Wekelijkse inspiratie – American Gods

Al vele jaren is Neil Gaiman één van mijn favoriete schrijvers. Ik schat hem even hoog in als Tolkien, Terry Pratchett en Dan Simmons, mijn andere lievelingsschrijvers. Ik herlees hun boeken keer op keer en blijf nieuwe dingen ontdekken.

Neil Gaiman heeft ondertussen al een hele bibliografie bij elkaar geschreven. Neverwhere, Stardust, Anansi Boys, Good Omens (samen met de betreurde Terry Pratchett), Coraline… Hij heeft een grote graphic novel-reeks, Sandman, waar ik nog niet aan begonnen ben (maar die ik weldra zal beginnen lezen!). Verschillende van zijn boeken zijn verfilmd als series of films. Maar mijn favoriet is American Gods.

Shadow komt na een korte gevangenisstraf vrij en wil de draad van zijn leven weer oppikken. Zijn vriendin is echter net overleden en hij weet niet goed wat te doen. Hij kruist het pad van Wednesday en die biedt hem een job aan. Al gauw beseft hij dat onze aarde niet alleen bevolkt wordt door mensen, maar ook door de goden waar mensen in geloven. De aard van zijn werk voor Wednesday is dan ook niet alledaags.

Shadow is één van de meest aimabele boekpersonages die ik ooit ontmoette. Het type ruwe bolster, blanke pit. Hij is eerlijk en probeert zich staande te houden in een wereld die hij zelf niet goed kan vatten.

En dit boek wordt nu verfilmd als serie! De vorige Gaiman-verfilmingen hebben me niet teleurgesteld dus ik hoop dat deze even goed is. De trailer ziet er alvast veelbelovend uit. Hier lees je wat Neil er zelf van vindt. Nu wachten op 2017 en hopen dat wij Europeanen ook snel kunnen kijken 🙂

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here