Land in zicht op Drawing Days: het tekenfestival in Gent

Van 29 september tot 1 oktober streek Drawing Days neer in Gent. Een creatieve vriendin wees me erop en ik begon vrij last minute het programma van dit tekenfestival uit te pluizen. Tekenen en knutselen is in ons gezin een vrij belangrijk item, we doen het alledrie graag! De activiteiten van Drawing Days zijn voor een breed publiek geschikt. Er waren workshops voor geoefende volwassen tekenaars, wandelingen langs geïllustreerde etalages, er werden plekken opengesteld om te komen schetsen… Er waren ook verschillende elementen voor kinderen. Wij kozen twee activiteiten van Drawing Days uit voor een herfstige namiddag!

land-in-zicht-brochure Land in zicht op Drawing Days: het tekenfestival in Gent

(Tekenen in) de Botanische tuin

Ik was al eerder in de  Plantentuin van Gent, aan de Ledeganck en het SMAK, voor wie Gent een beetje kent. Manlief en ik houden nogal van tuinen bezoeken en die van Ugent is de moeite. Je kan de tuin en kassen gratis bezoeken, doordeweeks en ook in het weekend maar dan enkel in de voormiddag. Voor Drawing Days was de tuin ook in de namiddag open. Wij hebben niet getekend, wel de hele tuin verkend, de herfstsfeer opgesnoven en tekenaars gespot.

Plantentuin-en-ledeganck Land in zicht op Drawing Days: het tekenfestival in Gent Prinses-van-de-rotstuin Land in zicht op Drawing Days: het tekenfestival in Gent

Land in zicht

Na ons picknickje in de hal voor de Waterleliekas wandelden we door de Overpoort naar de Sint Pietersabdij voor Land in zicht. Pieter Gaudesaboos en Brunhilde Borms laten je aan de hand van 5 opdrachten een heel eiland bouwen. We waren de allereerste deelnemers! In feite was het vanaf 6 jaar, maar aangezien dochterlief sowieso graag knipt, plakt en tekent was het een heel fijn uur.

Land-in-zicht-programma Land in zicht op Drawing Days: het tekenfestival in Gent huisje-inrichten Land in zicht op Drawing Days: het tekenfestival in Gent een-eiland-knippen Land in zicht op Drawing Days: het tekenfestival in Gent Dierentuin Land in zicht op Drawing Days: het tekenfestival in Gent verkeersborden Land in zicht op Drawing Days: het tekenfestival in Gent Stempelen-met-Pieter-Gaudesaboos Land in zicht op Drawing Days: het tekenfestival in Gent souvenirs-ontwerpen Land in zicht op Drawing Days: het tekenfestival in Gent verkeersborden-klaar Land in zicht op Drawing Days: het tekenfestival in Gent nieuwe-opdracht-van-brunhilde-Borms Land in zicht op Drawing Days: het tekenfestival in Gent knippen-en-plakken Land in zicht op Drawing Days: het tekenfestival in Gent

Ik was eigenlijk echt onder de indruk van dochterliefs concentratie en ook van hoe fijn ze toch al werkt. De opdrachtjes waren opgesplitst, ik vond dat heel leuk. Tussendoor moest je terug naar Pieter en Brunhilde voor een stempel en de volgende opdracht. Zo werd de activiteit opgebroken in behapbare stukjes.

collage-boekje Land in zicht op Drawing Days: het tekenfestival in Gent

In de auto op de terugweg vroeg dochterlief al of ze haar boekje mocht meenemen naar school, om in de kring te kunnen tonen aan de juf en haar vriendjes. Drawing Days, u was voor ons een succes en we wachten vol spanning op de volgende editie!

Delen:

4 Comments on Land in zicht op Drawing Days: het tekenfestival in Gent

  1. Marcia
    7 oktober 2017 at 11:57 (6 jaar ago)

    Helaas had ik vorig weekend andere plannen en kon ik niet naar de Drawing Days. Leuk om jou verslagje te lezen, dat geeft me toch wel zin om er volgend jaar tijd voor te maken 😉

    Beantwoorden
    • johannaowlette
      7 oktober 2017 at 19:43 (6 jaar ago)

      Volgend jaar willen we zeker weer gaan! Dan pluis ik wat sneller het programma uit 🙂

      Beantwoorden
  2. Brunhilde
    17 oktober 2017 at 20:36 (6 jaar ago)

    Ik herinner mij onze eerste jonge bezoekster nog levendig. Ik genoot er van haar zo gretig en geconcentreerd aan het boekje te zien werken. En ook haar enthousiasme als ze om een stempel kwam, zo trots op haar werk. Als je mij jouw adres kan bezorgen via beeldiggevonden@hotmail.com dan stuur ik haar het boek met extra uitknipposter op als verrassing.

    Beantwoorden
    • johannaowlette
      17 oktober 2017 at 22:42 (6 jaar ago)

      Oh maar zo leuk! Ik mail je zodadelijk 🙂 dankjewel!

      Beantwoorden

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here