Zomerhappening 2016

Oh zomer, wat hou ik van jou! We hebben al veel uitstapjes gedaan en op 15 augustus was het tijd voor een klassieker: de Zomerhappening in Opwijk. Het is een gratis gezinsfestival in het Hof ten Hemelrijk, het park achter Jeugdhuis Nijdrop, dat al voor de 43e keer georganiseerd wordt. Dit jaar was het thema De Kwakzalverij! De decoratie die gedurende het jaar door vrijwilligers gemaakt wordt, stond in dit teken met mysterieuze flesjes, grappige pilletjes en wonderdokters.

Zomerhappening-Kwakzalverij Zomerhappening 2016

Zomerhappening-jetons Zomerhappening 2016

Ter plaatse betaal je alles met jetons, niet alleen de hotdogs, wafels en ijsjes (met gigantische wachtrij – een extra crèmekar was misschien wel een goed idee geweest), maar ook de draaimolens, de kindergrime en het crazy kapsalon. Handig!

Zomerhappening-carroussel Zomerhappening 2016

Bij de Zomerhappening hoort ook De Winkelkar, een flinke verzameling leuke winkeltjes en webshops. Wij kochten bij de Knikkerprins een uitbreiding van onze Hubelino-knikkerbaan! Het betere bochtenwerk, dochterlief heeft de nieuwe stukjes ’s avonds meteen getest. Er wordt namelijk nog altijd heel veel gespeeld met de knikkerbaan die we met dochterliefs derde verjaardag kochten – wat zeg ik, meer dan in het begin. Wie de levensduur van de duplocollectie wil verlengen: Hubelino is het antwoord op al uw vragen! Wij zijn fan 🙂

Zomerhappening-Knikkerprins Zomerhappening 2016 Zomerhappening-Hubelino Zomerhappening 2016 Zomerhappening-shopping Zomerhappening 2016

Wij genoten ook van het optreden van Kapitein Winokio – kindermuziek die ook leuk is voor de mama’s en papa’s. Dochterlief deed vrolijk mee en het was geen probleem om een uur haar aandacht op het concert te focussen. Ze had haar gehoorbescherming op, het was helemaal niet zo luid (we zaten achteraan in het openluchttheater), maar ach, het is wel een goede gewoonte om bij een optreden je oren te beschermen. De Kapitein had trouwens ook eventjes pech waardoor hij een paar liedjes volledig akoestisch moest brengen en tussendoor moest roepen naar het publiek, maar hij pakte dat goed aan en het was zeker geen domper op de feestvreugde.

Zomerhappening-Winokio Zomerhappening 2016

Nog even relaxen op het gras, spelen met een vriendinnetje, en een klein stukje luisteren naar de verhalenverteller Tovenaar Runewold met zijn boot De Vliegende Hollander… en toen was de namiddag rond en trokken we moe en tevreden weer naar huis. Volgend jaar zijn we opnieuw van de partij!

Zomerhappening-verteller Zomerhappening 2016 Zomerhappening-park Zomerhappening 2016

 

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here