Wekelijkse inspiratie – Crock-Pot cooking

Al een paar maanden was ik op Pinterest crockpotrecepten aan het pinnen. Ze leken me telkens zo lekker en makkelijk! Crock-pot is een merknaam, die onderhand ook als algemene benaming gebruikt wordt voor een elektrische slowcooker (dus dan zeg ik gewoon crockpot). In essentie is het een pan die gerechten langzaam bij een lage temperatuur gaart. Op de blog Oh my foodness las ik een lovende review van het recentste model, en dat deed me nog meer zin krijgen om dit ook te proberen. Met de feestdagen besloten we onszelf te trakteren, omdat ook manlief wel zin kreeg in pulled pork en lekkere curry’s en tajines.

Ik bestelde bij Coolblue, ik vond in België niet meteen een andere grote leverancier van het merk Crock-pot (Ik heb niet heel hard gezocht, moet ik zeggen. Ik heb raad gevraagd in 1 elektrozaak maar daar konden ze me niet helpen.). Ik koos het model CR-011 van 6 liter met een aluminium schotel die je ook op het vuur en in de oven kan gebruiken. Dan kan je vooraf je vlees aanbraden op het fornuis en daarna laten garen in dezelfde schotel, of je kan een schotel nog gratineren in de oven. Er zijn twee kookstanden: hoog en laag. De timer is ook interessant. Wanneer de ingestelde tijd bereikt is, schakelt de crockpot over op de derde stand: warmhouden, en gaart het eten dus niet verder. Ik bestelde er ook het kookboek bij want als we zo’n aankoop doen, wil ik er wel het maximum uithalen.

Zondagavond bestelde ik, en maandag kwam de doos al toe! Renilde van Mooi Ding bleek ook een fan te zijn, zei ze me via Instagram, en een vriendin van me heeft er ook al één in huis! Dus dinsdag probeerde ik meteen een tajine met kip, abrikozen en kikkererwten, uit het kookboek I love my slowcooker. Zeker geslaagd! Dochterlief was iets minder fan maar ’t kan niet altijd een hit zijn, en ze heeft wel gegeten hoor. Het bordje was gewoon niet leeg. Helaas is er slechts minimaal fotografisch bewijs 🙂

Op woensdag maakte ik opnieuw een schotel uit het boek. De gehaktcurry met tomaten en erwtjes was deze keer de keuze. ’s Middags bakte ik de ui, look en specerijen in de crockpotpan, en daarna het gehakt. Inclusief snijden duurde dat zo’n 10 minuutjes. Vandaar dat dit echt in mijn visie past: snel, gezond en lekker! Waarbij ‘snel’ enkel op het eigenlijke werk slaat 😀 Dan voegde ik tomatenblokjes, passata en bouillon toe, en plaatste het deksel erop. Om 13u zette ik de crockpot aan op de lage stand, en zette de timer op 4u. Die avond moesten we enkel nog erwtjes toevoegen en de crockpot 15 minuten op de hoge stand zetten, en ondertussen rijst koken. Erg lekker, vond ook dochterlief deze keer 🙂 en deze keer zijn er wel foto’s! Ik ben verre van een food-fotograaf dus euh, we zullen het hiermee moeten stellen voorlopig 🙂

image-1 Wekelijkse inspiratie - Crock-Pot cooking image-2-e1451977865451 Wekelijkse inspiratie - Crock-Pot cooking image-3 Wekelijkse inspiratie - Crock-Pot cooking image-4 Wekelijkse inspiratie - Crock-Pot cooking image-5 Wekelijkse inspiratie - Crock-Pot cooking image-6 Wekelijkse inspiratie - Crock-Pot cooking image-7-e1451977903104 Wekelijkse inspiratie - Crock-Pot cooking

 

Delen:

4 Comments on Wekelijkse inspiratie – Crock-Pot cooking

 1. Inge
  1 januari 2016 at 20:56 (8 jaar ago)

  En ik had er nog nooit van gehoord zeg! Maar het lijkt me zeker een interessant ding! Ik ben wel benieuwd of je het gaat blijven gebruiken of het zoiets is dat na een paar weken in de kast vliegt 🙂 Groot gelijk ook om het kookboek erbij te bestellen.

  • johannaowlette
   1 januari 2016 at 21:00 (8 jaar ago)

   Het heeft een ereplaats op het aanrecht! Ik ga proberen om hem heel regelmatig te gebruiken. We zijn sowieso fans van curry, tajine, stoofschotels. Wel eerder winters denk ik.

 2. liese
  1 januari 2016 at 21:18 (8 jaar ago)

  een “crock-pot”, het doet me aan één of andere illegale drug denken 🙂 Maar het ziet er wel lekker uit!

  • johannaowlette
   1 januari 2016 at 21:22 (8 jaar ago)

   ? haha! Stel u voor zeg!