Wekelijkse inspiratie – naaiprojectjes: afgewerkt en op de planning

Ik vind het wel leuk om over mijn naaiplannen te bloggen. Hier deed ik dat vorige keer. Ik heb al 2 kledingstukken afgewerkt ondertussen. De Kyoto jurk voor mij, waar ik hier en hier al over schreef, en een Bonita dress voor dochterlief, net als de Kyoto een patroon van La Maison Victor. De Bonita maakte ik in een maatje 110 en met een brede zoom zodat ze het hopelijk lang zal kunnen dragen. Ik gebruikte Echino jacquard van Kokka, gekocht bij Bambiblauw.

Bonita-Dress Wekelijkse inspiratie - naaiprojectjes: afgewerkt en op de planning Bonita-Dress-in-actie Wekelijkse inspiratie - naaiprojectjes: afgewerkt en op de planning

Begin april gaan we met de Naait Club op weekend. We gaan op vrijdag op bezoek bij stoffenwinkel Hotstof en gaan op zondag naar huis, hopelijk met een aantal afgewerkte projecten. We doen geen gezamenlijke workshop maar kiezen zelf wat we willen doen 🙂 Ik ben van plan van op voorhand mijn patronen te tekenen, te knippen en ook de stof te knippen, zodat ik op het weekend meteen kan beginnen met de kledingstuk(ken) in elkaar te zetten.

Ik wil voor dochterlief een jeansovergooiertje maken, voor over haar vrolijke tshirts deze zomer. Mijn oog is gevallen op het Charles-patroon van Compagnie M., eigenlijk  een broek of salopet, maar op de site van Compagnie M. staat een hack om er een jurk van te maken.

Compagnie-M_Charles_dress_pattern_hack-11 Wekelijkse inspiratie - naaiprojectjes: afgewerkt en op de planning

Foto van Compagnie M. Klik op de foto om naar de pagina van Compagnie M. met de dress hack te gaan.

Voor mezelf wil ik een jurkje maken van een stuk prachtige Nani Iro double gauze (twee ragfijne laages katoen die op elkaar geweven zijn). Ik ben qua kleurentype een ‘zomer’ en dit past perfect in het kleurengamma! Ik heb mijn naaitijdschriftjes eens bekeken en ik heb twee mogelijke patronen: ofwel ga ik voor een Pin tuck dress van een ouder nummer van Ottobre (ik vind geen referentie meer naar het patroon zelf maar op Pinterest zag ik wel afgewerkte jurkjes), ofwel voor de Ariël jurk van La Maison Victor.

Ik bestelde stof bij Julija’s Shop, 2 coupons in een neutrale kleur (chambray en lichte jeans) voor de Charles (waarschijnlijk kies ik voor de jeans), double gauze van Nani Iro en jeans met tekening van La Maison Victor. Oh, en een coupon lichtgrijze gekookte wol, om mijn favoriete manteltje van Olivier Strelli na te maken! Ik kocht het manteltje een paar jaar geleden op de Brussels Vintage Market en ben er dol op. Kortom, ik heb al een behoorlijke stoffenvoorraad en nog veel plannen!

stofjes-julijasshop Wekelijkse inspiratie - naaiprojectjes: afgewerkt en op de planning

Delen:

6 Comments on Wekelijkse inspiratie – naaiprojectjes: afgewerkt en op de planning

 1. B-Naais
  18 maart 2016 at 12:46 (8 jaar ago)

  Knap! Netjes afgewerkt ook. Ik ben een beetje verliefd op al die stofjes ;-).

  • johannaowlette
   18 maart 2016 at 14:17 (8 jaar ago)

   dankjewel! ik val vooral voor de Nani Iro 🙂 zoooo mooi!

 2. TinneV (NaaiSGerief)
  19 maart 2016 at 22:52 (8 jaar ago)

  Wat een mooie plannen! Succes. Die patternhack is ook echt wel heel goed gelukt!

  • johannaowlette
   20 maart 2016 at 16:57 (8 jaar ago)

   Dankjewel 🙂 de foto is van Compagnie M, ik moet nog beginnen!

 3. zwartraafje
  20 maart 2016 at 15:27 (8 jaar ago)

  Mooie aanwinsten. Zowel de stofjes als nieuwe creaties. Ik hoop binnenkort nog is een rokje te kunnen afwerken en een hoepelrok te maken voor een Cosplay-outfit.

  • johannaowlette
   20 maart 2016 at 16:57 (8 jaar ago)

   Wauw, dat is vast een uitdaging, zo’n hoepelrok!