Wekelijkse inspiratie – Party food

Als we familie of vrienden uitnodigen, is het fijn af en toe eens een nieuw hartig hapje te kunnen voorschotelen naast de traditionele groentjes & dip, kaasblokjes en chips.

Op Pinterest kan je natuurlijk weer heel erg veel ideetjes vinden, van ware caloriebommen tot gezonde receptjes. Tijd voor Pin it & make it!

pinitandmakeit Wekelijkse inspiratie - Party food

  • Kaastaartjes

Eigenlijk zijn dit mooi versierde kazen zoals brie, caprice des dieux, camembert, geitenkaasbûche… Je koopt een volledige kaas of toch een flink stuk kaas, snijdt die in 2 lagen en dan kan je ze beleggen en versieren met garnituur dat je ook op een kaasplank zou vinden: kerstomaatjes, noten, perensiroop, rozijnen, druiven, uienconfijt, wijngelei, rucola, parmaham… Het is heel erg makkelijk, als je een boterham kan smeren, kan je dit ook 🙂

kaastaartjes Wekelijkse inspiratie - Party food

  • Pull-apart bread of monkey bread

Eigenlijk een veredeld lookbroodje. Je koopt een klein broodje, ongesneden, en snijdt het zelf kruisgewijs in, maar niet tot helemaal beneden. In de inkepingen lepel je eerst gesmolten lookboter, en daarna vul je het broodje verder op met gemalen kaas, salami,… Wat je maar wil! Je pakt het broodje in in zilverpapier, en bakt het 10 minuten in de oven op 180°C, en dan nog 10 minuten maar dan wat meer uitgepakt. Pascale Naessens zou hier ongetwijfeld een banvloek over uitspreken 😉

pull-apart-bread Wekelijkse inspiratie - Party food

Er zijn ook recepten voor zoete varianten, ook wel leuk 🙂

  • Smörgåstårta of Zweedse sandwich cake

Dit is een Zweedse klassieker. Je snijdt de korsten van een klein broodje en snijdt er enkele grote horizontale boterhammen van. Dan bouw je het broodje weer op als een taart. Ik heb gekozen voor Philadelphia, gerookte zalm, komkommer, dille en bieslook. Maar tonijnsla, eiersla of hardgekookte eitjes, tomaatjes, krabsla,… kunnen allemaal ook. Langs de buitenkant versier je het taartje weer met roomkaas en met garnituur. Daarna mag de sandwich cake nog een poosje in de koelkast, anders denk ik niet dat je er makkelijk stukjes kan afsnijden.

smorgastarta Wekelijkse inspiratie - Party food smorgastarta-aangesneden Wekelijkse inspiratie - Party food

 

 

Niet de meest bevallige foto, deze, maar je ziet wel netjes hoe het er van binnen uitziet 🙂

Save

Save

Save

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here