Pin it & make it – Banaan-havermoutpannenkoekjes

Een nieuwe Pin it & make it with Liesellove! Dat gaat hier vlot hé, pins omzetten in realiteit 🙂 Deze week is het een receptje.

pinitandmakeit Pin it & make it - Banaan-havermoutpannenkoekjes

De gesel van iedere fruitschaal dook dit weekend weer op in onze keuken: de Bruine Banaan. Ik weet het, ik weet het, je moet bananen gewoon opeten voor ze dit verderfelijk stadium bereiken. Maar ja, die gele bananen zijn lekkerder en voor je ’t weet liggen ze daar weer onappetijtelijk te wezen, die twee laatste bananen van vorige week… En weggooien, daar heb ik moeite mee, dus zoek ik creatieve oplossingen zoals deze mug cakes waar ik eerder al over schreef. Pinterest is zoals gewoonlijk mijn inspiratiebron. En nu kan ik weer een nieuw recept toevoegen aan mijn collectie: banaan-havermoutpannenkoekjes! Het is zelfs een heel gezond en simpel recept, dus niets houdt je tegen om elke week expres bananen te laten verpieteren, vanaf nu!

Wat heb je nodig? (Bijzonder weinig!)

 • 2 rijpe tot overrijpe bananen
 • 3 eitjes (ik zag ook recepten met minder eitjes, en in de plaats ervan yoghurt)
 • snuifje kaneel
 • klein scheutje (zonnebloem)olie
 • 2 bescheiden eetlepels havermoutmeel ( dat zijn havermoutvlokken die je in de blender tot een fijner poeder hebt vermalen)

Plet de bananen, roer er de eitjes, kaneel en havermout onder. Dat is je beslag, gebruik er per pannenkoekje 2 à 3 eetlepels van. Ik bakte 10 pannenkoekjes van deze portie beslag, en manlief en ik aten er elk 4 als lunch, en dochterlief 2. Dat lijkt niet zoveel maar ze zijn wel voedzaam.

collage-banaanhavermoutpannenkoek Pin it & make it - Banaan-havermoutpannenkoekjes

 

Delen:

4 Comments on Pin it & make it – Banaan-havermoutpannenkoekjes

  • johannaowlette
   1 maart 2016 at 13:16 (8 jaar ago)

   haha, leuk! zeker proberen, t is echt lekker.

   Beantwoorden
 1. zwartraafje
  8 maart 2016 at 20:51 (8 jaar ago)

  Zelf los ik dat banaan-probleempje op door ze in partjes te snijden en in te vriezen. Zo heb ik meteen de juiste portie voor het maken van een smoothie en gaat er niets verloren. Want wegsmijten dat doe ik ook niet graag.

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   9 maart 2016 at 09:31 (8 jaar ago)

   Ook een goed idee! Dat ga ik ook eens doen. Ik heb bijna elke week wel een zielige banaan 🙂

   Beantwoorden

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here