dat leuke accent: dan kan ik meteen mijn plan in actie laten schieten: Bobbinhood! Uniek zal het zeker zijn!

T-shirt met Bobbinhood-print

Een T-shirt kan zowel casual als chic (vind ik toch). Ik maakte nog niet eerder een T-shirt voor manlief. Ik bestelde effen donkerblauwe tricot met jeanslook bij Madeline de Stoffenmadam. Die heb ik van een print voorzien met mijn Bobbinhood-zeefdrukset. Ik heb eerst met manlief wat nagedacht over een motief. Hij wilde graag een asymmetrisch geplaatste print over borst en één schouder. Na een tijd kwamen we uit bij raderwerk en tandwielen: mooie vormen, wat stoer, veel opties mogelijk…
ontwerp-tandwiel Sew Challenge februari: 3 uitdagingen van Naadjes en DraadjesOntwerp-t-shirt-met-raders Sew Challenge februari: 3 uitdagingen van Naadjes en Draadjes
Tijd om te beginnen tekenen! Tandwielen en raderwerk zijn leuk 🙂 Allerlei ronde vormen verzamelen in huis, en de spirograaf van dochterlief even lenen: ik kon wel wat hulp gebruiken. Ik tekende 3 tandwielen van klein tot groot. Die kon ik dan naast en over elkaar printen.
Ik knipte ook de patroondelen al uit: het is, dat hoef ik niemand uit te leggen, het handigste om je patroondelen te bedrukken. Op je hele lap stof, dat is goed als je nog precies niet weet wat je er wil mee gaan doen of als je voor een all-over print gaat. Op een afgewerkt kledingstuk zit je altijd met naden en bobbeltjes dus dan maak je het jezelf niet makkelijker. Ik gebruikte de koperen bobbinhood-verf, gemengd met wat blauw en rood voor een bronstint (da’s chique he, dus casual-chic!). Ik ben tevreden met het resultaat en manlief gelukkig ook. Het doet wat steampunk-achtig aan.
raderwerk-1 Sew Challenge februari: 3 uitdagingen van Naadjes en Draadjes

Billie van Zonen09

Ik koos voor Billie van Zonen09 op aanraden van Wendy van Noxeema. Zij maakte deze al vaker voor haar man. Er zijn allerlei opties in de mouwen, kraag, details… Maar aangezien ik al een print voorzie, koos ik voor de simpele versie. Het enige speciale dat ik toevoeg is dat ik de halsboord en mouwomslag maak met de averechtse kant van de stof. In dit geval heeft de averechtse kant ook de typische jeanslook.

Het resultaat: mijn casual-chic man

mouw-billie-bobbinhood Sew Challenge februari: 3 uitdagingen van Naadjes en Draadjes Billie-Bobbinhood-detail Sew Challenge februari: 3 uitdagingen van Naadjes en Draadjes Billie-Bobbinhood Sew Challenge februari: 3 uitdagingen van Naadjes en Draadjes9A9D6710-1FE5-4F29-9686-9EBF74E93EA0 Sew Challenge februari: 3 uitdagingen van Naadjes en Draadjes 854F3DB9-5680-4473-9E42-1708542D3D56 Sew Challenge februari: 3 uitdagingen van Naadjes en Draadjes

Goed hé! Manlief is heel blij met zijn T-shirt en heeft hem ondertussen al vaak gedragen. Ik kan jullie ook zeggen dat de Bobbinhood-print perfect blijft na een toertje in de wasmachine!  Ik ben heel tevreden met de pasvorm van het T-shirt. Hier zullen nog Billies gemaakt worden!

Sew Challenge

Benieuwd welke uitdagingen de andere blogsters kregen? Vandaag publiceren de volgende blogsters ook hun Sew Challenge artikel:

Seams NormalMimalokiAsiwsiw10esewingprojects

Bij Davina vind je nog meer info over de Sew Challenge. Want ook in andere weken wordt er genaaid en geblogd! Hanne van Naadjes en Draadjes blogt volgende week, dus daar kijk ik naar uit. Wat zou ze gedaan hebben met mijn drie uitdagingen?

 

Delen:

13 Comments on Sew Challenge februari: 3 uitdagingen van Naadjes en Draadjes

 1. Delphine
  19 februari 2018 at 08:22 (6 jaar ago)

  deze is echt waar super! hij staat er goed mee en het is origineel door de print

  • johannaowlette
   19 februari 2018 at 09:09 (6 jaar ago)

   dankjewel! ik was ook heel blij met de pasvorm want dan mag je nog meten, je weet het toch pas echt bij het passen he.

 2. Noxeema
  19 februari 2018 at 15:15 (6 jaar ago)

  Kenny staat er super mee!!! Echt geweldig leuk bedacht!!!

  • johannaowlette
   19 februari 2018 at 16:09 (6 jaar ago)

   Dankjewel voor het compliment en voor de tip van het patroon 😉

 3. Woohoo by Davina
  19 februari 2018 at 17:01 (6 jaar ago)

  Een heel leuk shirt en super origineel met de tandwielen!

  • johannaowlette
   19 februari 2018 at 18:36 (6 jaar ago)

   Dankjewel 🙂

 4. Lieve
  19 februari 2018 at 17:33 (6 jaar ago)

  Wat leuk zeg: stof, print, t-shirt én pasvorm. Dit geslaagd in de uitdaging!

  • Lieve
   19 februari 2018 at 17:34 (6 jaar ago)

   Dik geslaagd bedoelde ik dus…

  • johannaowlette
   19 februari 2018 at 18:36 (6 jaar ago)

   Dankjewel!

 5. Tine
  21 februari 2018 at 23:04 (6 jaar ago)

  Mooi! De bobbinhood steekt ook al even mijn ogen uit, en dat samen met een cameo 🙂

  • johannaowlette
   22 februari 2018 at 10:35 (6 jaar ago)

   Bobbinhood is echt fantastisch 🙂

 6. Tamara
  26 februari 2018 at 20:28 (6 jaar ago)

  Geweldig stoer en mooi!!

  • johannaowlette
   2 maart 2018 at 10:42 (6 jaar ago)

   dankjewel 🙂