Philadelphia Cheesecake party

Ik ben een fan van cheesecake: een bodem van koekjes, en dan een dikke laag smeuïge roomkaas, met extra toppings en smaakjes. Je kan er zoveel kanten mee uit! Gebakken, niet gebakken, met een smaakje in de roomkaas, gaande van vanille over kokos tot pindakaas. Met elke mogelijke koek of reep die je lust in de bodem, denk maar aan oreo’s, bastognekoeken,… Ook de toppings nodigen uit tot creativiteit: vers fruit of coulis, ferrero rochers, kinderbueno’s, m&m’s, de lijst is eindeloos. Tijd voor een Philadelphia Cheesecake Party!

Verjaren met Philadelphia Cheesecake

In de herfst verjaren zowel manlief als ik, op 10 dagen van elkaar, en wij vieren dus één familiefeestje voor ons beiden. Ik probeer elk jaar iets lekker op tafel te zetten. Maar niet ieder jaar hetzelfde… Vorig jaar maakte ik Smorgastarta en Pull-apart bread. Dit jaar koos ik voor cheesecake en dat was niet toevallig! Ik ben ingeschreven op My Homeparty, een site waar je je kandidaat kan stellen om een product te testen dat je dan krijgt of met korting kan kopen. En wat bleek nu, precies in het weekend van mijn verjaardag was er een Philadelphia Cheesecake Homeparty. Dat is toch gewoon voorbestemd? Ik schreef me in, nodigde gasten uit en jawel, ik ontving koekjes, bonnen voor Philadelphia roomkaas en recepten om aan de slag te gaan. Dit is dus geen traditionele gesponsorde blogpost maar toch ook wel een beetje reclame 😉 Alleen kan in dit systeem echt iedereen die dat wenst inschrijven.

Recepten

Kinderbueno Cheesecake

Dit recept vond ik bij Oh My Foodness, een Nederlandse kookblog die ik wel vaker raadpleeg. Het is een ongebakken cheesecake. Vanboven liggen logischerwijze stukjes kinderbueno, maar ook in de cheesecake-mix zit gesmolten en verbrokkelde kinderbueno. Superlekker! Wel een beetje een knoeiboeltje om op te dienen… Volgende keer probeer ik toch een zakje agar-agar (vegetarisch geleermiddel).

kinderbueno-cheesecake Philadelphia Cheesecake party

Pecan karamel cheesecake dip

Ook van Oh My Foodness 🙂 Hier kon ik niet aan weerstaan, kleine potjes cheesecake om mariakoekjes in te dippen. De cheesecake-mix is traditioneel: room, suiker en Philadelphia. Daartussen komen stukjes pecannoten en zelfgemaakte karamel. Dat laatste maak ik zeer zelden en is dus altijd wat spannend, het leek ook eerst niet goed te gaan… De boel wilde versuikeren, maar ik dacht ok, wat water erbij, en als het moet herbegin ik. Maar met meer water lukte het uiteindelijk prima.

cheesecake-pecannoten-caramel Philadelphia Cheesecake party

Mijn neiging om alle potjes bij te houden bracht deze keer goed op: ik had voldoende yoghurtpotjes van La Fermière om iedereen een identiek potje voor te schotelen! En in mijn selectie van potjes heb ik ook een paar niet-bijpassende potjes naar de glasbol verwezen. Opgeruimd staat netjes, win-win-win!  cheesecake-dip-potje Philadelphia Cheesecake party

New York Cheesecake

Dit is een klassieke gebakken cheesecake. Ik gebruikte het recept van Philadelphia.

New-York-Cheesecake- Philadelphia Cheesecake party

Tijdens het feestje bleek dat niet iedereen van cheesecake houdt, gelukkig had ik nog meer kinderbueno’s! Na de zoete hapjes was er trouwens ook nog chili con carne voor iedereen, met zure room, cheddar, avocado’s, grissini, tortilla chips en Italiaanse crackers. Ook wel fijn om je gasten voor te zetten. Een geslaagd verjaardagsfeestje!

 

Delen:

2 Comments on Philadelphia Cheesecake party

  1. Tineke
    29 september 2017 at 14:01 (7 jaar ago)

    wat een mooie (en waarschijnlijk lekkere) taarten!

    Beantwoorden
    • johannaowlette
      29 september 2017 at 14:23 (7 jaar ago)

      dankjewel! eigenlijk alledrie superlekker! Morgen maak ik opnieuw de Oreotaart, maar dan in de glaasjes want het was wel nogal messy om op te dienen 🙂

      Beantwoorden

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here