De Mol 2018: we gaan weer op mollenjacht! Aflevering 1’

We werden al een tijdje nieuwsgierig gemaakt en begin maart mochten we het eindelijk weten: het nieuwe seizoen van De Mol Vlaanderen gaat van start op 25 maart! Reken maar dat ik weer elke zondag aan de buis gekluisterd zal zijn! Net als vorig jaar en het jaar daarvoor zal ik weer elke aflevering mijn gedachten en verdenkingen op de blog zetten 🙂 Ik vind de jacht op De Mol geweldig, hoe je op het verkeerde spoor bent en twijfelt… In 2016 was ik de mol niet op het spoor, vorig jaar wel. Wat brengt 2018?de-mol-2018 De Mol 2018: we gaan weer op mollenjacht! Aflevering 1’

Bullet Journal spread voor De Mol 2018

Online zag ik wat inspiratie voor De Mol in je bullet journal te verwerken. Ik maakte de andere jaren altijd notities op stukjes kladpapier, dit jaar zal het wat netter verlopen 🙂

bujo-mol De Mol 2018: we gaan weer op mollenjacht! Aflevering 1’

En toen waren we klaar voor de eerste aflevering!

Eerste opdracht

Als kennismaking worden de kandidaten per duo begraven, ze moeten elkaar helpen om uit hun doodskisten te raken. De mol heeft per duo geld ingezet. De goedkoopste duo’s moeten minder codes kraken dan de duurste. Koppel 1, Lloyd & Kelly, raken snel uit hun kist en verdienen zo de eerste 250 euro. Boven de grond ontdekken ze dat ze een telefoonnummer moeten samenstellen aan de hand van de favoriete begrafenisliedjes. Ook Bahador & Pieter (500€) en Channy & Jeffrey (1000€) komen snel bovengronds. Katrien & Pascale niet. Katrien heeft zogezegd claustrofobie. Ze blijft er erg rustig bij en eerlijk, wie schrijft zich nu in voor De Mol als je echt claustrofobie hebt? Dit duo kraakt geen enkel van hun drie codes… Joke en Steve, 2500€ waard, doen het veel beter.

De anderen bellen hen op het telefoonnummer, waardoor Steve nog een driecijferige code kan geven. Die opent een kist met spades. De kisten waar de groep eerst graaft, levert enkel een kaart op. Ze moeten dus nog een pak verder zoeken! Ze bevrijden Joke en Steve maar helaas 4 minuutjes buiten de tijd. Slimme timing van de mol of brute pech? Lloyd luistert ook niet meer naar de telefoon. Niet dat dat iets zou uitgemaakt hebben, denk ik. De groep verdient 1750€ met deze opdracht. Katrien en Pascale maken zich al verdacht…

Tweede opdracht

Baha en Channy lopen achter een optocht van mariachi’s die covers spelen. Ondertussen lopen de anderen richting drie opdrachten die ze moeten vervullen voor de  mariachi’s bij hen zijn. Joke en Kelly slagen er niet in 2 dominocirkels te maken en verliezen zo 1000€. Jeffrey, Lloyd en Katrien moeten woorden zoeken en basketten, waarbij Katrien 2 x scoort, en verdienen 1000€. net als Steve, Pascale en Pieter die Wie is het spelen met een Mexicaan. Pascale doet wel nog een vertragingsmanoeuvre door Melanie Trump te vernoemen, die toch echt geen actrice is. Maar Steve zorgt ervoor dat ze toch de juiste vraag nog stelt. Zij mogen allen meelopen met Baha en Channy om liedjes te herkennen.

Aan het eind van de tocht moeten die twee in een arena kippen vangen met de juiste liedjes aan hun hals. Alle covers hadden namelijk namen van vrouwen: Lola, Caroline, Eileen,… Is de mol een vrouw? Dat kippen vangen lukt niet bijster goed. Channy zegt bang te zijn en Baha krijgt de rappe diertjes moeilijk te pakken. Hun 1000€ winnen ze dus ook niet.

Pascale is goed bezig om rookgordijnen op te werpen, maar dat kan natuurlijk ook heel bewust zijn.

Derde opdracht

De groep moet paardrijden naar een klif waar ze per duo moeten afdalen. Ondertussen zien ze een vraag en 4 mogelijke antwoorden. Per duo is 1000€ te verdienen. Steve & Channy, Kelly & Pascale, Katrien & Pieter verdienen hun 1000€. Pascale probeert alweer te mollen door bijna haar quote voorbij te gaan zonder hem te lezen! Baha & Lloyd slagen niet, en Jeffrey & Joke ook niet maar Joke verdient op puur snelheid wel een mysterieuze envelop die ze na de eerste eliminatie mag openen…

De eliminatie

Kelly verlaat het spel… Joke opent de envelop en verdwijnt zonder iets te zeggen. Ze rijdt weg achterin een pick-up truck, en laat de anderen verbijsterd achter. Ze ziet er helemaal niet gelukkig uit dus de boodschap in de envelop is blijkbaar niet zo positief!

Er werd in de aflevering 7250€ verdiend. 4750€ blijft liggen… Voor de verliezen zijn verantwoordelijk: Baha (2x), Lloyd, Jeffrey, Joke (2x), Channy, Pascale, Katrien, Kelly, en dan nog eens heel de groep bij de allereerste opdracht.

mol-notities De Mol 2018: we gaan weer op mollenjacht! Aflevering 1’

Wie verdenk ik?

Pascale doet echt heel erg verdacht dus ik denk dat ze het niet is, omdat het er zo dik bovenop ligt. Haar opdrachten lukken uiteindelijk wel 2 van de 3 keer.

Baha en Joke hebben elk 2 x geld verloren. Dat is ook verdacht. Van Lloyd en Jeffrey had ik betere basketbal-skills verwacht, en ook hun afdaling langs de klif was niet zo goed.

Voorlopig denk ik aan deze volgorde:

  1. Joke
  2. Lloyd
  3. Baha
  4. Jeffrey
  5. Pascale

Pieter en Steve hebben nog geen geld verloren, dus zij zijn voorlopig niet echt verdacht voor mij.

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here