Let’s Sti(c)k Together: Blog- & Naaivoornemens 2018

Stof tot nadenken! Marjolein daagt ons uit om 2018 te starten met een oplijsting van Goede Voornemens, zowel op blog- als op naaigebied. Oh jee, daar moest ik wel echt hard over nadenken…

Let’s sti(c)k together in de woorden van Marjolein van Flaflinko

Let’s Sti(c)k Together is een maandelijkse uitdaging die ontstaan is uit de Sew Challenge van Woohoo by Davina. (…) Maandelijks kiezen we door middel van een poll 3 criteria of een thema waarmee we tegen een vooraf bepaalde datum aan de slag gaan. Aan het einde van de uitdaging kunnen we terugkoppelen door onze creaties te delen. In eerste instantie is dit een blogchallenge, waarbij de bloggers op afgesproken datum hun creatie bloggen.

lets-stick-together Let's Sti(c)k Together: Blog- & Naaivoornemens 2018

Goede Voornemens

Vorig jaar was één van mijn voornemens: meer van de make-up gebruiken die ik steeds koop omdat ik het zo mooi vind. Dus ja, effectief, in 2017 was er veel vaker poeder en blush en highlighter te zien op mijn snoet! Of hopelijk niet zo meteen te zien, ik hou van een subtiele look 😉 Een ander voornemen was keukenrol uit ons huishouden te bannen. Wat een verspilling is dat eigenlijk he? En ook dat is gelukt. Ik grijp nu veel makkelijker naar een schotelvod! Ik heb er ook meer gekocht zodat ik er niet meer naar moet zoeken. Wellicht kan ik me op deze goede voornemens wel baseren om nieuwe te formuleren?

bullet-journal-voornemens Let's Sti(c)k Together: Blog- & Naaivoornemens 2018

Meer aandacht voor ecologie – geen verspilling

Ik heb nog niet zo’n immense stoffenvoorraad als sommige naaisters 🙂 Maar toch wel al wat… Ik probeer wel altijd mijn stof zo goed mogelijk te benutten, de patroondelen zo goed mogelijk te leggen. Restjes hou ik ook eigenlijk allemaal bij en gebruik ik ook. Details aan een kleedje voor dochterlief, tot zelfs knutsellapjes voor bij haar speelgoed.

Maar dat kan ik vast wel verder uitwerken. Ecologische stoffen en materialen?

Meer aandacht voor schoonheid – betere afwerking

Ik naai nu ruim 2 jaar. Maar pas sinds de afgelopen herfst ben ik iets meer tevreden van de binnenafwerking van mijn stukken. Ik wist niet wat de ideale zigzag-stand was om naden af te werken en dat snap ik nu al een beetje beter. Dus in mijn oudere kledingstukken zijn best wel monsters van naden te zien… Maar ik ben overtuigd dat dat nog veel mooier kan!

Alleszins: op zoek naar tips en tricks voor de afwerking en de details! Ik wil er echt meer aandacht voor hebben.

Concrete uitdaging: een jasje voor mezelf

Ik heb twee mooie mantelstoffen liggen: grijze gekookte wol en paars-blauwe geruite pluizige wol. De stukken zijn niet van dat formaat dat ik er een lange mantel met revers uit zal krijgen, maar een kort jasje moet wel lukken. En dat zou ik nu dit jaar graag eens doen, zie. Misschien onderzoek ik de coupe van mijn favoriet jasje eens, een kort manteltje met opstaande kraag en driekwart mouwen van Olivier Strelli. Ik kocht het jaren geleden op één van de eerste edities van een leuke tweedehandsbeurs: Brussels Vintage Market.

Nu is het gezegd, en dan nog wel in het openbaar: nu moet ik er aan beginnen he 🙂 Ik zag al leuke patronen bij La Maison Victor: Carol, Helen of Amber misschien?

Mooiere foto’s op de blog

Aiai, die foto’s soms he. Zeker in de winter als het donkerder is… Ik neem eigenlijk bijna al mijn foto’s met mijn iPhone. Die kwaliteit is zeker niet slecht, ook al heb ik niet de nieuwste versie. Maar soms is het toch echt moeilijk om een mooie foto te maken! Dus daar zou ik meer aandacht voor willen hebben. Ik wil er ook wel niet teveel tijd in steken.

