Wekelijkse inspiratie – Kinderkleertjes en bewust shoppen

Durf ik stilletjes al van de lente dromen? ’t Is nog wat vroeg, ik heb het gevoel dat de winter nog moet beginnen. Ik zie echter wel al narcissen bloeien en de dagen worden alweer wat langer. Er verschijnen overal al nieuwe collecties in de winkels, ik kreeg ook al newsletters van leuke merken en winkels, voor de communicantjes is het zelfs hoog tijd blijkbaar! Die kunnen speciale pas-sessies reserveren, met een personal shopper erbij. Daar heb ik gelukkig nog veel tijd voor, ik kan ook nog wat oefenen met de naaimachine en wie weet tover ik zelf wel iets tevoorschijn!

Zover zijn we echter nog niet. Ik wil wel al eens piepen in dochterliefs kleerkastje. Ik hou van het eigenwijze, vrolijke en kindvriendelijke design van een aantal Belgische merken zoals Fred & Ginger, CKS, baba babywear, Lily Balou, maar ook JBC valt daar voor mij onder, en van bij de buren 4FunkyFlavours en Hema. Verder zijn er Scandinavische merken die ik kan appreciëren: Albababy, Danefae, Duns en Smafolk.

Een aantal van de opgenoemde merken doen hun best om zo fairtrade en ecologisch mogelijk te werk te gaan, wat mooi meegenomen is. Een tweede ronde voor een kledingstuk past ook in dat plaatje. Ik krijg soms eens iets, ik koop ook al eens iets tweedehands en ik verkoop of geef ook stukken door. Op die manier probeer ik de kleerkast per draagmaat binnen te perken te houden. Die nieuwe kleertjes zijn immers allemaal zo mooi en verleidelijk, maar ook wel duur, en als een kind één maat zes maanden draagt, is het voor mij jammer als ze sommige dingen niet of heel weinig kunnen dragen. Ik denk dat twaalf tot veertien outfits genoeg moet zijn voor de warme periode. Voor de winter heb ik dit streefdoel gehaald. Dus voor de lente en zomer zal dat ook wel lukken.

Hier is alvast één nieuw kleedje:

Lily-Balou-pelikaantjes Wekelijkse inspiratie - Kinderkleertjes en bewust shoppen

Ik kocht bij Keppesleppe 1 kleedje van de nieuwe collectie: een zalmroze kleedje vol kleine pelikaantjes van Lily Balou. De stof is stevige jacquard-tricot dus met een longsleeve, giletje en legging is dat zelfs winterproof! Je ziet, wij zullen daar zolang mogelijk draagplezier uit halen 🙂

Lily-Balou Wekelijkse inspiratie - Kinderkleertjes en bewust shoppen

Klik op de foto om naar de lente/zomercatalogus van Lily Balou te gaan.

Delen:

Comments are closed.