Femma workshop: zeefdrukken met Bobbinhood

Een rondvraag vorig jaar toonde aan dat een heel aantal van onze Femmadammen al een set om te zeefdrukken van Bobbinhood kochten. Niet iedereen had die al uit de doos durven halen 🙂 Dus we dachten: tijd voor een workshop! Wendy en ik volgden deze lente samen de workshop en kochten toen ook het materiaal aan. Ondertussen hebben we zelf al wat ervaring met deze DIY zeefdrukset.

How to zeefdruk met Bobbinhood

Nekeer een specialleke… Ik tekende voor onze Femmaleden een handleiding uit! Wat vinden jullie ervan? Ik heb een beetje gefreewheeled met de stijl 😉 Ik denk dat alles er op staat, qua materiaal en stappen. Zeefdrukken met Bobbinhood is alleszins niet moeilijk, geen emulsies of donkere kamer nodig! Die handleiding uittekenen zou wel wat moeilijker zijn.

zeefdruk-bobbinhood-sarah Femma workshop: zeefdrukken met Bobbinhood

De workshop zeefdrukken met Bobbinhood

Om onze Femmadammen wegwijs te maken volgden we de stappen van de handleiding.

femma-bobbinhood Femma workshop: zeefdrukken met Bobbinhood femmadammen-aan-de-slag-met-bobbinhood Femma workshop: zeefdrukken met Bobbinhood ontwerpen-drukken Femma workshop: zeefdrukken met Bobbinhood

 • Het ontwerp: Sommige dames gebruikten thuis hun snijplotter, de meesten hebben (over)getekend op kladpapier en dan nagedacht welke lagen ze in welke kleur zouden doen. Het ontwerp is eigenlijk het moeilijkste en vraagt wat denkwerk! Niet te fijn, niet teveel eilandjes… Al doe ik dat soms wel, dan hang ik de eilandjes aan het zeefdrukraam met wat dubbelgevouwen tape. Dat werkt bij mij prima.
 • De stencils klaarmaken: afhankelijk van de kleurlagen splits je je ontwerp in meerdere lagen die je apart uitsnijdt.
 • Drukken: een klein stukje magie!

Het resultaat: Femmadammen meets Bobbinhood!

Ik heb geprobeerd om bij iedereen een foto te nemen maar ik denk niet dat het me gelukt is… Maar ik heb er wel heel wat! Kijk maar mee wat de Femmadammen van onder hun zeefraam tevoorschijn toverden.

bloempotje Femma workshop: zeefdrukken met Bobbinhood bloemetjes-op-de-cactussen Femma workshop: zeefdrukken met Bobbinhood raderwerk Femma workshop: zeefdrukken met Bobbinhood poezen-bobbinhood Femma workshop: zeefdrukken met Bobbinhood varkentje-bobbinhood Femma workshop: zeefdrukken met Bobbinhood leeuwtjes-bobbinhood Femma workshop: zeefdrukken met Bobbinhood vogeltjes-en-blaadjes Femma workshop: zeefdrukken met Bobbinhood monstera Femma workshop: zeefdrukken met Bobbinhood dino Femma workshop: zeefdrukken met Bobbinhood monstera-2 Femma workshop: zeefdrukken met Bobbinhood giraf Femma workshop: zeefdrukken met Bobbinhood XOXO Femma workshop: zeefdrukken met Bobbinhood vosjes Femma workshop: zeefdrukken met Bobbinhood

Dit artikel verschijnt ook bij Femma.

Delen:

2 Comments on Femma workshop: zeefdrukken met Bobbinhood

 1. Barbara
  8 februari 2018 at 12:31 (6 jaar ago)

  Heerlijk ziet dat er uit!

  • johannaowlette
   8 februari 2018 at 19:50 (6 jaar ago)

   Zeker en vast 🙂 we hebben de microbe verspreid!