De mol 2018: aflevering 2

De tweede aflevering van De Mol 2018! Spannend zeg, hoe zat dat nu met Joke die zo zonder één woord te zeggen wegreed na de eliminatie van de eerste aflevering? Deze week kregen we ook echte western posters te zien via social media: Wanted – Rabid Joke. Ze zal opgejaagd worden…

Eerste opdracht

Joke heeft de nacht in een tentje doorgebracht. Ze moet van daaruit tien kilometer naar een haciënda joggen en kan onderweg met een brandmerk 20 houten schijfjes markeren. Als ze die in de haciënda kan deponeren, worden dat pasvragen. De rest van het team kan dit proberen verhinderen en met elk van de schijfjes 200€ verdienen, als ze die eveneens tot in de haciënda kunnen brengen. Ze hebben hiervoor tijd zolang Joke niet aankomt of Joke niet afgeschoten wordt met een paintball-geweer. Ze krijgen hiervoor een helikopter met 20 vliegminuten, drie paarden en een pick-up ter beschikking.

The hunt is on!

Channy en Pascale zullen in de heli zoeken naar Joke. Baha, Steve & Pieter rijden te paard met het brandmerk, op zoek naar geld. Jeffrey, Lloyd en Katrien jagen met de pick-up op Joke. Die haalt al gauw haar eerste vier pasvragen binnen. Maar team pick-up stelt eerst nog voor de plannen om te gooien, zij willen het brandmerk. Team paard weigert. Lloyd en Katrien doen de pick-up omkeren als ze vlakbij Joke zijn omdat ze denken een verkeerde weg genomen te hebben. Huh? Channy & Pascale ontdekken na een tijdje waar Joke is en zo vindt team pick-up haar ook. Maar ondertussen zijn de ruiters bij een cache houten schijfjes aangekomen. Ze weten dat de heli Joke gezien heeft. Ze krijgen echter de brander niet aan de praat! Noch Steve, noch Baha slaagt daarin. Ook verdacht!

Ondertussen loopt een onderhandeling tussen Joke, Lloyd, Jeffrey en Katrien over de pasvragen volledig spaak… Katrien zegt aan de ruiters dat ze Joke hebben. Lloyd voelt zich gedwongen Joke neer te schieten, ook omdat Jeffrey in de auto zei dat ze moesten knallen! Team paard is erg misnoegd. Ze hadden Joke rustig moeten achtervolgen, zodat er geld kon verdiend worden… Pieter legde dit goed uit! En Joke wou wel haar pasvragen delen maar de drie pick-uppers hebben er geen oren naar. Nu is er niets gewonnen: geen geld, geen pasvragen. #waaromisjokedood

De mol heeft heel goed werk geleverd. Ik vond de mensen in de pick-up erg verdacht. De heli was de slechtste plek voor de mol, die gaat zeker niet voor de heli gekozen hebben

Tweede opdracht

Bij het ontbijt liggen 2 blinddoeken klaar en een set baseball bats. Jeffrey en Katrien laten zich blinddoeken en zullen zo een stadswandeling maken met gids Salvador. Nadien zullen ze drie vragen moeten beantwoorden, voor 3000€ in totaal. Hmmm… Zo blind als een mol?

Let’s play ball!

De anderen gaan naar de baseball diamond. Steve & Channy moeten vragen beantwoorden die de anderen verdienen door tegen een team tienjarigen te spelen. Bij elke honk moeten ze rode ballen te pakken krijgen en als ze de home plate bereiken, wordt die bal een vraag. Een home run is sowieso 300€ waard, en elke vraag is 100€ waard. Er zijn 60 ballen in totaal. Het baseballen ging redelijk, ik snap wel dat iedereen daar een beetje moet inkomen. Steve mist wel twee vragen die hij volgens mij moest kennen, maar in de montage worden eigenlijk niet veel vragen getoond. Pascale verliest wat tijd door Pieter mogelijk te gaan hinderen maar schuift gelukkig toch door. Want Pieter scoort bij de allerlaatste bal een homerun, als Godsgeschenk! Het spel levert 2300€ op.

De stadswandeling

Katrien & Jeffrey wandelen door de stad. Met… een koffertje met daarin alle molboekjes! Ze mogen hier niet in kijken anders verdienen ze sowieso niets. Jeffrey probeert Katrien toch even te overtuigen. Als mol zou hij dit inderdaad doen! Geen geld, en zien of iemand hem op het spoor is. Verdacht! Hij draagt trouwens een T-shirt met twee kussende ezels. Ezels stoten zich geen twee maal aan dezelfde steen. Maar Jeffrey wel! Aan een muur, een lantaarnpaal, en op de markt botst hij tegen een mens (denk ik?). In elk geval, ze beantwoorden de vragen alle drie juist en blijken ook eerlijk geweest te zijn. Ze hebben niet in de molboekjes gekeken. 3000€ in de bank!

De eliminatie

Altijd interessant wat de kandidaten zelf denken! Lloyd denkt dat de mol bij het baseballen betrokken was. Pieter verdenkt Steve, Joke verdenkt ook Steve en Channy. Pascale verdenkt Jeffrey.

Na een paar groene schermen valt Channy af… Joke zat dus deels verkeerd!

img_0361 De mol 2018: aflevering 2

Wie verdenk ik?

Hoe zit het met het geld in De Mol 2018? Er werd 4000€ verloren en 5300€ gewonnen. Voor die 4000€ zijn veel mensen verantwoordelijk… De vier ruiters gingen vrij traag en kregen daarna de brander niet in gang, maar de drie pick-uppers besloten om erg drastisch te werk gaan en zo alles weg te gooien! Dus ik denk dat Lloyd, Katrien en Jeffrey voor mij nu mijn hoofdverdachten zijn… En met mij half Vlaanderen, haha! Daarna Steve omwille van de gemiste vragen en het geknoei met de brander. Baha was daar trouwens ook niet goed in.

1. Jeffrey

2. Lloyd

3. Katrien

4. Steve

5. Baha

Pascale is deze aflevering veel minder verdacht. Haar militaire strategie in de eerste opdracht was goed en ze heeft Pieter niet gehinderd bij zijn homerun. De helikopter zou sowieso niet het voertuig zijn dat de mol zou kiezen. Dus vorige week was denk ik echt een mistgordijn. Joke is ook niet echt verdacht in deze opdracht. Als opgejaagd wild was ze al niet in een echte mol-positie, ze hoorde of zag ook niet wat er voor de rest gebeurde. En in de baseball-opdracht deed ze gewoon goed mee.

Delen:

Comments are closed.