Wekelijkse inspiratie – Speelgoed: Hubelino

In de aanloop naar de Sintperiode zag ik op Facebook allerlei speelgoed passeren. Ik zag  dat er behoorlijk veel knikkerbanen cadeau werden gedaan. Knikkerbanen zijn fascinerend, op dezelfde manier als dominostenen die omvallen (maar dan niet zo vluchtig): ontwerpen, bouwen, rollen maar! Knikkerbanen kennen ook extreme vormen die je op Youtube kan vinden, bijna hypnotiserende filmpjes waarin er met allerlei materialen geweldig ingenieuze constructies gebouwd zijn en de rit van de knikker echt minutenlang duurt. Zoals hier:

Fun voor groot en klein dus! Ik kende de houten knikkerbanen (bijvoorbeeld van Haba) en ik vind die wel leuk, maar weer een hele set speelgoed in huis halen zag ik eigenlijk niet zitten.

Ik vond Hubelino dan ook een leuke ontdekking! Hubelino is een knikkerbaansysteem dat aansluit op Duplo en Lego. Kleurige plastic blokken met gootjes, trechters, tunnels en kruisingen, waar je mooie grote torens mee kan bouwen bovenop de klassieke Duploblokken, en waar je een plastic knikker in dropt om dan gefascineerd toe te kijken hoe je ontwerp presteert 🙂 Je kan het samen met Duplo opbergen en hoeft dus geen nieuw opbergplekje te zoeken. Ik zag het speelgoed in levende lijve (wel ja – jullie begrijpen wel wat ik wil zeggen) op Petit Bazaar. Ik had het echter druk met een peuter die overal alles wou ontdekken en heb maar heel even kunnen kijken.Toen de Sint zijn opwachting maakte, zag ik op Facebook filmpjes en foto’s genoeg van Hubelino in actie. Ik was meteen overtuigd! Hier is een filmpje van dezelfde knikkerbaan-enthousiast als hierboven:

Wij besloten Hubelino te bestellen voor dochterliefs derde verjaardag bij KnikkerbaanXL, en we bestelden drie dozen: de dertigdelige set, de trechterset en de vijftigdelige set. We leggen immers samen met de grootouders 🙂 We bestelden ook nog wat gewone duploblokken en een bouwplaat. Er moeten toch flink hoge torens kunnen gebouwd worden he?

Ik maakte een speelmat-opbergzak op de Naait Club, om al die nieuwe blokken in te kunnen opbergen.

hubelino-in-de-PlayGo Wekelijkse inspiratie - Speelgoed: Hubelino

En hier zie je de Hubelino in actie! Echt fijn speelgoed voor groot en klein 🙂

image-17 Wekelijkse inspiratie - Speelgoed: Hubelino

image-18 Wekelijkse inspiratie - Speelgoed: Hubelino

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here