Judith & Vintage Kitten

Vintage Kitten – de bekende stof met de speelgoedkatjes van Bambiblauw. Mijn eerste naaisel van 2018 was een kleedje van deze stof voor dochterlief, want dat wou ze heel graag nadat ik er een kleedje voor mezelf van maakte. En ik had genoeg metertjes gekocht in de lente 🙂

Judith van Compagnie M.

Ik had voor dochterlief de katoenen versie van Vintage Kitten gereserveerd. Ik maakte deze zomer al een Judith van Compagnie M. en die beviel toen prima. Ik tekende de rok wat langer, dit kleedje kan ook heel goed in de zomer gedragen worden dus ik wil voorzien zijn op een groeispurtje. De rok verdeelde ik in plooitjes, geen rimpelrok zoals de vorige versie. Wat betreft de poezenprint: die is redelijk groot voor kinderen. Ik positioneerde één kat centraal op het voorpand, de andere staan waar ze staan 🙂

Strikje-en-vlindermouwtjes-Judith Judith & Vintage Kitten

Not all that glitters is gold…

… Soms is het gouden paspel en biais! Samen met een geel-wit geometrisch stofje een sprankelende combinatie vind ik 🙂 Metallic biais en paspel is wel niet zo zacht aan de huid, daarom lette ik op waar ik het goud verwerkte. Tussen de mouw en het lijfje, op de taille en onderaan de rok. Niet aan de hals zoals bij de vorige Judith, al is dat echt heel mooi met de uitsnijding op de rug. De vlindermouwtjes netjes afwerken en wegsteken tussen de buitenstof en voering was wel een heel grote uitdaging. Ik heb een beetje moeten foefelen, ik geef het toe. Daar bestaat vast een betere manier voor…

flatlay-Judith Judith & Vintage Kitten

In ’t nieuw

Met nog twee nieuwjaarsbezoekjes kon dochterlief een heel weekend stralen met haar nieuwe kleedje. Maar eerst even een paar frisse foto’s in onze kleine tuin 🙂 Grijze wolken maar een mooi kleedje en een warme lach! Deze Judith is goedgekeurd!

Gouden-meisje-in-Judith-jurk Judith & Vintage Kitten Rennen-met-Judith Judith & Vintage Kitten Achterkant-Judith Judith & Vintage Kitten

Delen:

Comments are closed.