Comics Station en een dagje fun in Antwerpen

Om de Krokusvakantie goed in te zetten spraken we af om met vrienden naar Comics Station te gaan. Wij zijn striplezers, altijd al geweest. En ook dochterlief houdt van strips! Op dit moment vindt ze Pol, Guust en Suske & Wiske erg leuk. We lezen elke dag de strips in de krant 🙂

Comics Station

Comics Station is een indoor pretpark in het station Antwerpen Centraal. Ik wist niet goed wat ik er mij bij moest voorstellen maar mijn schoonzus had me verteld dat het erg leuk was! Dat maakte ons nieuwsgierig 🙂

Ingang-comics-station Comics Station en een dagje fun in Antwerpen

Je betaalt per persoon boven de 3 jaar dezelfde prijs: 21,50€ aan de kassa, 19,50€ online, of nog iets goedkoper met een B-dagtrip. Dan kost het voor kinderen ook 19,50€ en voor volwassenen 27,50€. Afhankelijk van waar je vertrekt is dat dus duurder of goedkoper in vergelijking met een los treinticket en toegangsticket kopen. Voor ons scheelde het enkele euro’s. Helaas pindakaas, die B-dagtrip kan je niet ’s ochtends aan het loket kopen! Alle andere B-dagtrips wel, deze niet. Ik snap de reden niet en het is ook niet duidelijk aangegeven. Dat was dus wel een minpuntje. Maar goed, we hebben het niet aan ons hart laten komen 😉

Met de trein

We gingen natuurlijk met de trein, want Comics Station ligt helemaal achterin het station Antwerpen Centraal. Het is een beetje zoeken wel 🙂 De trein is hier altijd een succes, steeds een avontuur op zich voor dochterlief. In Mechelen hadden we met vrienden afgesproken, en van daar reisden we samen verder naar Antwerpen.

op-de-trein Comics Station en een dagje fun in Antwerpen

Pret in Comics Station

Eenmaal aangekomen bleek dochterlief toch net niet dapper genoeg voor de grote glijbanen… Die zijn ook wel echt indrukwekkend! Maar gelukkig is er meer dan genoeg te doen! Kleine zoekspelletjes, klimgelegenheden, plekjes om een leuke foto te maken, de teletijdmachine van Professor Barabas… Een ritje in Smurfenland, schieten met Lucky Luke op de Daltons, een gekke cakewalk in het huis van Urbanus,… En dan nog een echte binnenspeeltuin ook! Genoeg om je ettelijke uren bezig te houden. Onze dochters zijn bijna vijf, maar ik denk dat alle kinderen van de lagere school zich hier wel kunnen amuseren. En met wat hulp ook kleuters! Tieners ook, ben ik wel zeker van. En wij ook, het is een familie-uitstapje!

IMG_2912 Comics Station en een dagje fun in Antwerpen Smurfin-comics-station Comics Station en een dagje fun in Antwerpen Lucky-Luke-comics-station-de-lonesome-cowboy Comics Station en een dagje fun in Antwerpen glijbanen-comics-station Comics Station en een dagje fun in Antwerpen de-miekes-comics-station Comics Station en een dagje fun in Antwerpen comics-station-vuilnisbak Comics Station en een dagje fun in Antwerpen comics-station-vuilnisbak-meppen Comics Station en een dagje fun in AntwerpenSus-antigoon-comics-station Comics Station en een dagje fun in Antwerpen

Mona-comics-station Comics Station en een dagje fun in Antwerpen Lucky-Luke-comics-station Comics Station en een dagje fun in Antwerpen lachspiegel-3 Comics Station en een dagje fun in Antwerpen lachspiegel-2 Comics Station en een dagje fun in Antwerpen Jommeke-rivier-comics-station Comics Station en een dagje fun in Antwerpen

Je ziet dat iedereen een bandje draagt: hier zit een chip in die je bij elke activiteit moet inscannen. Je kan dan inloggen op My Station en je scores bekijken. Als je vaker gaat of een abonnement hebt, zal je (denk ik) ook kunnen bijhouden hoeveel je in totaal al van de glijbaan bent geweest,… Dochterlief heeft bijvoorbeeld minder punten dan wij met het schieten op de Daltons, maar ze had wel punten 🙂

scores-comics-station Comics Station en een dagje fun in Antwerpen

Afsluiten bij Ellis Gourmet Burger

We wandelden nog heel even door Antwerpen en gingen dan bij Ellis Gourmet Burger eten. Ongedwongen sfeer, lekker eten, kindvriendelijk, het was een fijne bekroning van een intense, leuke dag!

ellis-gourmet-burger Comics Station en een dagje fun in Antwerpen

 

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here