Monk jurk en debardeur

Het heeft lang geduurd he, de stilte hier op de blog… Het was hier dan ook vrij stil, moet ik zeggen. Creativiteit op een laag pitje! Geen workshops, geen geliefde avondjes met vriendinnen op de Naait Club of bij de Femmadammen. En daaruit volgde… thuis ook weinig creativiteit. Naarmate de maatregelen wat gelost werden, veranderde dat gelukkig! Ik breide deze zomer een debardeur en maakte er vervolgens een bloemenjurkje voor dochterlief bij: Monk uit het boek Garderobe van Straight Grain.

Debardeur

Ik maakte de oversized debardeur van Veritas, met wol die ik nog had liggen en waarvan ik al eerder een bernadette voor mezelf had gebreid. Ik breide maatje 8j maar het is wel nog erg oversized 😉 alleszins een zeer makkelijk patroontje!

img_8328-768x1024 Monk jurk en debardeur

Monk jurk

De Monk jurk is een kleedje met lange mouwen, en in het boek Garderobe kan je enkele verschillende opties kiezen. Ik koos voor de plooitjes die bij het patroon horen, maar ook de volants van de Toots T-shirt 🙂 Ik maakte de maat 9 jaar voor dochterlief die nu 136 cm is.

De stof kozen we bij Madeline de Stoffenmadam, en na een spannende tocht langs de posterijen kwam mijn pakje toch aan en kon ik eraan beginnen! Het is een luchtig katoentje met een fijn bloemetje in Liberty-stijl. Echt iets voor dochterlief die liefst dagelijks in bloemetjes gehuld zou zijn!

De Monk jurk heeft elastiek in de taille en aan de polsboordjes, en sluit met een strikje op de rug. Hiervoor knipte ik nog wat extra biais-lint van de stof.

img_8322-1 Monk jurk en debardeur
img_8318-1 Monk jurk en debardeur
img_8325-1 Monk jurk en debardeur
img_8333-1 Monk jurk en debardeur

Een tevreden kind in een homemade outfit!

Delen:

2 Comments on Monk jurk en debardeur

 1. zwartraafje
  30 september 2021 at 14:56 (3 jaar ago)

  Zo’n leuke kleurencombinatie én wat is dochterlief groot geworden. Wat het bloggen betreft … daar horen geen deadlines en stress bij hé. Die blog loopt immers niet weg en blijft braaf wachten tot jij terug de tijd en energie hebt om de draad weer op te pikken. Ik dacht eigenlijk dat je op Instagram ook niet meer actief was maar blijkbaar hebben ze daar besloten dat ik jouw posts niet hoef te zien in mijn feed. Wat dus betekent dat ik er zelf aan moet denken om regelmatig eens je profiel op te zoeken en dat komt dus doorgaans niet goed met dat vergeetachtige geheugen van me.

  • Johanna De Saeger
   20 oktober 2021 at 20:24 (3 jaar ago)

   Wat een lieve woorden 🙂 dankjewel!