Femma-workshop: Christmas in July trui breien

Na de Bernadette van een paar jaar geleden, die op grote priemen gebreid wordt en vlotjes vooruitgaat, kozen we een tijd geleden een iets moeilijker breiproject. Evy vond het patroon voor de Christmas in July trui op Ravelry ( van Tanis Fibre Arts) en begon er onmiddellijk aan. Het is zo’n mooi patroon dat ook Wendy en ik zin kregen om er één te maken! We kochten het patroontje meteen aan op Ravelry. En zo was het idee voor een nieuwe Femma-breiworkshop geboren.

Dit is Evy’s trui:

En die voor haar dochtertje! Een jurk-versie in het mini, zo lief!

Aan de slag

Deze trui wordt op vrij dunne priemen gebreid: nummer 4. Er wordt van de hals naar beneden gebreid in 1 deel, op rondbreinaalden. Niets in elkaar zetten dus! Het juk of hals/schouderdeel is een prachtig kleurenspel waarbij het moeilijkste is om de kleurencombinatie te kiezen. Je hebt elf kleuren nodig! Maar van de meeste heb je echt niet veel nodig natuurlijk. Per naald zijn er ook altijd maar 2 kleuren in gebruik en het ziet er spectaculair uit maar het breien is niet zo moeilijk. We hebben in de herfst van 2018 drie keer samen met de Femmadammen gebreid tijdens een workshop. Daarbij hebben Evy en ik de technieken die gebruikt werden, uitgelegd en wat geholpen.

Ik koos in juni 2018 wolletjes bij Julija’s shop. Oorspronkelijk had ik een feller kleurengamma in gedachten met onder andere ook geel en oranje, maar eigenlijk is dat toch niet iets wat ik echt zou dragen, voelde ik. Dus ik ben herbegonnen met kleuren die meer bij mijn type passen. Dat zijn dus koele, heldere en lichte kleuren: koude pastels. Het lijf en de mouwen van de trui zijn een heide-paars.

Nu, het juk breien met al die kleurtjes is heel erg leuk. Ook de halsopening met zijn dubbele randje (de tubular cast on in the round) geeft een mooi resultaat en heb ik ook al toegepast bij een muts. Ik breide op het strand en op vakantie, heel leuk 🙂

Maar dan, dat lijf breien! En die mouwen! Dat is veel breiwerk, en saai bovendien. En dan op die dunne naaldjes! Ik heb heel veel doorzettingsvermogen nodig gehad, dat kan ik jullie wel verzekeren.

Mijn Christmas in july trui

Andere projectjes bleven maar mijn aandacht opeisen, mooie wolletjes riepen mijn naam: brei mij! Brei mij! Maar ik heb doorgezet, lieve lezers. Yes, I have. En nu heb ik een hele Christmas in July-sweater! En het is nog net geen Kerstmis! Slechts anderhalf jaar nadat ik voor de eerste keer begonnen was! Continenten zijn verschoven, regeringen gevallen, er zijn verkiezingen geweest: het was een titanenstrijd, ik en het rechtdoorbreien. Maar ik heb het gehaald 🙂

portret-met-trui Femma-workshop: Christmas in July trui breien
trui-op-de-bank Femma-workshop: Christmas in July trui breien
detail-trui Femma-workshop: Christmas in July trui breien

Oef zeg! Ik ben er blij mee, mijn Christmas in july trui is mooi geworden, hij past me en hij is niet te warm. Ik vreesde namelijk dat mijn trui gewoon in de kast zou moeten blijven liggen en dat ik hem enkel zou kunnen dragen als het de stenen uit de grond vriest. Maar dat valt dus heel goed mee.

Alleen denk ik nu wel twee keer na eer ik weer een groot project op dunne naaldjes opzet 😉

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here