Soufiane Eddyani – één van de artiesten van 2018?

In De Standaard stond een lijstje met artiesten die het wel eens zouden kunnen maken in 2018. Soufiane Eddyani is één van hen. Manlief en ik zochten meteen zijn muziek op: de verwijzing was Boef, maar beleefder. We houden wel van de sound van Boef met zijn Habiba. De verwijzing is nu wat aangebrand door de domme uitspraak van Boef. Maar de muziek blijft wat mij betreft wel overeind: een melting pot van Arabische invloeden, rap en dat alles in het Nederlands (hoofdzakelijk). Zou Soufiane ook zo klinken?

soufiane-eddyani Soufiane Eddyani - één van de artiesten van 2018?

Wie is Soufiane Eddyani?

Soufiane is een jonge Antwerpenaar die wat meer doordachte rap wil maken. Iets minder macho dus. Dat hij spiksplinternieuw aan het firnament verschijnt, is niet waar: al sinds 2016 scoort hij miljoenen views op Youtube, en hij had al verschillende samenwerkingen met gevestigde namen. Maar misschien breekt hij dit jaar wel door bij een groter publiek! Zijn debuutalbum wordt in de herfst van 2018 verwacht.

Tranquille

Wel, ik kan dit echt appreciëren als muziekstijl. Dat is natuurlijk voor iedereen persoonlijk maar ik zie Soufiane inderdaad wel doorbreken. Poppy, melodieus, Arabische invloeden en dansbaar. Oordeel zelf, hier is zijn single Tranquille.

Tranquille lyrics

Deze lyrics vond ik op Genius, een heel handige site waar je ook de betekenis van enkel woorden kan aanklikken als het je niet zo heel duidelijk is. Ik moet zeggen dat ik bij Soufiane Eddyani veel minder onbekende woorden tegenkom, omdat de Surinaamse (?) straattaal van Boef en andere Nederlandse rappers hier vervangen is door Frans, wat voor ons veel bekender is. Sowieso is het interessant de teksten eens te lezen want er zit vaak meer in dan je denkt te horen…

[Intro: Soufiane Eddyani]
Wow-wow-wow-wow
Wow-wow-wow-wow
Wow-wow-wow-wow
Wow-wow-wow-wow

[Hook: Soufiane Eddyani]
A goya tranquille
A goya tranquille
Want la vida is niet altijd facile
Soms ben je rich
Soms heb je nothing
Maar altijd blijven we tranquille
A goya tranquille
A goya tranquille
Want la vida is niet altijd facile
Soms ben je rich
Soms heb je nothing
Maar altijd blijven we tranquille

[Verse 1: Soufiane Eddyani]
Er waren tijden dat we liepen op de straten
Kijkend naar etalage’s
Maar niks konden betalen

Het eten in de frigo was altijd over datum
Ja dit waren die tijden van pipa en golden power
Er waren tijden dat we liepen op de straten
Kijkend naar etalage’s
Maar niks konden betalen

Het eten in de frigo was altijd over datum
Ja dit waren die tijden van pipa en golden power
Die tijden van lege zakken
Die tijden van op de straat
Die tijden van blijven lachen
En slapen met een traan
Adidas trainingspak
En schoenen van Adidas
Zoekend naar een baan
Maar niemand die nam me aan
(?)
Ik was altijd op de straat
Daarna tassen en heel veel saaf
Maar nu heb ik het gemaakt
Ja nu heb ik het gemaakt
Sta ik aan de top
Met slippers van Adidas

[Bridge: Soufiane Eddyani]
M’n moeder die zei me, zooo-ooon
Op een dag leef jij je droom
M’n moeder die zei me, zooo-ooon
Inshallah kom jij hier ooit
M’n moeder die zei me, zooo-ooon
Op een dag leef jij je droom
M’n moeder die zei me, zooo-ooon
Inshallah kom jij hier ooit[Hook: Soufiane Eddyani]
A goya Gooi een tranquille
A goya Gooi een tranquille
Want la vida is niet altijd facile
Soms ben je rich
Soms heb je nothing
Maar altijd blijven we tranquille
A goya Gooi een tranquille
A goya Gooi een tranquille
Want la vida is niet altijd facile
Soms ben je rich
Soms heb je nothing
Maar altijd blijven we tranquille[Verse 2: Ali B]
Ik kwam uit een achterstandswijk
Toch zag ik mezelf als kansrijk
Toch zag ik mezelf allang sterk in m’n schoenen staan
Voelde de toekomst was van mij
En nu breng ik m’n zoon naar school
En ik weet, er komt een dag, dan zit z’n hoofdje vol
En dan vraagt ‘ie wat te doen als ‘ie zich klote voelt
Ik zal hem zeggen “tranquille“, hou je oog op het doel
Het leven is een bitch, en bitches heb je overal
Op sommige dagen zelfs in overtal
Maar ook dan, krijgen zij je niet meer
Want ook al zijn ze met meer
Je ziet jezelf als een bowlingbal
Strike op een ieder, die nog staat in m’n weg
Maar ik blijf tranquillo als ik vaak wordt getest
“je hebt geen tijd te verliezen”, heeft m’n vader gezegd
Voordat je het al jaren beseft

[Bridge: Soufiane Eddyani]
M’n moeder die zei me, zooo-ooon
Op een dag leef jij je droom
M’n moeder die zei me, zooo-ooon
Inshallah kom jij hier ooit
M’n moeder die zei me, zooo-ooon
Op een dag leef jij je droom
M’n moeder die zei me, zooo-ooon
Inshallah kom jij hier ooit[Hook: Soufiane Eddyani]
A goya Gooi een tranquille
A goya Gooi een tranquille
Want la vida is niet altijd facile
Soms ben je rich
Soms heb je nothing
Maar altijd blijven we tranquille
A goya Gooi een tranquille
A goya Gooi een tranquille
Want la vida is niet altijd facile
Soms ben je rich
Soms heb je nothing
Maar altijd blijven we tranquille[Outro: Soufiane Eddyani]

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here