Foodshopping en een instant vakantiegevoel (wanneer Reese’s dichterbij is dan je denkt)

Tijdens onze citytrip naar Londen kochten we in een grappig winkeltje importsnoep, want zowel manlief als ik houden van Reese’s. Dat is klassieke Amerikaanse candy met chocolade, pinda’s en pindakaas. Vooral hun Reese’s peanut butter cups zijn gekend, net als Reese’s pieces: dat is eigenlijk een M&M met pindakaas erin. Ook dochterlief lust Reese’s want ze eet graag pindakaas. Ik heb haar dit leren kennen als choco-alternatief omdat het veel waardevoller is dan choco (geen toegevoegde suikers in diegene die ik koop, veel vezels, mineralen en vitamines).

Dus wij in Londen…

Aaaaah! Peanut butter heaven! Zie, hoe schoon 🙂

reeses-in-londen Foodshopping en een instant vakantiegevoel (wanneer Reese's dichterbij is dan je denkt)

Wij blij, we hebben fijn geshopt en daarna spaarzaam gesnoept om zo lang mogelijk met de schat te doen (we hebben zelfs nog een beetje!). Want buiten die zeldzame keren dat ik op vakantie toevallig op zo’n schat stoot, eet ik dit dus eigenlijk nooit. Bij America Today, de kledingzaak, hebben ze wel soms ook Reese’s Pieces. En ik heb ook al Reese’s gekocht in Lissabon (bij El Corte Ingles – die hebben een zeer mooie supermarkt tjokvol lekkers) en Parijs (op de delicatessenafdeling van Le Bon Marché).

En nu dus, ik in Dendermonde…

importsnoep Foodshopping en een instant vakantiegevoel (wanneer Reese's dichterbij is dan je denkt)

Dit is het rek met Amerikaanse importproducten in de lokale Carrefour. Ik koop daar normaal alleen af en toe een brood, want voor de boodschappen zijn we nogal verknocht aan Delhaize. Het Carrefourke is nu net gerenoveerd en nu zag ik dit! Peanut butter heaven, vlak bij de deur! Reese’s, zo voor het rapen en afrekenen! Ik ben er nog niet uit of dit nu goed of slecht nieuws is 🙂

Mijn favoriet: Reese’s pindakaas met chocolade, voor op de boterham. Mmm, zeker weten! Kost wel 5 euro voor een pot dus ik ben er spaarzaam mee 🙂 Ik kocht ook trouwens Indische kruiden van Sharwoods, en er stonden ook currysauzen die in mijn been beten maar ik heb me gewoon naar de kassa gehaast en een paar zeer enthousiaste smsjes naar manlief gestuurd, hihi!

Deze post is helaas totaal niet gesponsord. Reese’s, als jullie ooit echt willen lanceren in België en jullie hebben een ambassadrice nodig, ik stel me kandidaat! Ik zal alvast mijn fitness-inspanningen wat opkrikken 🙂

Delen:

5 Comments on Foodshopping en een instant vakantiegevoel (wanneer Reese’s dichterbij is dan je denkt)

 1. Nietzomaarsaar
  24 mei 2017 at 13:34 (7 jaar ago)

  Ah ik ging het net zeggen ?. Daar koop ik dat

  • johannaowlette
   24 mei 2017 at 15:54 (7 jaar ago)

   Wel, ik ben er nog niet zeker van of het nu goed is of niet, mijn ontdekking 🙂 ik zal maar niet te vaak langsgaan!

 2. zwartraafje
  24 mei 2017 at 19:30 (7 jaar ago)

  Ik ben jaren geleden ook eens naar de grote Carrefour in Antwerpen geweest omdat ze daar marshmallow-pasta verkochten en ik die wilde gebruiken bij cupcakes. Ook voor Dulce de leche ga ik speciaal naar daar.

 3. Fie, hola-nova
  24 mei 2017 at 20:49 (7 jaar ago)

  Die zijn zalig lekker! Hier in Ieper is er ook een winkeltje die ze verkoopt.

  • johannaowlette
   29 mei 2017 at 08:41 (7 jaar ago)

   ik vond dit weekend zelfs Ben & Jerry’s ijs met peanut butter cups 🙂