Mara-kleedje van Compagnie M.

Ik ben dol op de patroontjes van Compagnie M. Leuke kledingstukken en duidelijk uitgelegd, dat heeft een autodidact als ikzelf nodig!

Deze keer maakte ik een Mara-kleedje voor dochterlief. Het patroontje leent zich tot verschillende aanpassingen: eigenlijk is het een bloesje, maar met een simpele aanpassing maak je er een kleedje van, en je hebt keuze uit verschillende rokdelen en mouwtjes. Ik gebruikte poesjes-en-bloempjes stof die ik tijdens ons Naait Club-weekend kocht bij Hotstof, in combinatie met grijsblauwe chambray van Julija’s Shop. Ik maakte zelf de biais voor erbij, die ik zal gebruiken voor de zoom en als ceintuurtje.

IMG_0456 Mara-kleedje van Compagnie M.

Frontje-Mara Mara-kleedje van Compagnie M.

Het in elkaar zetten verliep eerst niet van een leien dakje, ik heb nogal geknoeid bij het aan elkaar stikken van het frontje en de voorkant van het kleedje. Het was helemaal niet mooi rond en symmetrisch, en toen ik het wou losmaken, sneed ik ook nog een gat in de stof. Gelukkig is daar manlief die me wist te troosten met quotes van Michael Jordan en Yoda! ‘You miss 100% of the shots you never take’ en ‘Do or do not. There is no try’ hielpen mijn frustratie al gauw te kalmeren 🙂 Zo’n wederhelft heb ik, lief he!

Herbeginnen dus, deze keer op de Naait Club… Ik paste het frontje ook wat aan van vorm, het mag voor mij iets ronder en breder, en de halsuitsnijding mag wat lager. De tweede keer ging het al veel beter! Nog niet perfect… Maar we zullen dat ‘het leerproces’ noemen, he?

Mara-in-wording Mara-kleedje van Compagnie M.

De vlindermouwtjes lukten goed, het leuke biaislint aan de zoom vind ik heel erg mooi. Nog turquoise knoopjes erop en de draadjes instoppen en toen was het kleedje klaar. Het is een beetje op de groei 🙂 Dochterlief vindt het alleszins een succes!

Mara-appel Mara-kleedje van Compagnie M. mara-collage Mara-kleedje van Compagnie M. mara-portretje Mara-kleedje van Compagnie M.

Delen:

Comments are closed.