Snoepjes van Pastiglie Leone

Wie wel eens bij Dille & Kamille komt, zal ze misschien wel kennen: de kleine doosjes Italiaanse snoepjes van Pastiglie Leone. De doosjes zijn prachtig, romantisch en retro: pastelkleurtjes, een fantasierijk lettertype dat rijkelijk versierd is. De retro-factor is geen toeval: Pastiglie Leone bestaat al sinds 1857 en is trots op zijn roots. Het merk ontstond in Turijn, het noorden van Italië.

Snoepjes en chocolade van Pastiglie Leone

Leone heeft een prachtige website vol met verleidelijke snoepjes: zowel kleine, witte zuigsnoepjes (pastiglie), zachte fruitgommetjes als chocolade. Maar wat nog veel leuker is: de verpakkingen. Naast de kleine kartonnen en blikken doosjes die ik al een paar jaar kende, ontdekte ik via een collega dat ze ook grotere blikken hebben, die natuurlijk nog veel en veel mooier zijn! De paardenmolen met gommose, de grote gele blikken met gianduia, de speciale uitvoeringen van de kleine blikjes pastiglie met sprookjesthema’s… Vorig jaar vond ik bij Dille & Kamille een leuk bruin doosje met chocolade. Nu zitten er knoopjes in. Maar dit jaar hebben ze geen vergelijkbare blikken.

2B78EED5-B3A4-407D-B728-4992238149D4 Snoepjes van Pastiglie Leone

Maar daarna stootte ik op een probleem. Ik zag al dat moois en lekkers op de webshop van Pastiglie Leone. Klikken op eigen risico 😉  Die mooie blikken zijn namelijk heel erg moeilijk in België te vinden. Ik zie een patroon opduiken he: het gaat net zoals met Reese’s... (daar heb ik uiteindelijk wel de bron gevonden, hihi). De webshop van Pastiglie Leone levert enkel in Italië. So close and yet so far…

De queeste

Maar ik ben een doorzetter! Volg me mee op een virtuele reis van website naar website en van mailbox naar mailbox! En uiteindelijk ook naar echte winkels van echte mensen 🙂

 • Ik kwam op het lumineuze idee Amazon eens te checken. Helaas, het aanbod is echt beperkt (zeker als je je eerst verlekkerd hebt op de real deal) en de verzendkosten zijn hoger dan de prijs van de producten. Dat werkt niet voor mij.
 • Dan dacht ik: Kom, ik mail eens naar de klantendienst. Nee heb je, ja kan je krijgen! Ik deed mijn best en haalde Google Translate boven om mijn Engelse tekst om te zetten naar Italiaans. Ik spreek geen Italiaans maar ik begrijp toch wel wat Google Translate er van gebakken had en het zag er verstaanbaar uit. Mijn vraag was: als ik op voorhand betaal en verzendkosten betaal, kan ik dan toch candy in België krijgen?
 • Ik kreeg ook snel een fijne mail terug van Mariano. Hij antwoordde niet echt op mijn vraag maar gaf me wel de gegevens van de Belgische groothandel waarmee ze werken: Buonsenso.

Leone-circus Snoepjes van Pastiglie Leone

 • Op een zijspoor ging ik ook naar de Italiaanse traiteur in mijn eigen straat: Il tuo Finesse. Dat is de winkel van een rasechte Siciliaan en dat zijn ook de producten die hij verkoopt. Pastiglie Leone zat niet in zijn assortiment en Buonsenso was niet zijn leverancier… Bacci (andere Iltaliaanse chocolaatjes) heb ik wel al bij hem gekocht.
 • Dus ik mailde naar Buonsenso! Konden zij me helpen met mijn zoektocht?
 • Mevrouw Buonsenso antwoordde: geen enkel probleem om te bestellen! Maar: enkel per karton. 12 blikken van 1 soort, een hele display van een andere soort. Ik snoep graag maar dat ging me te ver 🙂
 • Maar ook hier was er een nieuwe optie: ze kon me wel de adressen van de winkels geven aan wie ze leveren. En daar was een winkel uit mijn buurt bij: Da Luigi, met verkooppunten in Gent en Aalst.
 • Ik mailde dus naar Da Luigi in Aalst en Rocco antwoordde me: ja, hij kende Buonsenso zeker, en ging voor me navragen wat er kon.
 • Na heel wat gemail bleek dat er ook via deze weg maar heel beperkt te bestellen viel… Maar hij kon me wel helpen met de doos die ik het liefste wou! De paardenmolen <3

En kijk…

Nu ben ik gelukkig zie 🙂 Een mooie doos en lekkere snoepjes waar we heel zuinig op zullen zijn.

207B1AC7-D480-435C-83BA-50CFEC6FEA9C-e1513590994379 Snoepjes van Pastiglie Leone F7860AAF-6EE3-46AF-A871-7AC838B1F850-e1513590946570 Snoepjes van Pastiglie Leone

 

 

Delen:

3 Comments on Snoepjes van Pastiglie Leone

 1. Denise Rodenburg
  8 juni 2018 at 12:36 (6 jaar ago)

  Hoi Hoi ,
  Mocht je in de toekomst nog wat van Leone bestellen. Wij leveren in Nederland en met uitzondering België producten van Leone ook op bestelling.
  Onze webshop is ; http://www.wemys.nl. Mocht je dus iets gezien hebben bij Leone laat maar weten .wie weet kan ik je helpen.
  Groetjes Denise

  • johannaowlette
   8 juni 2018 at 23:10 (6 jaar ago)

   Hey, bedankt voor dit bericht! Dit onthou ik zeker!