Ahoy, maatjes! Een zomers t-shirt met Bobbinhood

Ik begin meer en meer zelfgemaakte stukken met Bobbinhood te personaliseren. Ik hou van de magie van Bobbinhood: het is zo puur, zo artisanaal. Een tekening maken, nadenken hoe die er als print moet uitzien met lagen en kleuren. Daarna uitsnijden en dan de lagen printen. Het moment dat je het raam oplicht voelt als een klein beetje toverij. Ik vind het zo leuk dat er helemaal geen machine aan te pas komt. En het resultaat is echt uniek want geen twee printjes zijn exact hetzelfde.

Over enkele dagen hebben we een workshop met Femma en dan plan ik een blogpost met een zelfgemaakte handleiding voor Bobbinhood! Stay tuned 🙂

Zomers t-shirt met Bobbinhood-print

Ik had een klein reepje streepjes-tricot, waar ik een t-shirt wilde van maken voor dochterlief. Wit-zwarte streepjes, dat doet me altijd wat denken aan vrolijke piraatjes en ook aan Linnea van mijn favoriete jeugdboeken (niet meer in het Nederlands te vinden helaas). Het was een mini-reepje stof, 30 centimeter maar. Ik puzzelde tot de patroondelen van het basis-T-shirt van Stof voor durf het zelvers 2 er op pasten. Wel met korte mouwen en een extra boord aan voor- en achterpand want 30 centimeter is niet lang genoeg voor maat 122 🙂 Er was wel nog stof genoeg voor een ruffle aan de schouders!

Na het knippen is het tijd om te printen. Op platte patroondelen is het vlot printen, een t-shirt met naden (zeker een kindermaatje) is nogal hobbelig en dus moeilijker. Hier is een print die dochterlief zelf koos: een zonnebril en een ijsje. Ze heeft een hartjes-zonnebril dus deze zonnebril is waarheidsgetrouw! En ik wou eens geen hoorntje of frisco, maar een kinderfavoriet: het potteke met het zeer herkenbare lepeltje. Met lichtgeel ijs want dat is vanille, dixit dochterlief. De print lukte goed! Ik maakte ook nog een ‘proef’ op een restje: ik zal dat wel eens verwerken op één of andere manier.

Na het printen en drogen heb ik de print gefixeerd door te strijken (zonder stoom en langer dan gewoon strijken). Voor het fixeren voel je de print liggen, dat is wat dikker en korreliger. Na het strijken is het plat, glad en zacht 🙂 hartjes voor Bobbinhood!

gezeefdrukt-met-bobbinhood Ahoy, maatjes! Een zomers t-shirt met Bobbinhoodprint-met-bobbinhood-ijsje Ahoy, maatjes! Een zomers t-shirt met Bobbinhood

Klaar voor de zomer

Daarna moest ik nog de delen aan elkaar zetten natuurlijk… Ik ben niet zo geoefend in tricot dus het was soms wat zoeken maar het lukte toch. Alleen was de hoofdopening zo klein! Dus de halsboord heb ik moeten verwijderen en die rand heb ik gewoon omgezoomd. Nu nog wachten op mooi weer 🙂 Ik heb nog tricot liggen dus er zullen nog geprinte, unieke stukken volgen. Remember dat ik in geprinte tricot zo moeilijk mijn zin vind? Daar zal op deze manier misschien een eind aan komen! Misschien eens een mommy-and-me stuk?

tshirt-bobbinhood Ahoy, maatjes! Een zomers t-shirt met Bobbinhoodtshirt-bobbinhood-ruffles Ahoy, maatjes! Een zomers t-shirt met Bobbinhood bobbinhood-ijsje-tshirt Ahoy, maatjes! Een zomers t-shirt met Bobbinhood bobbinhood-tshirt Ahoy, maatjes! Een zomers t-shirt met Bobbinhood

 

Delen:

Comments are closed.