Een sjaal en een tasje: Twist again shawl en Joy van K-bas

Ik kocht in september prachtige regenboogwol bij Julija’s shop in Antwerpen: mohair van Annell. En ook in september kocht ik bij K-bas een set materiaal om een clutch in kurkleer te maken. Uiteindelijk maakte ik zowel het tasje als de sjaal in de kerstvakantie 🙂

Twist again shawl

Ik vind breien heel erg leuk maar soms vind ik het moeilijk om voor een bepaalde wol het perfecte patroon te vinden. Daarom duurde het even eer ik kon beginnen. Ik kocht de wol voor een sjaal, zover was ik al. Een sjaal mag voor mij best een beetje een uitdaging zijn. Ik brei graag ajour, dat is wat telwerk maar het resultaat is zo leuk!

Zo kwam ik uiteindelijk uit bij een patroon van de leuke breisite Knitty. Daar koos ik de Twist Again shawl van Agnes Kutas. Het is een halve cirkel-omslagdoek, met een mooie ajourrand. Een week lang was ik elke avond in de weer en toen was hij klaar! Ik hou van de regenbooglook, de overgang van de verschillende pastelkleurtjes zorgt voor instant happiness in de winter 🙂 De ajourrand met de bobbeltjes vind ik ook leuk en het was echt niet zo moeilijk, precies genoeg om het leuk te maken. Ik herhaalde het patroon twee keer, niet drie zoals in het patroon. De sjaal was groot genoeg geworden!

Twist-again Een sjaal en een tasje: Twist again shawl en Joy van K-bas

Joy Clutch

Joy is een gratis patroontje van K-bas! Ik had al het nodige materiaal: bamboekurkleer met zilver, een Rosie-sluiting, de versteviging… Daarna kwam het eigenlijke maken er eventjes niet van want de herfst is altijd een drukke periode thuis en op het werk. Maar in de kerstvakantie maakte ik mijn eigen Joy-tasje! Kurkleer is zo leuk om mee te werken 🙂 Het is zacht, soepel en mooi. De sluiting vastzetten deed ik met mijn grootvaders kleine schroevendraaiertje, terwijl ik aan hem dacht. Hij zou het vast wel grappig gevonden hebben 🙂

Joy-clutch-en-ajour-sjaal Een sjaal en een tasje: Twist again shawl en Joy van K-bas

Ik koos een lichtblauwe canvas-achtige stof met geometrisch patroon voor de binnenkant. Ik ben heel tevreden met het resultaat! Er kan voor mij genoeg in voor als avondtasje te dienen: telefoon, kaarten, sleutel en wat geld. Net goed zodat je niet met een te zware tas opgezadeld zit 🙂 Kurkleer is ook heerlijk neutraal en past bij alles.

Twist-again-en-Joy Een sjaal en een tasje: Twist again shawl en Joy van K-basflatlay-twist-again-en-joy Een sjaal en een tasje: Twist again shawl en Joy van K-bas

Delen:

Comments are closed.