Food truck festival Kantien Royal

Food truck festivals zijn leuk, vorig jaar gingen we al naar Barrio Cantina in Gent. Ondertussen zijn ze nog populairder geworden en dat is wel normaal: wie houdt er niet van lekker eten in een festivalsfeertje?

Op zaterdag 25 juni gingen we in Sint-Niklaas naar Kantien Royal. Op de grote markt stonden een twintigtal foodtrucks gegroepeerd rond een centrale tentconstructie. We stonden geparkeerd aan (eigenlijk op) het station en ik heb dochterlief een stukje in de Oscha ringsling gedragen. Aan de ingang van het festivalterreintje stond een bedoeïenentent waar je leuke spulletjes kon shoppen: kledij, juwelen, verzorging… Vervolgens kochten we een betaalkaartje waar je geld opzet, hiermee kan je bij elke food truck betalen. Heel handig: geen gepruts met wisselgeld en voor de koks ook veel properder (en veiliger).

IMG_1739 Food truck festival Kantien Royal

Manlief at een broodje pulled pork, ik een haute dog met zeer veel toppings en dochterlief was wonderwel gecharmeerd door het concept steak sandwich. Van het moment dat dat woord viel, wou ze dat, en ze heeft met heel veel smaak gegeten! Enkel de gegrilde asperge heeft ze niet opgegeten, maar eerlijk is eerlijk, die was een beetje taai voor haar.

steak-sandwich Food truck festival Kantien Royal

Daarna hebben we nog een ijsje van François gegeten en dochterlief heeft gespeeld aan het knutselkraampje van De Groene Duizendpoot, waar je met recuperatiemateriaal onder andere een balspelletje of een boot kon maken, en kon tekenen. Een heel fijn initiatief!

knutselen Food truck festival Kantien Royal tekenen Food truck festival Kantien Royal

En toen zijn we heel hard gevlucht voor een geweldige plensbui 🙂 Belgische zomer, je kan er wat van!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Delen:

Comments are closed.