Naait Club-weekend – Deel 2: onze naaiprojecten

Ik schreef een paar dagen geleden al over ons fantastische Naait Club-weekend. In dit stukje toon ik wat we maakten!

Anderhalve dag ongestoord achter onze naaimachines, wat leverde dat nu eigenlijk op, tijdens ons Naait Club-weekend? Heel erg veel! Iedereen had minstens twee stukken, sommigen zelfs een pak meer. Een goede voorbereiding lag aan de basis, de weken ervoor heeft iedereen al patronen en stof voorbereid. Het resultaat was indrukwekkend!

collage-resultaat Naait Club-weekend - Deel 2: onze naaiprojecten ketting Naait Club-weekend - Deel 2: onze naaiprojecten

Mijn eigen bijdrage aan de ketting was bescheiden in aantal, ik maakte een pennenzakje en een groter project: de Ariël jurk van La Maison Victor. In de werkomschrijving wordt gesproken van een wollen stof met wat stretch omdat het patroon in een winternummer staat, ik gebruikte double gauze van Nani Iro (hier vertelde ik er al over) en oef, dat lukte ook perfect! Ik had thuis al mijn papieren patroon getekend en geknipt, in 2 maten zelfs want ik twijfelde tussen 42 en 44. Ik knipte op zaterdag mijn stof, in een ruime 42, nadat ik met de vriendinnen had overlegd 😉 Aangezien ik stof gebruikte met een breedte van 110 centimeter was er echt geen plaats voor de mouwen tot de elleboog, gelukkig is dit echt een lente-zomerstof en is een kort mouwtje eigenlijk nog beter.

ariel-in-wording Naait Club-weekend - Deel 2: onze naaiprojecten

Daarna heb ik de stukken van het lijfje aan elkaar gedriegd. Ik zou daar zelf niet aan gedacht hebben (ik heb nooit naailes gehad, daar heeft het misschien mee te maken) maar daarvoor is zo’n club dus echt geweldig hé! Zo kon ik passen of het wel in orde zou komen. De werkbeschrijving is heel duidelijk, zoals ik ondertussen gewend ben van La Maison Victor, zeker voor een autodidact is dat handig. En daarna heb ik nog de blinde rits met Sofie’s machine mogen inzetten, want met oma’s naaimachine kan ik alleen ‘kijkende’ ritsen plaatsen en dat leek echt nergens op. Jaja, ik heb het eerst wel geprobeerd en dus mogen lostornen! Gelukkig zaten er zoveel tornmesjes in onze goodiebag! Ondertussen bestelde ik al een blinde-ritsvoetje, dat op mijn oude machientje past 🙂 Op zondagvoormiddag werkte ik de zomen nog af. Nog even de schouders wat innemen (anders ‘gaapte’ de halslijn)  en kijk, ik had nog tijd over! (De draadjes stopte ik thuis in – voor de tv.) Hier is mijn kleedje, ik ben er echt blij mee!

ariel-collage Naait Club-weekend - Deel 2: onze naaiprojecten Ariel-close-up Naait Club-weekend - Deel 2: onze naaiprojecten

Ik gebruikte de rest van de voormiddag voor een pennenzakje van Oon te maken, in een licht geplastificeerd stofje van Veritas, en het patroon van de Candy Dress over te nemen op patroonpapier. Ik zeg papier, maar eigenlijk gebruikte ik puinzakken van Dumil bij Action, de nieuwste hype in hobbyland. De stevige zakken zijn groot, het plastic is mat en doorzichtig waardoor je er goed op kan schrijven, en het is statisch zodat het mooi blijft liggen! Op de koop toe is het een klein rolletje dus makkelijk mee te nemen, en ook de prijs is klein.

Hier nog een kleine greep uit wat er nog gemaakt werd!

Ann maakte een Pam top van La Maison Victor:

Pam-top-van-Ann Naait Club-weekend - Deel 2: onze naaiprojecten

Eva kocht ook de bloemetjes-met-poesjesstof bij Hotstof, net als ik, en gebruikte de stof meteen voor een rokje en een kleedje (uit Stof voor durf-het-zelvers), en maakte nog een extra rokje uit een vrolijk stofje.

Eva-Collage Naait Club-weekend - Deel 2: onze naaiprojecten

Evelyn maakte ook een Pam top, een kleedje van Burda en een Susanne gilet van Compagnie M.

Evelyn-collage Naait Club-weekend - Deel 2: onze naaiprojecten

Ellen was heel productief en werkte 5 stukken af!

Ellen-Collage Naait Club-weekend - Deel 2: onze naaiprojecten

En de andere clubleden hebben ook hun kleerkasten weer aangevuld! Dus ja, we hebben flink doorgedaan 🙂 Ik kijk al uit naar volgend jaar en heb veel inspiratie voor ondertussen te naaien!

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here