Porselein versieren

Gisteren was de Naait Club al in kerststemming: het was de laatste club van 2015 en we vierden dat met een hapje, een drankje en een niet-textielgerelateerde workshop: porselein versieren! De lieve dames van het bestuur hadden gezorgd voor porseleinstiften en witte bekers, kopjes en bordjes van de kringloopwinkel. Ze gaven ook tekst en uitleg: er zijn stiften waarvan de inkt pas vaatwasmachinebestendig is na een rondje in de oven, ik had er één die na drie dagen drogen ook vaatwasmachinebestendig zou zijn. Maar misschien neem ik liever het zekere voor het onzekere en bak ik mijn vaatgoed toch ook af 🙂

Het versieren is niet moeilijk, het is eigenlijk net een alcoholstift maar de verf is wel veel dikker, en blijft als een dun laagje liggen op het porselein. Heel erg fijne details vond ik niet makkelijk, maar ik ben toch blij met het resultaat 🙂 Ik ben weer een bordje, een beker en 4 kopjes rijker.

Tijd voor fotomateriaal!

Work in progress…

image-9 Porselein versieren

image-8 Porselein versieren

image-6-e1450258016272 Porselein versieren

image-5 Porselein versieren

En het eindresultaat!

image-3-e1450258134493 Porselein versieren

image Porselein versieren

Delen:

4 Comments on Porselein versieren

 1. Inge
  18 december 2015 at 08:49 (8 jaar ago)

  Wat een mooi resultaat, ik weet niet of ik het zo goed zou kunnen voor een eerste keer!

  • johannaowlette
   18 december 2015 at 09:25 (8 jaar ago)

   We waren met ongeveer 15 en voor de meesten was het de eerste keer, en het was bij iedereen goed gelukt vond ik! echt supermooie resultaten voor iedereen.

 2. Joyce
  26 december 2015 at 13:44 (8 jaar ago)

  Zo mooi, jong! Dat zou bij mij echt op niks trekken. 😛

  • johannaowlette
   26 december 2015 at 13:54 (8 jaar ago)

   Danku 🙂 dat valt mee hoor!