Kinderpraat

Blijkbaar was het al van januari geleden dat ik nog eens kinderpraat deelde! Tijd voor een nieuwe aflevering, want ze blijven maar komen, die wonderlijke, grappige en ontroerende uitspraken van onze kleuter.

4 jaar, 11 maanden

‘Ineens was het liedje (op de radio) mooier en zachter dus ik wist dat jij meezong’ 🙂 Toch iemand die mijn zangtalent apprecieert!

Duif: ‘Roekoe!’
Dochterlief: ‘Een haan!’
Ik: ‘Nee, ik denk dat het een duif is. Hoor je, ’t is zacht.’
Dochterlief: ‘Misschien is de haan verlegen?’
(dan smelt je toch, hé!)

In de turnles had dochterlief op haar handen gestaan met haar voeten tegen de dikke mat, vertelde ze. Ik dacht wauw, vijf jaar en al handenstand (met steun), knap. En toen zei ze: ‘En de rest van de klas stond niet met de voeten tegen de mat behalve ik en L.’
Ik: ‘Huh?? Stonden die dan echt los? En de juf hield die niet tegen ofzo?’
Dochterlief: ‘Nee die konden dat zelf!’
Ik, steeds verbaasder: ‘Ja echt? Die kunnen zo op hun handen staan?!’
Dochterlief: ‘Ja hoor, jij kan dat ook hoor!’ (Nee, helemaal niet, lief kind! Dat kan je moeke niet!)
Ze sprak ook van sprongetjes. Toen dacht ik eventjes dat ze een soort radslag ofzo deden (kleuters van 5 en 6 jaar!). Ik was helemaal van mijn melk, als dat tot de eindtermen van de kleuterklas behoort, ik heb dat zelf ook nooit gekund.
En toen bleek wat er gaande was: ze stonden op handen EN voeten en zij was de enige samen L. die met de handen op de grond en voeten op de (plat neerliggende) mat stonden, de anderen stonden met de voeten op de grond en de handen op de mat 😀 Ik moest zo lachen!

5 jaar

‘Moeke, was jij al eens verliefd tot over je ogen?’

Puzzelen #mygirl #sweetchildofmine

Een bericht gedeeld door Johanna – Two Owlettes (@jo_x_two_owlettes) op

‘Dat was geen protje, dat was gewoon een beetje lucht die uit mijn poepje zweefde.’

Ergens in maart praten manlief en ik over onze reis in de zomer: we gaan ‘s nachts vertrekken. Dochterlief hoort dat we haar s nachts in de auto gaan zetten en dat ze dan verder mag slapen.
Die avond is het moeilijk om haar stil te krijgen en ze valt maar niet in slaap. Na de derde keer instoppen vraagt ze: ‘Wanneer komen jullie om me in de auto te zetten??’ Oh die schat!

5 jaar, 1 maand

‘Als ik probeer te fluiten, blaas ik gewoon!’ (Frustratie)

‘Water gelijkt electriciteit’ (geleidt)

‘Ik hield mijn lach in en toen kwam mijn lach bij elkaar en toen moest ik zo hard lachen!’

5 jaar, 2 maanden

‘Op de maan kan je heel hoog springen want er is minder…. (twijfel) vloeistof!’

‘Een vlieg is een vuil dier, die mag niet op ons eten gaan staan want die staat op vieze dingen, zelfs op naaktslakken.’ (Toppunt van viezigheid, zoals iedereen weet)

Dochterlief is bezig aan mijn moederdagcadeau. Ik krijg tips: iets van leer. Voor de eerste keer verklapt ze dus niet het eigenlijke cadeau! Op de grote dag krijg ik een klein leren handtasje en een slaapmaskertje, om te liereksen zoals dochterlief zegt! Zo lief 🙂

moederdag-cadeau Kinderpraat

Ik: ‘Nu is het toch echt tijd om stil te zijn en te gaan slapen, meisje.’ Dochterlief: ‘Ja, maar ik moest nog turnles geven aan cavia en varkentje! Maar nu ben ik klaar en morgenochtend zal ik skiles geven.’

‘Ik wil later keukenmeid worden! Euh, nee, keukenprinses!’ 🙂

Geweldig hé, al die lieve en leuke uitspraken? Klik hier voor alle vorige afleveringen van Kinderpraat!

Delen:

2 Comments on Kinderpraat

 1. Nathalie V
  26 mei 2018 at 08:30 (6 jaar ago)

  *smelt*

  • johannaowlette
   26 mei 2018 at 11:08 (6 jaar ago)

   🙂