Een zomers jurkje: Winnie kleedje van LMV

In La Maison Victor mei/juni 2017 staat een patroontje dat al gauw in mijn been beet: het Winnie kleedje. Ik zag al heel leuke Winnie’tjes: bij Vlijtig Liesje, bij Cas en Nina,… Ik had er dus meteen zin in: het is een vrolijk, speels, luchtig zomerjurkje dat gewoon op het lijf van dochterlief geschreven is. Durf ik het zeggen: ook dit kleedje heeft ruffles, net als mijn vorige naaisels voor dochterlief! Ok, nog eentje dit seizoen, om het af te leren dan 🙂

En nog een gelijkenis: alweer gebruikte ik een stuk double gauze van Nani Iro, dat begint hier een sterk herkenbaar patroon te worden hé. Nani Iro, dat is nu eens een voorliefde die ik niet wil afleren. Zo mooi! Dit keer koos ik voor een Painted Check-double gauze. Ik gebruikte een flanellen kleurvariant al voor een Charles Dress. Nu is het dus double gauze, in zalig fris fuchsia en hemelsblauw.

Het kleurenverloop zorgt er wel voor dat je goed moet nadenken over hoe je de patroondelen legt, en echt zuinig knippen zit er ook niet in. Maar ik hou wel van een uitdaging! Ik kon de patroondelen nog beter op de stof gelegd hebben denk ik, maar goed, zo leren we bij. De ruffles zijn op een andere manier verwerkt. Bij de drie vorige kleedjes waren het rechte stroken die gerimpeld werden. Nu zijn het gebogen stukken die spits toelopen, dat zorgt voor soepele volants. Op de geruite stof zorgt dit voor een heel leuk effect vind ik, dansende ruitjes!

Ik kreeg een leuke tip tijdens ons Femma Naaicafé en legde het voorpandje van het Winnie kleedje schuin op de stof. Achteraan maakte ik geen knopenrijtje zoals LMV maar wel een splitje met één grote knoop bovenaan. De afwerking met chambray biais vond ik aan de armsgaten wel niet makkelijk, daar is nog ruimte voor verbetering! Gelukkig zit dat aan de binnenkant 🙂 Met het eindresultaat ben ik erg blij, vooral als dochterlief erin ronddanst.

Genoeg woorden, nu fotootjes!

Met de hete dagen van eind mei is het weer ideaal om dit Winnie kleedje te dragen, met dochterliefs nieuwe blauwe Salt water sandals en haar roze zonnebril uit Londen. De volants beschermen de schoudertjes tegen de felste zon en toch is het zalig luchtig en los. Zo lief!

Winnie-flatlay Een zomers jurkje: Winnie kleedje van LMV winnie-kleedje-flatlay-detail Een zomers jurkje: Winnie kleedje van LMVwinnie-kleedje-zonnebril-2 Een zomers jurkje: Winnie kleedje van LMV winnie-kleedje-happy-2 Een zomers jurkje: Winnie kleedje van LMV winnie-kleedje-happy Een zomers jurkje: Winnie kleedje van LMV winnie-kleedje-naar-de-post Een zomers jurkje: Winnie kleedje van LMV winnie-kleedje-snail-mail Een zomers jurkje: Winnie kleedje van LMV

Snail mail naar ons neefje <3

 

Delen:

22 Comments on Een zomers jurkje: Winnie kleedje van LMV

 1. Marjolein@flaflinko
  29 mei 2017 at 14:31 (7 jaar ago)

  Prachtig, die Winnie! Lijkt heel erg (qua patroon toch) op de Robin Ruffle dress die ik onlangs mocht testen. Heerlijk, die ruffels!

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   29 mei 2017 at 14:40 (7 jaar ago)

   Amai, daar lijkt het inderdaad erg op! ik was hiernet linkjes aan het zoeken waar ik al Winnies had gezien die mij inspireerden, en jou had ik niet gevonden maar nu ik de foto’s zie, merk ik dat ik dit wel gelezen heb. zotjes. in elk geval een heel mooi patroontje 🙂 en wij zijn hier ook dol op ruffles!

   Beantwoorden
 2. Nicole Orriëns
  29 mei 2017 at 15:17 (7 jaar ago)

  Wat een prachtige jurkje is dqt geworden! Het lijkt me fijn zitten en is ook heerlijk luchtig nu met dat warme weer.

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   29 mei 2017 at 15:25 (7 jaar ago)

   dankjewel!

   Beantwoorden
 3. Chantal
  29 mei 2017 at 15:41 (7 jaar ago)

  Wat een super gaaf jurkje zeg! Echt om verliefd op te worden.

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   29 mei 2017 at 15:42 (7 jaar ago)

   dankjewel!

   Beantwoorden
 4. Jasmijn
  29 mei 2017 at 16:47 (7 jaar ago)

  Wat leuk en zo vrolijk! Echt iets voor nu en het past haar heel goed. Het model is hartstikke leuk!

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   30 mei 2017 at 11:44 (7 jaar ago)

   dankjewel!

   Beantwoorden
 5. Marsha
  29 mei 2017 at 17:29 (7 jaar ago)

  Wat gaaf zeg! Hij is echt super leuk geworden!

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   30 mei 2017 at 11:44 (7 jaar ago)

   dankjewel! en een Japans stofje he 😉

   Beantwoorden
 6. Sandra
  29 mei 2017 at 18:39 (7 jaar ago)

  Wat lief en zoet! En kijk dr blij zijn met dr prachtige jurkje!

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   30 mei 2017 at 11:44 (7 jaar ago)

   dankjewel!

   Beantwoorden
  • johannaowlette
   30 mei 2017 at 11:43 (7 jaar ago)

   haha, die past er goed bij he 🙂

   Beantwoorden
  • johannaowlette
   30 mei 2017 at 11:43 (7 jaar ago)

   dankjewel!

   Beantwoorden
 7. Merel
  30 mei 2017 at 06:28 (7 jaar ago)

  Ziet er heerlijk luchtig uit, ideaal met het warme weer van de laatste dagen!

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   30 mei 2017 at 11:43 (7 jaar ago)

   da’s waar, nu is het al weer heel wat minder… maar er ligt nog een hele zomer voor ons!

   Beantwoorden
 8. MamaPlaneet
  30 mei 2017 at 10:14 (7 jaar ago)

  Uberschattig en luchtig! Ideaal in de zomer. Ik hou er wel van.

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   30 mei 2017 at 11:42 (7 jaar ago)

   dankjewel!

   Beantwoorden
 9. Nathalie - Volgmama
  30 mei 2017 at 10:42 (7 jaar ago)

  Wat een superleuk vrolijk zomers jurkje. Je dochter straalt helemaal in haar nieuwe outfit.

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   30 mei 2017 at 11:42 (7 jaar ago)

   dankjewel!

   Beantwoorden

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here