Wekelijkse inspiratie – Feestmenuutjes

Dit jaar vieren we Kerstavond en Oudejaarsavond en petit comité, met ons drietjes dus. We hebben een soort beurtrolsysteem voor Kerstavond: het ene jaar bij mijn familie en het jaar erop bij manliefs familie. Maar sinds dochterlief er is, ligt dit niet zo voor de hand: ze gaat graag vroeg slapen, en blijft liefst ook liggen om niet na enkele uren slaap uit een bed gelicht wordt om nog naar huis te rijden. Dit jaar is het normaal bij manliefs familie maar we hebben er samen met de grootouders, schoonbroer en -zus en ons nichtje, voor gekozen om op een zondagmiddag op restaurant te gaan eten. Ik denk dat dit ook gezellig zal worden, ik heb een tip gevolgd die ik hier deze zomer kreeg! Het zal Stanley’s Jungle Grill  worden, een kindvriendelijk restaurant in een safari- en junglethema 🙂

Vorig jaar was het met mijn familie en om bovengenoemde redenen was het feestje bij ons thuis. Het was de eerste keer dat ik voor zoveel volk kookte: we waren met tien. Ik had een heel draaiboek van wat ik overdag kon doen (en dat was al heel wat) en een precieze volgorde voor ’s avonds. Het ging eigenlijk heel vlot. Dochterlief bleef op tot het voorgerecht, en daarna pakten we samen cadeautjes uit en ging zij slapen. Dit was ons menu:

 • Scampi met pompoencurry en naanbroodjes
 • Soep
 • Blinde vinkjes, naar een recept van The Hairy Bikers, met gratin dauphinois
 • Gâteau magique. Misschien dat ik hier later nog eens over blog 🙂

Dit jaar is het dus onder ons drietjes. We kochten al een ijstaart van Missault bij Delhaize. En ik wil wel iets lekker maken, maar het mag niet te moeilijk zijn, en dochterlief moet kunnen mee eten. Daarom denk ik aan deze visovenschotel, van Annelies van Een Lepeltje Lekkers. Het is eigenlijk een Engelse cottage pie, met van onder naar boven laagjes spinazie, een hardgekookt eitje in stukjes, gerookte forel, visfilets, een roomsaus met worteltjes, sjalot, mosterd en parmesan, en daarboven een laagje aardappelpuree. Ik maakte hem al verschillende keren, het is niet zo moeilijk (al heeft het wel wat tijd nodig – ik denk wel dat ik een deel de avond ervoor kan doen), heel lekker en heeft iets feestelijk, met de gerookte forel en roomsaus. Het eitje laat ik wellicht zo, met 3 personen waarvan één kleintje wordt het anders wat veel. Voor een groter gezelschap zou ik dit zeker erin laten. Wel, ik heb er al zin in! Wat eten jullie met de feestdagen? Koken jullie zelf, gaan jullie op restaurant?

visovenschotel Wekelijkse inspiratie - Feestmenuutjes

 

Delen:

4 Comments on Wekelijkse inspiratie – Feestmenuutjes

 1. Inge
  11 december 2015 at 18:36 (8 jaar ago)

  Dat klinkt alvast erg lekker! Hier zal niet veel gekookt worden omdat we steeds ergens moeten zijn. Kerstavond is wel onder ons maar dan doen we waarschijnlijk gewoon een hapjesavond.

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   11 december 2015 at 20:19 (8 jaar ago)

   Ook fijn, hapjesavond 🙂 en je voetjes onder tafel mogen steken is ook leuk! Ik wens jullie alvast mooie feestdagen!

   Beantwoorden
 2. Birgit
  11 december 2015 at 20:09 (8 jaar ago)

  Met Kerst ben ik van wacht. We gaan wel wat lekkere dingen kopen, maar veel koken zal er dus niet in zitten. Als je tips hebt voor wat we in huis kunnen halen dat snel, makkelijk en feestelijk is, altijd welkom ? Ik dacht aan bv. van die gevulde St-Jacobsschelpen.

  Met Oudejaar zien we nog wat we gaan doen want Stefan moet werken ? Ach ja, tol van de job hé ?

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   11 december 2015 at 21:02 (8 jaar ago)

   In deze periode hebben de supermarkten altijd veel lekkers 🙂 of eens een traiteur? Of ik zag ook dat Albert Heijn een menudoos heeft, net als Smartmat! Dat is dan wel zelf koken, maar geen inkopen doen of recepten zoeken.

   Beantwoorden

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here