Het einde van de eerste kleuterklas: een terugblik en een cadeautje

2015-2016, het eerste schooljaar van onze dochter in de peuterklas/eerste kleuterklas. Ik vond het een spannende start, zoals je hier nog eens kan lezen. De eerste weken waren erg vermoeiend voor haar, maar na een tijdje kwamen we in een goede routine. Af en toe een half dagje school is de oplossing gebleken: al die prikkels moeten rustig verwerkt worden.

Dochterlief gaat graag naar school, ook al is het afscheid soms nog niet haar favoriet moment (alhoewel ze een grote vooruitgang heeft geboekt!). Ook naar de buitenschoolse opvang gaat ze graag, tegenwoordig moet ik haar zelfs echt overhalen om met me mee te komen naar huis. Sociaal moet ze wat openbloeien: de grootte van de groep (ze zijn nu met 28!) is te indrukwekkend voor haar. In kleinere groepjes zoals de opvang speelt ze heel graag.

Ze blijkt cognitief bijzonder goed mee te kunnen, doet graag mee met alle spelletjes en opdrachtjes en is enorm taalvaardig. Ik wist dat wel, getuige daarvan is ook alle kinderpraat, maar wat ik niet had verwacht is dat ze daarmee redelijk alleen staat. We werden hierover op de hoogte gebracht door de juf op het oudercontact, en hebben daar de raad gekregen om haar een jaartje te laten springen. Dit hebben we laten bezinken en goed besproken, onder meer op het CLB, en we gaan het doen. Volgend jaar zal ze dus niet opnieuw de eerste kleuterklas doen, zoals ze eigenlijk zou moeten doen. Ze gaat mee met haar vriendjes van de eerste naar de tweede kleuterklas.

Omdat de juffen een bedankje verdienen voor dit schooljaar, wilden we graag iets knutselen. En wat zegt er meer ‘Dankjewel’ dan een vaasje bloemen? Pinterest gaf me inspiratie 🙂

pinitandmakeit Het einde van de eerste kleuterklas: een terugblik en een cadeautje

We gingen voor een eierdoos-creatie: bloemetjes uitknippen (dat deed ik) en beschilderen (dat was iets op maat van de kleuter des huizes).

IMG_0788 Het einde van de eerste kleuterklas: een terugblik en een cadeautje

IMG_0800 Het einde van de eerste kleuterklas: een terugblik en een cadeautje

Ik maakte de bloemkelken vast op drinkrietjes. Vervolgens ook nog een WC-rolletje versieren zodat we dit als vaasje konden gebruiken, en klaar! Leuk om te doen, en ik hoop dat de juffen er ook wel blij mee zullen zijn 🙂

boeketje-eierdoos-bloemen Het einde van de eerste kleuterklas: een terugblik en een cadeautje

Dankjewel, juf Wendy, juf Vera en juf Petra! En alle andere verzorgsters en juffen van ons meisje 🙂 Klaar voor een welverdiende vakantie!

 

Save

Save

Save

Save

Save

Delen:

2 Comments on Het einde van de eerste kleuterklas: een terugblik en een cadeautje

    • johannaowlette
      29 juni 2016 at 13:47 (8 jaar ago)

      Dankjewel 🙂

      Beantwoorden

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here