De eerste schooldag

Gisteravond hebben manlief en ik met vereende krachten het rugzakje klaargemaakt, en kleertjes uitgezocht, zodat we samen met dochterlief vanmorgen vlotjes konden vertrekken, naar school.

image1-1024x1024 De eerste schooldag

Vanmorgen gingen we eerst een kijkje nemen op de buitenschoolse opvang, daar was het vandaag erg kalm, want heel veel ouders hebben natuurlijk vrij genomen. Dat bleek ook op de speelplaats! Eerst was het nog rustig, en dochterlief vond het allemaal prima. Ze kreeg haar symbooltje van juf Vera: een vogeltje. Het oudere zusje van een vriendje op de crèche kwam dochterlief al eens knuffelen, haar broertje komt in november ook naar school.

Zo’n eerste schooldag is wel wat speciaal, er kwamen steeds meer ouders en kinderen op de speelplaats en dochterlief werd steeds stiller. Het is ook wel de ene nieuwe indruk na de andere natuurlijk. Alle juffen werden voorgesteld, en dochterlief wou toch liever op de arm genomen worden. Maar juf Wendy kon haar al snel tot een lachje verleiden. En daar gingen ze, de gang in om hun spulletjes aan de kapstok te hangen. Er was een klein beetje protest maar de juf kon er prima mee om. We zagen nog hoe dochterlief flink meedeed met de andere kindjes. Dat was het dan. Ons kindje zit op school!

image-1024x1024 De eerste schooldag

Voor mezelf is dit weer een nieuwe stap. Er zijn nog wat praktische vragen: wat mogen we meegeven als tussendoortje en wat niet? Waar moeten we haar precies afzetten en ophalen? En er is een emotionele kant. Zal ze het goed doen? Vast wel. Zal ze leuke vriendjes hebben in de klas? Hopelijk wel… Zal ze ons missen? Een beetje misschien. Maar wij zijn er altijd voor haar, haar veilige thuishaven. Daar kan ik gerust in zijn, en dan voel ik me er al beter bij 🙂

Delen:

10 Comments on De eerste schooldag

 1. Annelies
  1 september 2015 at 09:46 (9 jaar ago)

  Spannend hé! Ik zit hier met dezelfde (emotionele) vragen… Moeilijk om mij te concentreren vandaag. Hier waren er wel traantjes bij de kleinste, maar hopelijk vindt ze toch snel haar draai. Dat het maar rap 17u is! 🙂

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   1 september 2015 at 09:55 (9 jaar ago)

   Zoveel mama’s vandaag denk ik 🙂 da’s loslaten he 🙂

   Beantwoorden
 2. Annelore
  1 september 2015 at 12:03 (9 jaar ago)

  pfft. dat loslaten, ik heb het er zo niet voor. Deze morgen alle vier mijn spookjes naar school. De een al wat enthousiaster dan de ander. Ik ben keihard aan het aftellen naar half vier in ieder geval 🙂

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   2 september 2015 at 06:18 (9 jaar ago)

   En, hoe was de dag voor je vier kindjes? Ja, loslaten is voor mij ook niet makkelijk…

   Beantwoorden
 3. Ellen
  1 september 2015 at 13:37 (9 jaar ago)

  ik denk dat zowat elke mama wel emotioneel is de eerste schooldag… hier waren ze deze middag nog héél enthousiast, de jongste in die mate dat hij zijn beker appelsap over zich goot en aan zijn tweede outfit van de dag begon 🙂 ik denk dat er vanavond veel oogjes zullen dichtvallen nog lang voor het bedtijd is…

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   1 september 2015 at 17:59 (9 jaar ago)

   Hier werkelijk bruisend van energie opgehaald, maar hiernet zei ze me dat ze in de klas geslapen heeft (er is inderdaad een snoezelhoekje). Dat zou wel een verklaring zijn, ja!

   Beantwoorden
  • johannaowlette
   1 september 2015 at 17:58 (9 jaar ago)

   Dankjewel 🙂

   Beantwoorden
 4. Joyce
  1 september 2015 at 18:17 (9 jaar ago)

  *snikt ende huilt* Ik wil niet loslaaaateeuuuunnn! :'(

  Gelukkig nog een jaartje respijt hier. 🙂

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   2 september 2015 at 06:20 (9 jaar ago)

   I feel you! Maar een jaar is nog lang 🙂

   Beantwoorden

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here