Barrio Cantina

Op een zonnige brugdag in mei gingen manlief, dochterlief en ik naar Gent. Een beetje shoppen, een beetje wandelen, een beetje eten!

 img_0093 Barrio Cantina 

Manlief en ik hebben in Gent gestudeerd, er elkaar leren kennen, op kot gezeten, gewerkt en samengewoond in een appartement met ware vintage-stijl. Trendy avant la lettre, quoi! We komen nog regelmatig met plezier naar Gent. Het foodtruck-festival Barrio Cantina, onder de vleugels van Pole Pole, was een fijne reden. We kwamen rond de middag aan en op de Korenmarkt waren de kraampjes nog net niet open. Daarom genoten we even van het oude stadscentrum en bezochten we onze Uilen-collega’s aan het St.-Baafsplein

 img_0091 Barrio Cantina 

Daarna was het tijd voor een hapje. Geen pitta of slappe frieten aan deze kraampjes! Dit zijn hippere eettentjes, allemaal zeer mobiel om van plek naar plek te trekken. Schattige kleine oldtimer-camionetjes en wagens waren in een cirkel rond de St.-Niklaaskerk verzameld. We begonnen met enkele vegetarische Vietnamese loempiaatjes, en dan een thaïs laksa-soepje. 

 img_0098 Barrio Cantina 
 img_0082 Barrio Cantina 

Vervolgens een echte Indische curry met poppadums, en als drankje een virgin piña colada, recht uit de kokosnoot die voor onze ogen werd geopend. Spectaculair en naar het schijnt ook zeer gezond.

 img_0083 Barrio Cantina  
img_0084 Barrio Cantina  

img_0080 Barrio Cantina  

Het enige nadeel is dat de hapjes klein zijn en de prijs toch naar de hoge kant. Gelukkig is er het terras van de Hema, waar we nog een lekkere couscoussalade en een fruitslaatje aten. 

Ik was enkele maanden niet in Gent geweest. Het winkellandschap was alweer veranderd! H&M heeft zijn nieuwe, hippe kindjes ook losgelaten in Gent: &Other Stories, en COS. De stijl van beide winkels lijkt wat op elkaar: wat specialer, luxueuzer, architecturaler, minder voor de hand liggend dan de oude vertrouwde H&M. &Other Stories heeft ook een aantrekkelijke make-uplijn. De prijs ligt wat hoger dan in de H&M, maar nu ook niet heel hoog. De sfeer in de winkels is trendy en Scandinavisch, verrassend genoeg! Een licht interieur, mooi bleek hout en open meubels zorgen voor een transparant gevoel waar je je meteen een beetje zen bij voelt. 

Dochterlief was uitermate flink, had mooi meegegeten en op de Kouter had ze lekker gelopen en gespeeld. Daar word je moe van, en hongerig. Op de terugweg aten we een vieruurtje bij Caffè Caffee: een lekkere pannenkoek voor ’t kindje, en chocoladebrownie en broodpudding voor manlief en mezelf. Dat was een fijne afsluiter voor een dagje Gent!

 img_0079 Barrio Cantina 

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here