Mijn make up routine en een workshop door Saar

Al van in mijn tienerjaren hou ik van make up. Eerst vooral van nagellak, later mascara, oogschaduw, en alle ditjes en datjes die bij make up horen. Door de jaren heen heb ik een flinke collectie aangelegd. Soms duurdere palettes van chique merken, soms ook heel betaalbare producten uit budget-ketens. Toch gebruikte ik vroeger enkel mascara! Al die andere producten werden enkel voor feestjes gebruikt. Vorig jaar dacht ik: het wordt tijd om ook echt iets te gaan doen met al die mooie items… Ik ben me begin 2017 dagelijks (of toch bijna) beginnen opmaken. Doel: een zo natuurlijk mogelijk, mooi gezicht.

Ik weet hoe ik me kan maquilleren dankzij Youtube 🙂 De filmpjes van Kandee Johnson zijn wat dat betreft voor mij erg nuttig geweest. Ze klinkt zo lief en vrolijk en toont duidelijk op haar eigen gezicht hoe ze haar positieve punten versterkt en de wat mindere wegwerkt. 

Workshop

Maar een mens kan altijd bijleren natuurlijk! Toen een vriendin Saar van de leuke blog Niet zomaar Saar uitnodigde voor een workshop make up, was ik graag van de partij. Het werd een leuke en interessante avond!

E3A77919-13C2-41C6-8364-775FF2083DFC-e1521445293229 Mijn make up routine en een workshop door Saar

Saar hielp ons om ons op te maken en bracht ons nuttige tips & tricks bij. Met een hapje en drankje erbij, kiezen uit een uitgebreid gamma producten en wat bijleren over kleuren en vormen, en over het materiaal… Heel leuk!

80A2A52E-B93F-4F3B-92DA-EA7AFEF52BB9 Mijn make up routine en een workshop door Saar

Mijn make up routine

En dan dacht ik: ik wijd eens een blogpostje aan mijn make up routine! Ook eens plezant en ik ben er uiteindelijk wel dagelijks mee bezig he. Ik vind het ook wel creatief, beetje kleuren 😉

Corrector, Concealer & Poeder

Welke producten zijn het meest geschikt voor mij? Want eerlijk gezegd, ik wil daar niet al te veel tijd in steken en ik hou ook niet van het gevoel van een zware laag make up. Ik ben geen fan van foundation of fond de teint om die reden. Ik leerde van Saar (niet echt tijdens de workshop maar al veel eerder, van haar blog) dat je ook poeder kan gebruiken in plaats van een vloeibare foundation! Dat klonk wel goed en ik ging op zoek naar een geschikt poeder. Na een paar missers kwam ik terecht bij een foundation poeder van Mac. De lieve verkoopster hielp me heel goed bij het kiezen van de kleur. Je ziet op de foto dat ik de bodem al bereikt heb 🙂 I have hit pan! Ik breng het poeder aan met een plat foundation penseel van Hema.

Onder de foundation poeder gebruik ik waar nodig een corrigerend kleurtje uit een klein palette van MUA (bij Kruidvat). Daarvoor gebruik ik een penseeltje van Essence (Kruidvat). Daar staat altijd op waarvoor ze dienen dus dat is wel handig 🙂 Onder de ogen kan je een concealer gebruiken, dat doe ik nu eigenlijk niet. Je verbergt hiermee donkere kringen.

EE15A62C-F59C-4940-BBBE-ED735D43C62D Mijn make up routine en een workshop door Saar 5C5577A1-BB70-4330-A380-D568D2A5C5E1 Mijn make up routine en een workshop door Saar

Je gezicht vorm geven: Bronzer, Blush & Highlighter

Dus, je teint is nu egaal en je ziet er uitgeslapen uit 🙂 Jeej! Maar je gezicht is nu wel wat vlak. Een blosje is dus welkom, en misschien ook een beetje een sunkissed touch? Daar komen bronzer, blush en highlighter van pas. Ik ben grote fan van mijn doosje Bronze & Glow van I heart make up (Kruidvat). Ik zie al veel pan dus ik heb al een nieuw doosje klaarliggen! Blush kan van overal komen, ik gebruik nu vooral een rouge van Physician’s Formula (Di). Ik breng alles aan met een dikke rouge-kwast van Hema.