Meer naaien voor manlief

Na het geslaagde hemd van vorig jaar wil ik vaker iets voor hem maken. En hij wil dat ook 🙂 We denken samen na over wat precies. Ik heb al een paar ideetjes van hem gehoord die ik zeker zie zitten! Een T-shirt, of meer dan één. Ik vind in de meeste tricot niet zo makkelijk mijn zin, hoe zal ik dat kunnen oplossen? Aha, daar heb ik een plannetje voor… Eén woord: Bobbinhood!

Nog meer goede voornemens

Ik ben niet alleen met mijn goede voornemens! Kijk zeker eens bij de andere deelnemers van Let’s sti(c)k together. Ik denk dat ik mijn lijstje met goede voornemens nog wel wat zal kunnen uitbreiden als ik nog wat inspiratie opdoe!

FlaflinkoC’est SaarNathalie’s NaaiselsSewing à la carteSewbidooWoohoo by DavinaFrullemiekeSewBelWilwarincouture ViTessTwo Owlettes
The Needle Of ChoiceNaadjesendraadjesNoxeemaGezien bij JustineLarthStokstaartjedoethetzoMimalokiBlogrevolutionKhadetjesLiesellovePlus 2 is 5!

Ik ben benieuwd, zal ik aan het eind van 2018 terugkijken op deze goede voornemens en ze moeten doorschuiven naar volgend jaar? Of zal ik andere voornemens moeten bedenken omdat ik deze netjes onder de knie heb 🙂

Delen:

14 Comments on Let’s Sti(c)k Together: Blog- & Naaivoornemens 2018

 1. Runa Popje
  8 januari 2018 at 10:39 (6 jaar ago)

  Ik herken ook 2 voornemens van je: meer voor manlief maken (maar hij is een moeilijke op het gebied van stoffenprint en kleuren) en een manteljas te maken.

  Beantwoorden
 2. Lieve
  8 januari 2018 at 11:06 (6 jaar ago)

  Altijd fijn te lezen dat je ook ecologisch nadenkt! Lijkt mij vrij haalbaar allemaal.

  Beantwoorden
 3. Sonja
  8 januari 2018 at 12:29 (6 jaar ago)

  Leuke uitdagingen en met name je voornemen om verantwoorde stoffen te gaan gebruiken. Ik vind het altijd lastig om de herkomst van stoffen te achterhalen en ben benieuwd hoe jij dat gaat aanpakken.

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   8 januari 2018 at 17:05 (6 jaar ago)

   ja ik heb er ook nog geen zicht op! Ik moet er eens over nadenken 🙂

   Beantwoorden
 4. Qwinta Van Ryckeghem
  8 januari 2018 at 15:15 (6 jaar ago)

  Die mannen van ons gaan nogal in de watten liggen dit jaar… Veel succes met je goede voornemens. Go for it!

  Beantwoorden
 5. Ornella
  8 januari 2018 at 16:41 (6 jaar ago)

  Leuke voornemens ! Ik blijf je volgen ?, mijn voornemen is om ook te beginnen bloggen ( al zal dat niet voor direct zijn ..)

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   8 januari 2018 at 17:05 (6 jaar ago)

   doen! t is leuk 🙂

   Beantwoorden
 6. Noxeema
  9 januari 2018 at 10:10 (6 jaar ago)

  ooooh ik kijk al uit naar dat jasje! Ik plan een jasje voor mezelf op het naaiweekend… mss heb je wel zin om mee te doen?

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   9 januari 2018 at 14:38 (6 jaar ago)

   o nu ben ik ook benieuwd! daar gaan we eens over babbelen 🙂

   Beantwoorden
 7. Khadetjes
  9 januari 2018 at 13:51 (6 jaar ago)

  Oh, daar zitten enkele fijne voornemens bij! Een jas! Naaien voor manlief! Ik volg met veel plezier je vorderingen!

  Beantwoorden
 8. Anja wouters
  9 januari 2018 at 21:06 (6 jaar ago)

  mooi lijstje, zoektocht naar ecologische stoffen vind ik altijd leuk om te lezen want blijft ook altijd wel aan me schudden om een klein beetje bij te kunnen dragen aan een schonere (en vooral ook rechtvaardigere) wereld. Veel succes

  Beantwoorden
 9. Sara
  15 januari 2018 at 18:31 (6 jaar ago)

  Toffe voornemens! Ik probeer ook zoveel mogelijk stof te gebruiken, maar dat is niet altijd makkelijk. Zeker niet met twee jongens in huis, die hebben niet van die kleine frulletjes nodig. Ik steek lapjes die te klein zijn voor mij, maar te groot om weg te doen, wel in een aparte zak en maak daar af en toe eens een school blij mee!

  Beantwoorden

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here