Hello, Robot! Naar het Designmuseum

In de kerstvakantie gingen we een dagje naar Gent om in het Designmuseum naar de tentoonstelling Hello, Robot te gaan kijken. Deze tentoonstelling loopt nog tot 15 april 2018, dus nog tijd genoeg om langs te gaan!

IMG_2321 Hello, Robot! Naar het Designmuseum

Hello, Robot

Ik had van een vriendje uit dochterliefs klas gehoord dat het zo’n leuk museumbezoek was. En inderdaad, het is zeker kindvriendelijk, ook voor kleuters. Er zijn verschillende items waar je echt iets kan bij vertellen of uitleggen dat kinderen interessant vinden. De robot die met een knikkerbaan speelt, één die schrijft,een robot die reageert op aanwezigheid, die oudere mensen of kindjes met autisme helpt…

IMG_2329 Hello, Robot! Naar het Designmuseum

Er zijn heel veel filmpjes te zien en natuurlijk ook echte robots. Veel robots zijn functioneel, zoals de sociale robots die ouderen helpen, of de Mars Rover. Andere zijn personages uit films en er zijn ook artistieke interpretaties over wat robots kunnen betekenen in onze maatschappij. Het design komt ook ter sprake: waar stopt het zuiver functionele en begint het esthetische?

Ik heb met dochterlief gesproken over het feit dat robots alles doen wat ze als opdracht krijgen. Ze houdt erg van Wall-E dus dat snapte ze zeker. Robots zijn dus niet akelig, ze zijn ook niet goed. Het zijn voorlopig enkel werktuigen die doen wat hen bevolen wordt. Met de toename van artificiële intelligentie zal dat misschien nog veranderen… Alleszins, als je graag eens filosofeert met je kind, dat kan hier zeker.

Fotoverslag van Hello, Robot en ons dagje Gent

Zonovergoten dag! We hebben zelfs buiten gegeten 🙂

IMG_2299 Hello, Robot! Naar het Designmuseum IMG_2302 Hello, Robot! Naar het Designmuseum IMG_2304 Hello, Robot! Naar het Designmuseum IMG_2307 Hello, Robot! Naar het DesignmuseumIMG_2317 Hello, Robot! Naar het Designmuseum IMG_2324 Hello, Robot! Naar het Designmuseum IMG_2348 Hello, Robot! Naar het Designmuseum IMG_2346 Hello, Robot! Naar het Designmuseum IMG_2347 Hello, Robot! Naar het Designmuseum IMG_2343 Hello, Robot! Naar het Designmuseum IMG_2340 Hello, Robot! Naar het Designmuseum IMG_2351 Hello, Robot! Naar het Designmuseum IMG_2338 Hello, Robot! Naar het Designmuseum IMG_2336 Hello, Robot! Naar het Designmuseum IMG_2335 Hello, Robot! Naar het Designmuseum IMG_2334 Hello, Robot! Naar het Designmuseum IMG_2333 Hello, Robot! Naar het DesignmuseumIMG_2326 Hello, Robot! Naar het Designmuseum IMG_2325 Hello, Robot! Naar het Designmuseum IMG_2330 Hello, Robot! Naar het Designmuseum

De afstand tussen mens en machine wordt elke dag kleiner en we hebben op dagelijkse basis al veel meer met robots te maken dan we misschien wel zouden denken. Ja, ik denk aan mijn telefoon, ja 🙂 Van de artificiële intelligentie die daarin zit, konden we tien of vijftien jaar geleden enkel dromen. Wie weet waar we nog eens tien jaar verder zullen staan?

Praktisch

Het Designmuseum in de Jan Breydelstraat in Gent is gesloten op woensdag. Hello, Robot loopt tot 15 april.

Als volwassene betaal je 10 euro, jongeren tot en met 25 betalen 2 euro, kinderen tot en met 18 betalen niets. Er zijn ook andere kortingen en voordelen. Klik hier voor alle info.

hello-robot-298x300 Hello, Robot! Naar het Designmuseum

 

 

Delen:

2 Comments on Hello, Robot! Naar het Designmuseum

  • johannaowlette
   22 januari 2018 at 09:20 (6 jaar ago)

   dankjewel 🙂

   Beantwoorden

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here