01BE21DF-CCB0-4F75-9A3E-E24F8C53CCC4 Mijn make up routine en een workshop door Saar 5286812C-9320-4CBB-ABFF-D697B72C18F7 Mijn make up routine en een workshop door Saar

Oogschaduw

Ik gebruik niet elke dag oogschaduw. Als ik doordeweeks oogschaduw gebruik, is het vaak een combinatie van een aantal natuurlijke tinten uit mijn mooie palette van Urban Decay (Ici Paris XL, maar niet in alle filialen). Na wat twijfelen trakteerde ik mezelf op het Naked ultimate basics palette, met allemaal matte tinten. Ik kan er niets mis mee doen en ze blijven supermooi. Ik gebruik een oogschaduwkwastje van Essence en een blender penseel van Hema.

C9F10F28-2846-41CF-ADEF-9F3F02E210DD Mijn make up routine en een workshop door Saar 440F0E50-B15B-4B2B-AB4B-3640DE6BE6D0 Mijn make up routine en een workshop door Saar

Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik heel veel oogschaduw heb en voor feestjes of als ik tijd heb, wel eens durf experimenteren. Dure palettes van Urban Decay, Benefit, Guerlain, Chanel of Dior, en goedkope van MUA, Essence, Maybelline… Het is zo mooi! Ik geniet van de verpakkingen alleen al, en de regenboogkleurtjes erin.  En het is een prima souvenir van op reis! Klein en fijn.

Oogschaduw is ook een item dat niet snel slecht wordt.De houdbaarheid is eigenlijk redelijk onbeperkt aangezien ik een Chanel-palette van 14 jaar oud heb dat nog steeds prima is… Dat is bij lippenstift wel anders, afhankelijk van de formule gebeuren daar na een paar jaar gekke dingen mee! De kleur verandert of de textuur wordt vreemd. Die zijn dus zeker niet onbeperkt houdbaar. Nu, lippenstift gebruik ik echt zelden. Ik vind het heel mooi, maar het bijwerken gedurende de dag schrikt me af, en ik heb heel gevoelige lippen. Dat maakt een lang houdbare lippenstift voor mij heel moeilijk, want die drogen vaak de lippen wat uit.

Afwerken met setting spray en mascara

Mascara gebruik ik al heel lang. Ik ben voor gezichtsverzorging al van in mijn tienerjaren een Clinique-fan en ook mijn mascara is van Clinique.

Nieuw in mijn make up routine is dat ik soms een setting spray gebruik. Ik kocht All nighter van Urban Decay. Ik gebruik het wel niet dagelijks. Tip van Flip: als je de setting spray onmiddellijk na het aanbrengen van je make up gebruikt, wacht dan nog even met de mascara. Die spray in je gezicht doet je je ogen toeknijpen en als je mascara nog niet helemaal droog is mag je weer aan de slag. Saar had trouwens een setting spray die heel lekker rook 🙂

1EEA611E-1A9E-48C7-BBE9-89290DCD316E Mijn make up routine en een workshop door Saar

Doe ik daar dan niet geweldig lang over, zoveel producten en penselen en toestanden? Baneet! Die staan klaar in de badkamer, en dat is op vijf minuutjes gepiept, ik overdrijf niet. Ja, als je alles nog bij elkaar moet zoeken of je gaat een ingewikkelde oogschaduw-creatie creëren of je vindt het een goed idee om jezelf te leren een eyeliner-wing te zetten in het midden van de ochtendspits… Dan niet natuurlijk. Maar daarvoor is het bij mij een routine he. Dat gaat vlotjes en ik vind het resultaat toch de moeite waard.

En nu: Der Pudding beweisst zich beim essen!

Ja, is het nu echt de moeite waard, al die productjes? Ik vind van wel. Hier is een eerlijke voor en na!

Voor:

53BAE50E-AC46-4C19-89ED-FAC6F42089AC Mijn make up routine en een workshop door Saar

Na: 39F5264B-7040-446B-8C59-1686C3B46990-e1521446553342 Mijn make up routine en een workshop door Saar

Niet de beste foto’s in onze badkamer zonder daglicht, en ik ben subtiel opgemaakt (vind ik) maar toch wel een flink verschil he!

Vind jij zo’n workshop ook interessant? Je kan vragen of Saar ook bij jou een workshop komt geven!

Delen:

2 Comments on Mijn make up routine en een workshop door Saar

 1. nietzomaarsaar
  30 maart 2018 at 12:00 (6 jaar ago)

  Maar seg zo lief! Natural beauty hè jij

  • johannaowlette
   30 maart 2018 at 12:11 (6 jaar ago)

   dankjewel, ik vond het een heel leuke avond! en ik blijf jouw lippenstift erg mooi vinden. ik zal er alleen nog veel moeten testen eer ik er één vind die echt goed voor me is…