Dag lief winterkind

Dag lief winterkind

Op het einde van de winter werd jij geboren, ons winterkind. Jij borrelt al van nieuw fris lenteleven! Na die donkere wintermaanden voelen we dat de dagen langer worden en de zon ons al wat meer verwarmt. Krokusjes, sneeuwklokjes en enkele dappere narcissen bloeien al. We willen naar buiten, bewegen, springen en dansen! Allemaal op jouw lijfje geschreven.

Je bent nu vijf jaar geworden. Optimistisch, positief, vrolijk, creatief, gevoelig, plichtbewust, eigenzinnig en intelligent, ik herken steeds meer eigenschappen van mezelf en van je papa. Jij komt er wel, het komt goed met jou, zo’n leuke cocktail van karaktereigenschappen! Je kiest je eigen weg want cliché’s zijn niet aan jou besteed. Hier is de ridderprinses, die houdt van Pokémon en poppen, van superhelden en ballerina’s, van Lego en tekenen. Laat je vooral nooit door iemand zeggen dat het anders zou horen! Jij bent wijs genoeg om je eigen keuzes te maken.

Wat ben je benieuwd naar alles. Je kan ook zelf prima verklaren en uitleggen hoe alles volgens jou werkt, en brengt goede oplossingen aan voor alle grote en kleine problemen. Samen in de krant en boeken kijken, samen naar musea en op reis: een feest voor ons allemaal. En wat leuk dat je mijn zangkunsten apprecieert! Ik wist niet dat zoiets mogelijk was, maar ik word zowaar wel eens om een bisnummer gevraagd! (Nee, beste lezer. Ik hou mijn aria’s voor mijn toegewijde fan. Je hoeft niet aan te dringen.)

Nu verjaar je. Even terugkijken maar vooral vooruitblikken! Je papa en ik kijken uit naar de komende jaren pret met jou. Wij houden zo heel erg veel van jou, lief winterkind!

Nina-5 Dag lief winterkind

Delen:

2 Comments on Dag lief winterkind

 1. trijnewijn
  12 maart 2018 at 16:40 (6 jaar ago)

  Wat een fijne brief aan je dochter, het loopt over van oprechte liefde voor wie ze is. Ridderprinsessen lijken me de beste, die kunnen profiteren van àlle toffe dingen in het leven. Wij hebben een drakenprinses in huis die zwierrokken ideaal vindt om in bomen te klimmen en haar prinsessen altijd de prinsen laat redden. Dochters zijn de max 😀

  • johannaowlette
   12 maart 2018 at 22:00 (6 jaar ago)

   ❤️ ik geef mijn dochter en die van jou 100% gelijk: the best of both worlds!