Wekelijkse inspiratie – Foto’s op hout met Femma

Vorige week hadden we een Femma-workshop op het programma staan met onze Femmadammen Dendermonde: Foto’s op hout (en glas). Onze oprichtster Wendy had op voorhand enkele verschillende methodes opgezocht en getest, en legde die nu aan ons uit.

Er waren houten blokjes op maat gezaagd (bij Gamma of een andere doe-het-zelf-zaak kan je dit laten doen), en er waren ook glazen windlichten, lijmspray (Action), kwastjes, scharen en mod podge-lijm (Crea Patch van bij Action) aanwezig voor de deelnemers, en dat waren er heel veel: 36 dames hadden zich voor deze workshop ingeschreven! Een hele opsteker voor ons als kernleden van deze piepjonge groep!

femma Wekelijkse inspiratie - Foto's op hout met Femma

Het enige wat we zelf moesten meebrengen waren afgeprinte foto’s (op gewoon papier). Er heerst wat twijfel of dit nu inkt jet- of laserprint moest zijn, ik heb beide geprobeerd.

De eerste methode die we probeerden was de simpelste: We lijmden de foto op het hout en gaven hem een coating. Hiervoor gebruikte ik een inktjet-print. Bespuit zowel het blokje als de achterkant van de foto met de lijmspray, wees hiermee niet te kwistig. Laat een paar minuten drogen en kleef de foto dan op het blokje. Na nog een paar minuten drogen kwast je een fijn laagje mod podge over de foto.

IMG_1338 Wekelijkse inspiratie - Foto's op hout met Femma

IMG_1348 Wekelijkse inspiratie - Foto's op hout met Femma

Normaal was het dan de bedoeling om ook een methode op glas te proberen, maar de lijmspray was op 🙂 gelukkig waren er nog blokjes over en konden we een experimentje doen: een iets moeilijkere en tragere methode. Ik probeerde een echte transfer van de foto op hout. Je kleeft de foto met de goede kant naar beneden met mod podge op het blokje. Als je tekst op je afbeelding hebt, moet je deze wel in spiegelschrift afdrukken. Hiervoor gebruikte ik trouwens een laserprint. Dan wacht je een tijd, ik heb ondervonden dat een uurtje of twee beter is dan een 20 minuutjes 🙂 vervolgens dep je je vingertoppen in een beetje water, en begin je heel zachtjes het papier op te lossen en weg te wrijven. Heeeeeel zachtjes! Dan blijft uiteindelijk enkel de inkt op het blokje zitten. Ik heb vervolgens met neutrale olie nog een klein ‘vernislaagje’ aangebracht. Ik vind dit het mooiste resultaat, maar je moet echt wel zachtjes te werk gaan en je hebt ook wat tijd nodig.

IMG_1349 Wekelijkse inspiratie - Foto's op hout met Femma

Met dank aan Quinten voor de prachtige foto van dochterlief 🙂

 

Save

Save

Save

Save

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here