Pin it & make it n° 1

Ah, een blog-uitdaging die ik onbewust al doe! Lieselot van Liesellove heeft begin 2016 een nieuw project op poten gezet: Pin it & make it with Liesellove. Pinterest is namelijk geweldig leuk, interessant, inspirerend, maar ik heb ondertussen duizenden pins en slechts een fractie is omgezet in realiteit. Alhoewel dat op zich al iets is he, er zijn er effectief die ik zelf doe, maak of creëer: de one pot pasta, de polkadot nails, brioche breien en de Crockpot zijn allemaal schatplichtig aan Pinterest. Lieselot wil ons motiveren om dat te blijven doen!pinitandmakeit Pin it & make it n° 1

Ik hoop twee maal per maand een pin te kunnen verwezenlijken. Niet toevallig ga ik ook twee maal per maand naar de Naait Club dus dat kan helpen hé! Dat zijn (minstens?) 26 creatieve projecten voor dit jaar, ik vind het nu al leuk, zeg!

Ik begin meteen amibitieus met de Kyoto jurk van La Maison Victor. Ik had al verteld dat ik die wil maken, maar dat ik een minilapje stof had besteld, dus op zoek moest naar iets anders.

Kijk: mooi, maar 80 cm stofbreedte is te weinig voor de Kyoto jurk he.

stofjes Pin it & make it n° 1

Dus ging ik op zoek naar andere jacquard tricot. Nog niet zo makkelijk, maar ik kwam algauw bij een mooie stof van Froy & Dind, op de koop toe ecologisch en, dankjewel januari-soldenmaand, betaalbaar!

Gisteren op de Naait Club begon ik eraan: eerst eens goed de uitleg lezen, dan op de patroonvellen de stukken zoeken, overtekenenen, tot de constatatie komen dat ik niet genoeg patroonpapier had, papier lenen van een lieve Naait Club vriendin, patroon knippen, op de stof leggen en met een klein hartje de stukken uitknippen. Daarmee was heel mijn avond gevuld!

image-3 Pin it & make it n° 1

Vandaag had ik enkele uurtjes vrij: woensdag is mijn vrije dag en nadat ik dochterlief naar school bracht, besloot ik aan de jurk te beginnen. Ik moest er wel even de handleiding van oma’s naaimachine bijhalen: hoe zat dat nu ook weer met de naaivoet voor jersey, en welke steek moet ik gebruiken? Het wees zichzelf gelukkig uit. Voor de afwerking van het rugpand koos ik contrasterende biais, ik had nog een stukje dat precies lang genoeg was.

image-2-e1454529575234 Pin it & make it n° 1

Het ging eigenlijk vrij vlot! Deze avond moest ik enkel nog de zijnaden sluiten, de zoom afwerken en de draadjes instoppen. Klaar!

image-1 Pin it & make it n° 1

image Pin it & make it n° 1

Delen:

2 Comments on Pin it & make it n° 1

  1. Ruth
    4 februari 2016 at 12:31 (8 jaar ago)

    Mooi! En joepie dat je ook meedoet aan Pin it & Make it! 🙂

    Beantwoorden
    • johannaowlette
      4 februari 2016 at 13:03 (8 jaar ago)

      ja, ik vind het echt een leuk concept!

      Beantwoorden

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here